Als er één ding is wat ons drijft, dan is het gerechtigheid. Juist ook voor die mensen die daar minder makkelijk aanspraak op kunnen maken. Mensen die wakker liggen door een arbeidsgeschil, of door een buurman die de erfgrens niet zo nauw neemt.

Echte mensen met echte problemen. Problemen die wij helpen oplossen. Ieder jaar meer dan 60.000 keer. Of u nu verzekerd bent of niet, wij hebben alle kennis en expertise in huis om u op de beste manier te helpen.

Sluit af en doneer

ARAG bestaat 60 jaar en doneert per nieuwe polis €6,- aan VluchtelingenWerk Nederland. Sluit nu uw verzekering en doneer.

Het verhaal van CEO Marc van Erven

Marc van Erven

Het recht toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen: dat is wat ARAG Nederland al 60 jaar doet. Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland SE sinds 1999, is na al die jaren is nog altijd gedreven om deze maatschappelijke missie waar te maken.

Als ik aan ARAG denk, dan zie ik vooral een groep specialisten met een sterke sociale verbondenheid. Het zijn de mensen die ARAG sterk maken.

ARAG Group

Als onafhankelijk familiebedrijf kennen wij een lange geschiedenis. Een historie die begon in 1935, bij onze oprichter, Heinrich Fassbender. Een bevlogen man met een enorme drive om het recht voor iedereen toegankelijk te maken. Inmiddels is de ARAG Group uitgegroeid tot toonaangevende wereldwijde juridisch dienstverlener.

 

De oprichting van ARAG Nederland

ARAG 60 jaar medewerkers

De eerste medewerkers van ARAG Nederland, voor het kantoorpand in Utrecht.

Op 13 april 1962 vestigde ARV (Algemene Rechtsbijstandsverzekering), dat was de officiële naam van ARAG, zich in een klein grachtenpand aan de Nieuwegracht in Utrecht. Met vier medewerkers werd er in het eerste jaar een omzet gegenereerd van vierduizend gulden. Er werden 27 zaken behandeld.

Inmiddels is ARAG Nederland uitgegroeid tot een toonaangevende rechtsbijstandverzekeraar met 858 medewerkers, en meer dan 60.0000 zaken per jaar. 60 jaar later zetten wij ons nog steeds dagelijks in om het recht toegankelijk te maken voor iedereen!

Ook deel uitmaken van ARAG?

Waardering telefonisch advies

Cijfer 8,7_ARAG

Wij worden door onze klanten op het gebied van telefonisch juridisch advies beoordeeld met een 8,7.

Snelle reactie, goed, duidelijk en tevreden overleg, coulant, zeer vriendelijk, en geruststellend in een stressvolle situatie.

Waardering voor zaakbehandeling

Cijfer 8,4_ARAG

In 2021 hebben ruim 15.000 klanten onze zaakbehandeling gemiddeld met een 8,4 beoordeeld.

Accurate, deskundige, duidelijke, complete behandeling van mijn zaak. Met een tevreden afronding.

ARAG in de maatschappij

ARAG in de maatschappij_ARAG

Wij zijn graag van betekenis. Niet alleen voor onze klanten, maar voor de hele maatschappij. Daarom zijn wij sponsor van de KNVB scheidsrechters en Hulphond Nederland.

Daarnaast bieden wij ook hulp en ondersteuning aan lokale projecten. Want iedereen verdient een kans om mee te doen aan de maatschappij!

Digitale transformatie en innovatie

Als Smart Insurer denken wij verder dan alleen verzekeringen. Wij experimenteren met nieuwe technologieën op het gebied van juridische service. En ontwikkelen nieuwe bedrijfsmodellen om onze klanten dichterbij het recht brengen.

Daarbij blijft de menselijke kant binnen rechtsbijstand nog steeds van evident belang!

 

Feiten en cijfers ARAG Nederland

Feiten en cijfers_ARAG

Meer weten over onze cijfers van 2019 en 2020? Bijvoorbeeld over onze omzet, het aantal medewerkers of hoeveel telefonische adviezen wij jaarlijks geven?

Bekijk dan onze pagina met feiten & cijfers.