Gratis voorbeeldbrief

Bezwaar tegen WOZ beschikking

  • Download deze voorbeeldbrief.
  • Pas hem aan naar uw wens.
  • Verstuur de brief.
 

Bezwaar maken tegen WOZ-waarde

koppel-doet-administratie-aan-keukentafel

Jaarlijks stelt uw gemeente de WOZ-waarde van uw huis vast. Vindt u dat de waarde te hoog? Lees hier hoe u bezwaar kunt maken.

Check of bezwaar tegen WOZ gunstig voor u is

Samee Sabur

Vindt u de vastgestelde WOZ-waarde voor uw huis te hoog? Check dan zorgvuldig of het gunstig is om bezwaar te maken of niet.

 

Geluidsoverlast

 
graafwagens aan het werk

Gebonk, luide muziek of werkzaamheden zijn voor veel mensen een grote ergernis. Het is belangrijk om te weten waar u staat op juridisch gebied en wat er mogelijk is. ARAG helpt u om dit op te lossen, zodat u zich weer thuis kunt voelen in eigen huis.

Wat te doen bij burenoverlast

man-in-bed-met-kussen-over-hoofd-thumb

Uw buren klagen over overlast en kunnen hiervoor naar de rechter stappen. Probeer samen tot een oplossing te komen. Lees hier hoe u dat doet.

 

Wat is een onteigeningsprocedure?

gezin loopt in bos

Als de gemeente uw grond nodig heeft, mag ze u onteigenen. De gemeente koopt uw grond, ook als u dat niet wilt. Wat dat betekent leest u hier.

 

Overlast van bomen of struiken van de buren?

 
vrouw-snoeit-heg-thumb

Mag u rondom de erfgrens bomen en struiken plaatsen? Of heeft u last van de beplanting van uw buren? Houd rekening met de verboden zone.

Erfafscheiding: voorkom problemen en let op de erfgrens

baasje met hond op grasveld

Als u een erfafscheiding plaatst moet u zich aan enkele regels houden. Belangrijk is dat u goede afspraken maakt met uw buren, dat voorkomt misverstanden.

De regels rond uw tuinmuur

 
tuin met schutting

Een privémuur van de buren is niet van u. U moet hun toestemming hebben om er een klimplant tegenaan te laten groeien. Met een gezamenlijke muur mag u meer.

Regels bij steigerrecht

 
dakkapel steigers

Uw bovenbuurman wil uw tuin in om zijn kozijnen te schilderen. Hij heeft steigerrecht dus moet u dit goedkeuren.

 

Waterval op garagemuur

 
Wimer Haagsma 202

De buren hebben een tuinhuisje of een terrasoverkapping. Het water van het dak loopt op de grond van uw erf. Mag dat?

 

De strenge termijnen van de overheid

jurist lucas-brouwers

De overheid kan besluiten nemen waar u het niet mee eens bent. U heeft dan meestal zes weken de tijd om hierop te reageren. Maar er bestaan uitzonderingen.

Mag u planten ophangen aan een schutting of muur?

Blog-Martine-Kleefman-thumb

Vaak is een schutting of muur gemeenschappelijk eigendom van buren. Is dat is niet zo? Overleg dan met uw buren als u voorwerpen aan hun schutting of muur wilt bevestigen.

 

Steeds meer Nederlanders ervaren geluidsoverlast

Blog-Martine-Kleefman-thumb

De afgelopen jaren is het aantal meldingen van geluidsoverlast gestegen. Wanneer is er sprake van geluidsoverlast en wanneer van hinder? ARAG jurist Martine Kleefman geeft een voorbeeld uit de praktijk.

 

Mijn buren hebben recht om te bouwen, maar ik ook op zon!

Wimer Haagsma 202

Uw buren willen een extra woonvoorziening bouwen langs de gehele erfgrens. Ze hebben een vergunning voor dit bouwwerk. Maar de hoogte van de uitbouw zorgt voor een stuk minder zonlicht in uw tuin. Uw woongenot zal hierdoor achteruitgaan. Wat kunt u doen?