Het recht al 60 jaar toegankelijk voor iedereen

Als er één ding is wat ons drijft, dan is het gerechtigheid. Juist ook voor die mensen die daar minder makkelijk aanspraak op kunnen maken. Mensen die wakker liggen door een arbeidsgeschil, of door een buurman die de erfgrens niet zo nauw neemt.

Echte mensen met echte problemen. Problemen die wij helpen oplossen. Ieder jaar meer dan 60.000 keer. Of u nu verzekerd bent of niet, wij hebben alle kennis en expertise in huis om u op de beste manier te helpen. Hoe ARAG dat al 60 jaar doet? Dat ziet u in deze video.

Het verhaal van CEO Marc van Erven

Marc van Erven

Het recht toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen: dat is wat ARAG op 13 april 2022 al 60 jaar doet. Marc van Erven is sinds 1 september 1999 CEO van ARAG Nederland SE. Na al die jaren is hij nog altijd gedreven om deze maatschappelijke missie waar te maken. Toch is er volgens hem nog voldoende ruimte voor ontwikkeling en groei binnen ARAG. “De reis om mijn droombeeld voor ARAG waar te maken is jaren geleden al begonnen.”

ARAG Group

Ons van oorsprong Duitse familiebedrijf heeft inmiddels vestigingen in 19 landen wereldwijd. Ieder land is zelf verantwoordelijk voor haar eigen activiteiten.

 

Waardering telefonisch advies

Cijfer 8,7_ARAG

Wij worden door onze klanten op het gebied van telefonisch juridisch advies beoordeeld met een 8,7.

Waardering voor zaakbehandeling

Cijfer 8,4_ARAG

In 2021 hebben ruim 15.000 klanten onze zaakbehandeling gemiddeld met een 8,4 beoordeeld.

De oprichting van ARAG Nederland in 1962

ARAG 60 jaar medewerkers

Op 13 april 1962 vestigde ARV (Algemene Rechtsbijstandsverzekering), want dat was in die beginperiode nog de officiële naam van ARAG, zich in een klein grachtenpand aan de Nieuwegracht in Utrecht. Met vier medewerkers werd er in het eerste jaar een omzet gegenereerd van vierduizend gulden. Er werden 27 zaken behandeld.

Op deze foto zijn de allereerste medewerkers van ARAG Nederland te zien. Ze staan voor het kantoorpand aan de Nieuwegracht in Utrecht. Jaren later is ARAG Nederland flink gegroeid met maar liefst 858 medewerkers doen we er dagelijks alles aan om het recht toegankelijk te maken voor iedereen.

Ook deel uitmaken van ARAG?

ARAG in de maatschappij

ARAG in de maatschappij_ARAG

Wij zijn graag van betekenis. Niet alleen voor onze klanten, maar voor de hele maatschappij. Daarom zijn wij sponsor van de KNVB scheidsrechters en Hulphond Nederland. Daarnaast bieden wij ook hulp en ondersteuning aan lokale projecten. Want iedereen verdient een kans om mee te doen!

Digitale transformatie en innovatie

LTS_ARAG

Als Smart Insurer denken wij verder dan alleen verzekeringen. Wij experimenteren daarom met nieuwe technologieën op het gebied van juridische service. En ontwikkelen we nieuwe bedrijfsmodellen die onze klanten dichterbij het recht brengen.

 

Feiten en cijfers ARAG Nederland

Feiten en cijfers_ARAG

Wilt u meer weten over onze cijfers van 2019 en 2020? Bijvoorbeeld over onze omzet, het aantal medewerkers of hoeveel telefonische adviezen wij jaarlijks geven? Bekijkt u dan onze pagina met feiten & cijfers.