Gratis voorbeeldbrief

Bezwaar tegen WOZ beschikking

  • Download deze voorbeeldbrief.
  • Pas hem aan naar uw wens.
  • Verstuur de brief.
 

Geluidsoverlast

 
geluidsoverlast

Gebonk, luide muziek of werkzaamheden zijn voor veel mensen een grote ergernis. Het is belangrijk om te weten waar u staat op juridisch gebied en wat er mogelijk is. ARAG helpt u om dit op te lossen, zodat u zich weer thuis kunt voelen in eigen huis.

Wat te doen bij burenoverlast

man-in-bed-met-kussen-over-hoofd-thumb

Uw buren klagen over overlast en kunnen hiervoor naar de rechter stappen. Probeer samen tot een oplossing te komen. Lees hier hoe u dat doet.

 

Een onteigeningsprocedure, wat is dit?

gezin loopt in bos

Als de gemeente uw grond nodig heeft, mag ze u onteigenen. De gemeente koopt uw grond, ook als u dat niet wilt. Wat dat betekent leest u hier.

Erfafscheiding: voorkom problemen en let op de erfgrens

baasje met hond op grasveld

Als u een erfafscheiding plaatst moet u zich aan enkele regels houden. Belangrijk is dat u goede afspraken maakt met uw buren, dat voorkomt misverstanden.

De regels rond uw tuinmuur

 
tuin met schutting

Een privémuur van de buren is niet van u. U moet hun toestemming hebben om er een klimplant tegenaan te laten groeien. Met een gezamenlijke muur mag u meer.

Bezwaar maken tegen WOZ-waarde

 
koppel doet administratie

Jaarlijks stelt uw gemeente de WOZ-waarde van uw huis vast. Deze waarde is bepalend voor de hoogte van een aantal belastingen. Ga dus na of de vastgestelde waarde reëel is. Vindt u dat de waarde te hoog is vastgesteld? Maak dan bezwaar.

Overlast van bomen of struiken van de buren? Dit zijn de erfgrens regels

vrouw-snoeit-heg

Mag u rondom de erfgrens bomen en struiken plaatsen? Of heeft u last van de beplanting van uw buren? Houd rekening met de verboden zone.

 

Mag u planten ophangen aan een schutting of muur?

Blog-Martine-Kleefman

Vaak is een schutting of muur gemeenschappelijk eigendom van buren. Is dat is niet zo? Overleg dan met uw buren als u voorwerpen aan hun schutting of muur wilt bevestigen.

 

Steeds meer Nederlanders ervaren geluidsoverlast

Blog-Martine-Kleefman-thumb

De afgelopen jaren is het aantal meldingen van geluidsoverlast gestegen. Wanneer is er sprake van geluidsoverlast en wanneer van hinder? ARAG jurist Martine Kleefman geeft een voorbeeld uit de praktijk.

Steigerrecht

 
dakkapel steigers

Uw bovenbuurman wil uw tuin in om zijn kozijnen te schilderen. Hij heeft steigerrecht dus moet u dit goedkeuren.