Veel voorkomende situaties waarbij ARAG ondernemers helpt:

Uw bedrijf

Conflicten over uw bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld als u groeit, samenwerking aangaat of nieuwe activiteiten heeft opgestart.

 

Bedrijfspand

Een conflict over uw bedrijfspand. Dit kan gaan over (ver)huur of (ver)koop, maar ook over wijziging van bestemming door de overheid.

Personeel

Hulp bij conflicten met personeel over onder andere ziekte, ontslag of verschil van inzicht over het arbeidscontract.

Klanten en leveranciers

Een debiteur die niet betaalt. Of een leverancier die wanprestatie levert.

Direct juridische hulp

Heeft u als ondernemer een juridisch conflict met uw werknemer(s) of wilt u deze juist voorkomen? En bent u niet verzekerd voor rechtshulp? Met ARAG Direct staan onze ervaren arbeidsjuristen voor u klaar, tegen een vast en scherp tarief.

ARAG Incasso

Merkt u dat klanten later betalen? Of zelfs verzuimen te betalen? Als u bij ARAG verzekerd bent, incasseren wij openstaande facturen. Iedere vordering doen wij snel en met respect voor uw klanten.

Zakelijke rechtsbijstand

Waarom een zakelijke rechtsbijstandverzekering van ARAG ook voor u als ondernemer (ZZP of MKB) belangrijk is? In onze video leggen we het u in 1 minuut uit!

Wilt u een zakelijke rechtsbijstandverzekering van ARAG afsluiten? Laat u adviseren over de mogelijkheden die het best bij uw onderneming passen. U vindt een adviseur bij u in de buurt via onze adviseurzoeker.

Snel inzicht in uw financiële situatie! Doe de gratis test op Geldfit Zakelijk.

Ondernemen is risico’s nemen. U wilt uw bedrijf laten groeien, mooie opdrachten doen. Maar soms zit het even tegen. En loopt u tegen financiële problemen aan. Niets om u voor te schamen, want ook dat hoort bij ondernemerschap. Om ondernemers nog beter te helpen, is ARAG de samenwerking aan gegaan met Geldfit Zakelijk.
We bieden u een laagdrempelige test aan om uw financiële situatie in kaart te brengen. Vervolgens krijgt u ook een aantal concrete handvatten om uw financiële zorgen aan te pakken. Op basis van uw postcode krijgt u direct tips over waar u terecht kunt voor eventuele hulp.

Doe hier de test!

Onze partners

Wij staan voor u klaar met juridische hulp. Voor ondernemersvragen die niet juridisch zijn werken wij samen met partners. Lees hieronder wie zij zijn en waar zij bij kunnen helpen.

Boostz

Boostz is een online ondernemersplatform opgezet door ervaren ondernemers. Het doel is om de kans op groei en succes van andere ondernemers te vergroten. Hiervoor bieden zij wekelijks inspiratie met onder andere live interactieve webinars, podcasts en video’s.

ZZP Nederland

ZZP Nederland is de grootste, onafhankelijke ondernemersorganisatie voor zzp’ers in Nederland. Zij behartigt de belangen van zzp’ers in de politiek en biedt vele (financiële) voordelen. Het doel is om zzp’ers te voorzien in alles wat zij nodig hebben.

Ondernemersklankbord

Bij ondernemersklankbord kunt u terecht voor èlke ondernemersvraag. Of die nu gaat over groei, financiën marktkennis of andere inzichten die u kunnen helpen ondernemen. U wordt hierbij persoonlijk begeleid door een ondernemerscoach in een klankbordtraject.

Waarom zakelijk verzekeren voor rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering voorkomt onverwachte kosten.

Een zakelijk conflict kunt u moeilijk voorzien. Als u niet verzekerd bent kunnen juridische kosten hoog oplopen. ARAG helpt verzekerden met de behandeling van meer dan 60.000 juridische dossiers per jaar.

Ziet u voldoende redenen om u te verzekeren voor rechtsbijstand? En wilt u kunnen rekenen op juridische hulp door ARAG? Bekijk dan onze rechtsbijstandverzekeringen of sluit uw verzekering af bij een adviseur. Hiervoor kunt u onderstaande adviseurzoeker gebruiken.

 

Corona en uw bedrijf

De coronacrisis is een zware tijd voor alle ondernemers. Wat als uw omzet flink terugloopt en u bijvoorbeeld de huur van uw bedrijfspand of het loon van uw werknemers niet meer kunt betalen? Vragen waarvan we begrijpen dat u er niet alleen uitkomt. We staan voor u klaar met onze gratis juridische hulpbronnen.

NOW-regeling 2.0

 
Linda Corvers, senior jurist Arbeids- en Onderwijsrecht

Veel bedrijven zijn geholpen met de NOW-regeling. Inmiddels is de regeling verlengd. Wel met een aantal andere voorwaarden

NOW-regeling 3.0

 
Linda Corvers senior jurist

Inmiddels kunt u NOW 3.0 aanvragen. In dit blog leggen wij uit hoe dit steunpakket eruit ziet.

Procedure tegen UWV over NOW

Astrid Bergenhenegouwen

Is uw aanvraag voor de NOW-regeling niet goedgekeurd door UWV? Het kan de moeite lonen om een procedure te starten.

ARAG helpt ondernemers gasten AVG-proof te registreren

Het opengaan van de terrassen brengt voor horecaondernemers ook weer de verplichting gasten te registreren. ARAG waarschuwt voor de privacy-risico’s die bij gastenregistratie komen kijken. Om (horeca)ondernemers te helpen gasten geheel in lijn met AVG-wetgeving te registreren, heeft ARAG samen met JanusID het initiatief genomen voor MijnGastenLijst.nl.