lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Het EK-voetbal in Duitsland staat op het punt te beginnen en dat brengt massa's afreizende Oranjefans op de been. Fans die onbezorgd van het voetbalfeest willen genieten. Toch zijn er onvoorziene situaties waarin zij buitenspel gezet kunnen worden. Daarom heeft ARAG de 5e official in leven geroepen om supporters te assisteren met fairplay rondom het EK. Net als de Nederlandse scheidsrechters dat doen in het stadion tijdens het EK 2024 op het veld.

Een verkeersongeluk onderweg naar een wedstrijd in Duitsland, tickets die ongeldig blijken te zijn of een accommodatie die totaal niet lijkt op de foto’s. Op dit soort situaties zitten supporters absoluut niet te wachten tijdens een EK. Toch kan het zomaar voorkomen. Zo heeft de KNVB onlangs nog honderd doorverkochte tickets voor oefenduels van Oranje moeten blokkeren, omdat deze via niet-officiële verkoopkanalen voor hogere bedragen werden doorverkocht.

Juridisch fairplay voor de Oranjesupporters

Om Oranjefans handvatten te geven als deze situaties zich voordoen rondom het Europees Kampioenschap, heeft ARAG vanaf 10 juni voor het eerst een eigen 5e official gelanceerd. Fans kunnen online terecht bij de 5e official voor tips en antwoorden op juridische vragen met betrekking tot het EK, zodat supporters precies weten waar zij aan toe zijn.

Wat moet je bijvoorbeeld doen als je tickets voor een EK-wedstrijd niet op tijd worden geleverd of helemaal niet worden geleverd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de verkoper van het ticket, vraag om een update. Lukt het de verkoper niet om de tickets op tijd bij jou binnen te krijgen? Vraag dan om een oplossing maar koop in ieder geval geen vervangend ticket via niet-officiële kanalen voordat je dit contact met verkoper van het originele ticket hebt gelegd. Dit kan je recht op een terugbetaling van het originele ticket in gevaar brengen.

Wanneer de Oranjefans er niet uitkomen met de tips en adviezen, kunnen zij de 5e official inschakelen die, als een soort VAR, klaarstaat voor juridisch advies - op het gebied van reizen, verkeer, consumenten en geld. "De enige zorg waar supporters zich eigenlijk druk om zouden moeten maken, is namelijk of het Nederlands elftal de wedstrijd gaat winnen. "

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem? Wij helpen u graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of u wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor u klaar.