lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Wij zijn gedreven om mensen echt te helpen en streven naar gelijke kansen voor iedereen. Niet alleen in het recht, maar ook op het voetbalveld. Daarom zijn we al sinds 2011 trots partner van de KNVB scheidsrechters en omarmen we fairplay. We staan achter onze scheidsrechters en ondersteunen hun missie om iedereen eerlijk en met plezier te laten samenspelen door spelregels goed toe te passen en uit te leggen om zo conflicten te voorkomen en op te lossen. Ook omarmen we innovaties als de VAR, juichen we meer vrouwelijke scheidsrechters toe én ontwikkelen we samen met de KNVB initiatieven voor scheidsrechters en voetbalfans. Hieronder ontdek je meer over alle activiteiten rondom ons partnership met de KNVB!

ARAG en KNVB. Samen supporters van fairplay!

knvb arag quote

Gijs de Jong, secretaris-generaal KNVB

"In de jarenlange samenwerking met ARAG is gebleken dat we met de hulp van ARAG veel hebben kunnen realiseren. Denk aan alle technologische innovaties binnen arbitrage. En uiteraard ook fairplay op en rond de velden. Een unieke samenwerking waar beide partijen hopelijk nog lang de vruchten van mogen plukken.”

Marc van Erven, CEO ARAG

''ARAG staat voor gelijke kansen, voor iedereen. Daarom zijn we trots op ons partnership met de KNVB Scheidsrechters. Want samen gaan we voor fairplay. Op het veld en in de maatschappij.''

Activiteiten

fairplay certificering

KNVB|ARAG FairPlay Certificering

Een professioneel scheidsrechtersbeleid bij jou op de vereniging? Goed idee! Want dat geeft een boost aan de zichtbaarheid en kwaliteit van alle scheidsrechters. Zo zorgen we samen voor fairplay op het veld. Ontdek meer over de certificering en hoe jouw vereniging kan deelnemen.

arag var quiz

De ARAG VAR Quiz

Met deze unieke spelregelquiz testen we ieder jaar de spelregelkennis van voetballend Nederland. Aan de hand van uniek beeldmateriaal en actuele VAR beelden moeten deelnemers in een split-second een beslissing nemen. Net als de scheidsrechters op het veld. Binnenkort komt er een nieuwe VAR quiz en kunt u testen of uw kennis op pijl is en hoe u scoort ten opzichte van uw vrienden.

week van de scheidsrechter

Week van de Scheidsrechter

32.000 wedstrijden per weekend soepel en plezierig laten verlopen. Daarvoor zijn goede scheidsrechter onmisbaar. Om alle regels te handhaven en conflicten op en rond het veld te voorkomen en op te lossen. Daarom zetten we de scheidsrechters elk jaar even extra in het zonnetje. Bedankt scheids!

extra tijd met arag

Extra tijd met…

In Extra Tijd vertellen bekende scheidsrechters meer over het scheidsrechtersvak en hun leven. Ook bespreken ze de belangrijkste VAR momenten van de afgelopen speelrondes.

 
dag van de fairplay

Dag van de FairPlay

Zonder scheidsrechters geen voetbal en fairplay op de velden. Daarom organiseren we samen met de KNVB ieder jaar de Dag van de FairPlay. Niet alleen een vakinhoudelijke dag voor scheidsrechters, maar voor iedereen die meer wil weten over het vak. Kijk hieronder de online talkshow van afgelopen jaar terug.

 
de wetten van shona

De Wetten van Shona

Shona Shukrula, in het dagelijks leven Officier van Justitie, heeft een droom! Zij wil de eerste vrouw worden die een wedstrijd in het betaald voetbal fluit. Daarvoor moet alles wijken en moet zij zich als vrouw dubbel zo hard bewijzen. De documentaire De Wetten van Shona volgt alle ups en downs in haar scheidsrechters-carrière. Een portret over doorzettingsvermogen, dromen najagen en rechtvaardigheid.

geweld op het veld

Geweld op het veld

Wekelijks worden er zo’n 32.000 voetbalwedstrijden gespeeld. Waar iedereen plezier aan beleeft. Spelers, trainers, publiek en (assistent) scheidsrechters. Helaas zijn er ook uitzonderlijke gevallen waarbij verbale of zelfs fysieke agressie de wedstrijd verpest. Samen met de KNVB maakt ARAG zich sterk en treedt daadkrachtig op om geweld tegen scheidsrechters terug te dringen op de Nederlandse voetbalvelden.

Amateur Scheidsrechter van het Jaar

Amateur Scheidsrechter van het Jaar

De (assistent-)scheids is een onmisbare schakel tijdens de ruim 30.000 amateur voetbalwedstrijden per weekend. Samen met spelers, trainers en supporters zorgt de scheids ervoor dat wedstrijden volgens de regels en vol fairplay verlopen. KNVB en ARAG zetten daarom de scheidsrechter in de spotlight met de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing. Meld jezelf aan of zet jouw favoriete (assistent-) scheidsrechter in het zonnetje.

var moment van de week

VAR moment van de week

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks vindt u het VAR moment van de Week, een terugblik met unieke beelden en geluid vanuit het ARAG KNVB Replay Center, op YouTube.

 
online rechtsbijstandverzekering arag

Verzekerd van juridische hulp

Helaas zit een ongeluk en een daaruit volgend conflict in een klein hoekje. Ook tijdens een voetbalwedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan een sliding van een tegenstander die uitloopt op lichamelijk letsel. Of u vindt uw auto bekrast terug nadat u een wedstrijd hebt gefloten.

Met een rechtsbijstandverzekering van ARAG bent u verzekerd voor juridische hulp. ARAG helpt zaken recht te zetten en dat geeft rust en vertrouwen. ARAG staat namelijk voor fairplay in de maatschappij, net zoals de scheidsrechters van de KNVB staan voor fairplay in het veld.