De rechtsbijstandverzekering van ARAG

Een conflict op het werk, een geschil met de aannemer of letselschade in het verkeer. Enkele voorbeelden waar kosten voor juridische hulp hoog kunnen oplopen. Een juridisch conflict kunt u moeilijk voorzien en heeft vaak persoonlijke en financiële gevolgen. Dit kan vervelend zijn en ingrijpende gevolgen hebben. Voorkom verrassingen en verzeker uzelf voor juridische hulp met de rechtsbijstandverzekering van ARAG. Wij helpen uw juridisch probleem op te lossen.

Kies uw rechtsbijstandverzekering

Bij ons stelt u zelf en eenvoudig uw rechtsbijstandverzekering samen. Dat begint met het kiezen van een verzekeringspakket. Welk pakket het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. U bepaalt zelf hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn.

Basis Verzekerd Online

 

Basisdekking voor de meest voorkomende conflicten

✓ Limiet van € 15.000
✓ Vrije Keuze Rechtshulpverlener
€ 6.000

✓ Verhalen van verkeersschade
✓ Letselschade in en buiten verkeer
✓ Contractuele conflicten vanaf € 1.000
✓ Ontslagzaken
✓ Conflicten over uw koop- of huurwoning en aankoop van spullen of diensten die u koopt

 

Uitgebreid Verzekerd Online

Basismodule Consument en Verkeer + aanvullende dekking naar keuze

✓ Limiet van € 30.000
✓ Vrije Keuze Rechtshulpverlener
€ 6.000

✓ Module Consument en Verkeer
✓ Contractuele conflicten vanaf € 150

Uit te breiden met de volgende modules:

• Inkomen
• Wonen
• Familie

 

Excellent Verzekerd Online

Basismodule Consument en Verkeer + aanvullende dekking naar keuze

✓ Limiet van € 60.000
✓ Vrije Keuze Rechtshulpverlener
€ 12.000

✓ Module Consument en Verkeer
✓ Contractuele conflicten vanaf € 150
✓ Tweede woning in EU meeverzekerd

Uit te breiden met de volgende modules:

• Inkomen
• Wonen
• Familie
• Fiscaal en Vermogen

Aanvullend bij uw rechtsbijstandverzekering

Naast het gekozen verzekeringspakket kiezen de meeste klanten ook voor aanvullende modules bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. U bepaalt zelf of u deze wilt afsluiten. Naast de basismodule Consument en Verkeer, kunt u kiezen uit vier aanvullende dekkingen.

Consument en Verkeer (basismodule)

De module Consument en Verkeer biedt u juridische hulp bij het verhalen van (letsel)schade die u binnen of buiten het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, of door een medische fout. Dit geldt voor alle deelname aan het verkeer, dus ook lopen, fietsen, skiën en varen. Ook bent u verzekerd van hulp bij een conflict over spullen of diensten die u koopt. Bijvoorbeeld een conflict over een vakantieboeking, over energie of telecom. De module Consument en Verkeer dekt geen zaken rondom de aankoop van uw woning.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om juridische hulp te krijgen bij contractiele conflicten met betrekking tot uw eigen motorrijtuig. Denk hierbij aan een koopcontract, verkoopcontract, leasecontract, reparatie of en verzekering met betrekking tot uw motorrijtuig.

Inkomen

Met de module Inkomen heeft u recht op juridische hulp bij conflicteren die te maken hebben met uw inkomen en uitkeringen. Denk hierbij aan afspraken rondom uw pensioen, een pensioenuitkering of sociale verzekeringsuitkering.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om juridische hulp te krijgen bij conflicten die te maken hebben met uw werk, uw (ex-)werkgever en arbeidsovereenkomst.

Wonen

De module Wonen biedt u juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met uw huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict over een overeenkomst, de (ver)koop, de huur of over werk dat u iemand aan de woning laat doen. Ook conflicten rondom uw woning, bijvoorbeeld met de buren en overheid zijn gedekt. De woning moet u wel te allen tijde voor uzelf gebruiken.

Familie

Met de module Familie heeft u recht op juridische hulp bij conflicten over personen-, familie- en erfrecht. Denk hierbij aan een conflict over adoptie, uithuisplaatsing of over een de verdeling van een erfenis.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om juridische hulp te krijgen bij echtscheiding mediation in geval u en uw partner willen scheiden of stoppen met een geregistreerd partnerschap. Als u dat samen aan ons vraagt, helpen wij u met een mediator.

Fiscaal en Vermogen

De module Fiscaal en Vermogen biedt u onder andere juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over vermogensbeheer. Daarmee bedoelen we het verkopen, kopen en beheren van bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Ook bent u gedekt als u verkeerd advies heeft gekregen of misleid bent door een adviseur in geval van vermogensbeheer.

 

Een rechtsbijstandverzekering die past bij uw situatie en wensen

 

U liever laten adviseren?

Wij werken samen met diverse professionele verzekeringsadviseurs. Door hun uitgebreide kennis en ervaring kunnen zij u een passend en persoonlijk advies geven.

Direct juridische hulp zonder rechtsbijstandverzekering?

✓ Binnen 24 uur juridische hulp
✓ Geen verzekering of abonnement nodig
✓ Tegen een vast, scherp tarief

 
 

Waarvoor bent u verzekerd met de rechtsbijstandverzekering van ARAG?

