Compensatieregeling transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging

 

Sinds 1 januari 2021 geldt er een nieuwe compensatieregeling transitievergoeding. Deze regeling is interessant als u medewerkers moet ontslaan als u met uw bedrijf stopt vanwege pensioen.

 
Jurist Lizet Kuijer

Ontslag

Ontslag

Weet u waar u op moet letten bij ontslag? En hoe hoog de transitievergoeding moet zijn? Bekijk hier onze informatie.

 

Arbeidscontract

Arbeidscontract

Informeer u goed over de rechten van uw werknemer en hoe u om moet gaan met tijdelijke en vaste contracten.

 

Ziekte en verlof

Ziekte en Verlof

De regels over ziekte en verlof zijn duidelijk. Weet u hoe het zit? Lees hier over onder andere uw aansprakelijkheid, ouderschapsverlof en loondoorbetaling.

Corona

Vragen over vaccineren? Dit is wat u als werkgever moet weten.


De vaccinaties voor Covid19 zijn begonnen. Lang niet iedere Nederlander wil zich laten vaccineren. Wat betekent dit voor u als werkgever? In dit blog behandelt Linda een aantal veelgestelde vragen.

Linda Corvers

Moet u NOW-subsidie terugbetalen?

Werkgevers die door de coronacrisis omzetverlies lijden, kunnen met de NOW-regeling een tegemoetkoming krijgen voor de loonkosten. Heeft u gebruik gemaakt van de eerste NOW-regeling? Dan krijgt u één dezer dagen de eindafrekening van het UWV. De verwachting is dat zo'n 60% van de werkgevers de subsidie deels moet terugbetalen.

Astrid Bergenhenegouwen
Arbeidsrecht juristen

Arbeidsrecht juristen

De arbeidsrecht juristen behandelen ruim 12.000 arbeidsrechtzaken per jaar. Onder arbeidsrecht vallen verschillende specialisaties zoals: ontslag, arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheid en cao's. Met een team van ongeveer 80 juristen heeft u altijd de juiste specialist voor uw zaak.

Rechtsbijstandverzekering zakelijk

Conflicten en juridische problemen zijn moeilijk te voorzien. Kosten kunnen flink oplopen. Om dat te voorkomen kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Of uw huidige verzekering uitbreiden. Lees meer over onze verzekeringen en onze verzekeringsmodules:

  • Verkeer
  • Bedrijfsvoering en incasso
  • Inkoop
  • Verkoop
 

Niet verzekerd? Toch hulp!

Heeft u als ondernemer een juridisch conflict of wilt u deze juist voorkomen? En bent u niet verzekerd voor rechtshulp? Met ARAG Direct staan onze ervaren juristen voor u klaar, tegen een vast en scherp tarief.