Wat is wel en niet gedekt? In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd; de Verzekeringskaart geeft een samenvatting van de verzekering. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde Verzekeringskaarten, zodat u gemakkelijk verzekeringen kunt vergelijken.

Wat als uw situatie niet verzekerd is?

Is uw juridische vraag of conflict niet verzekerd? Dan helpen we u toch. Hiervoor hebben we de service Telefonisch juridisch advies. Dit is standaard meeverzekerd bij uw rechtsbijstandverzekering. Ons eerste advies via de telefoon is gratis. Heeft u niet genoeg aan een eerste advies, dan gaan we nog verder. U krijgt bijvoorbeeld tegen een scherp tarief hulp van een juridisch specialist als uw conflict niet verzekerd is. Zo hoeft u niet zelf op zoek naar een jurist.

Bepaal zelf uw eigen risico

 

U kiest zelf of u wel of geen eigen risico afsluit bij uw rechtsbijstandverzekering. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie. Bij ons heeft u de keuze uit een eigen risico van € 0, € 150 of € 300. Voor strafzaken of bij verkeersconflicten waarbij de ander u volgens de wet schade moet vergoeden, betaalt u geen eigen risico.

Vanaf wanneer is uw conflict verzekerd?

Nadat u uw rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, is er een periode waarin u nog geen gebruik mag maken van de verzekering. Hoe lang deze wachttijd is, hangt af van de dekking waarvan u gebruik wilt maken. Gebeurtenissen die u had kunnen voorzien toen u de verzekering afsloot, zijn niet verzekerd.

Polisvoorwaarden rechtsbijstandverzekering

Informeer u goed over de rechtsbijstandverzekering van ARAG. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor u wel en niet verzekerd bent.

Interessant voor u

werk en inkomen

Werk en inkomen

Lees meer over uw rechten en plichten rondom ontslag, ziekte, verlof en conflicten met uw werkgever over uw arbeidsovereenkomst.

huis kopen of verbouwen

Huis kopen of verbouwen

Bij de aankoop, verkoop en verbouwing van een woning komt veel kijken. Ook op juridisch vlak kunt u tegen dingen aanlopen.

consument en geld

Consument en geld

Bent u niet tevreden over een aankoop en levert dit problemen op? Zit u in een vervelende situatie, omdat u de rekeningen niet kan betalen?

 

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een conflict op het werk, een geschil met uw aannemer, ruzie met uw buren over het plaatsen van een schutting of letselschade in het verkeer. Enkele voorbeelden waar kosten voor juridische hulp hoog kunnen oplopen. Een juridisch conflict kunt u moeilijk voorzien en heeft vaak persoonlijke en financiële gevolgen. Dit kan vervelend zijn en ingrijpende gevolgen hebben.

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij dit soort juridische problemen. U krijgt hulp van iemand die weet wat uw rechten en plichten zijn. Op deze manier kunt u een geschil uit handen geven en zijn de (meeste) juridische kosten gedekt.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Uw premie kan verschillen. Wat een rechtsbijstandverzekering kost hangt onder andere af van het verzekeringspakket en de aanvullende modules welke u wilt afsluiten. Uw premie wordt verder beïnvloed door uw gezinssamenstelling en de vraag of u een vrijwillig eigen risico wilt accepteren. Bent u alleenstaand? Dan betaalt u bijvoorbeeld minder premie, dan wanneer u uw gezin meeverzekerd. Benieuwd naar de kosten?

Ben ik ook in het buitenland verzekerd?

Uw rechtsbijstandverzekering geldt in ieder geval in Nederland. Afhankelijk van uw verzekeringspakket, bent ook ook verzekerd voor schade en conflicten in het buitenland. In sommige gevallen geldt uw verzekering in de gehele Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk (onderdeel Consument en module Inkomen), soms zelf over de gehele wereld (onderdeel Verkeer). Hierbij geldt dat de verzekeringnemer in Nederland woonachtig is. U bent verzekerd in de landen van de Europese Unie voor het verhalen van letselschade. Gaat uw conflict over een woning? Dan moet die woning in Nederland staan. Hierbij geldt dat de verzekeringnemer in Nederland woonachtig is.

Wilt u meer informatie? In de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor u wel en niet verzekerd bent.

Polisvoorwaarden Basis Verzekerd Online
Polisvoorwaarden Uitgebreid Verzekerd Online
Polisvoorwaarden Excellent Verzekerd Online

Wie zijn er meeverzekerd?

Uw kiest zelf voor de samenstelling van uw rechtsbijstandverzekering. U kunt een verzekering afsluiten voor uw alleen, met of zonder kinderen of uw gehele gezin.

Geldt er een wachttijd?

Nadat u uw rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, is er een periode waarin u nog geen gebruik mag maken van de verzekering. Hoe lang deze wachttijd is, hangt af van de dekking waarvan u gebruik wilt maken. Gebeurtenissen die u had kunnen voorzien toen u de verzekering afsloot, zijn niet verzekerd.

Wilt u meer informatie? In de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor wel of geen wachttijd geldt.

Polisvoorwaarden Basis Verzekerd Online
Polisvoorwaarden Uitgebreid Verzekerd Online
Polisvoorwaarden Excellent Verzekerd Online

Met ARAG kun je op het recht vertrouwen

Ruim 15.000 klanten beoordelen onze zaakbehandeling met een 8,4

Afgelopen maand ruim 5.000 mensen geholpen met hun conflict

Bij ARAG staan altijd meer dan 500 juristen voor u klaar