lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina
 

Welke rechtsbijstandverzekering past bij jou?

 

Uitgebreid verzekeren, of juist budget? Bij ons bepaal jij waarvoor jij je verzekert. Wil je een extra scherp geprijsde rechtsbijstandverzekering afsluiten? Kies dan voor het Basis pakket. Wil je zelf jouw uitgebreide pakket zelf samenstellen? Kies dan voor Uitgebreid of Excellent.

ARAG Basis Verzekerd

Hiermee ben je verzekerd voor een aantal veelvoorkomende conflicten. Zo zijn conflicten die te maken hebben met verkeer, letsel, de woning en ontslag gedekt en ook contractuele conflicten vanaf € 1.000. Eén basispakket én een scherpe premie.

Alle kosten van hulp van onze eigen ARAG juridisch specialisten worden vergoed. Voor alle overige kosten (zoals kosten van een rechtszaak, mediation, of een juridisch specialist of expert die niet bij ARAG werkt) geldt een limiet van € 15.000,- (per gebeurtenis/conflict).

ARAG Uitgebreid Verzekerd

Hiermee kun je zelf bepalen voor welke onderdelen je verzekerd wilt zijn. Je kunt dekkingen afsluiten voor Consument & Verkeer, Wonen, Inkomen & Arbeid, Familie & Echtscheidingsmediation.

Alle kosten van hulp van onze eigen ARAG juridisch specialisten worden vergoed. Voor alle overige kosten (zoals kosten van een rechtszaak, mediation, of een juridisch specialist of expert die niet bij ARAG werkt) geldt een limiet van € 30.000,- (per gebeurtenis/conflict).

ARAG Excellent Verzekerd

Bij dit product heb je de meest complete dekking, kun je zelf de onderdelen kiezen waarvoor je verzekerd wilt zijn en heb je de hoogste limiet van € 60.000. Aanvullend op de ARAG Uitgebreid verzekerd is Contractueel plezier- en luchtvaartuigen en de tweede woning in de EU ook gedekt. Bij het onderdeel Arbeid van de module Inkomen zijn arbeidsgeschillen als statutair directeur standaard inbegrepen, en kan ook de module Fiscaal en Vermogen meeverzekerd worden.

Alle kosten van hulp van onze eigen ARAG juridisch specialisten worden vergoed. Voor alle overige kosten (zoals kosten van een rechtszaak, mediation, of een juridisch specialist of expert die niet bij ARAG werkt) geldt een limiet van € 60.000,- (per gebeurtenis/conflict).

 

Voor welke conflicten ben je verzekerd?

 

Dat hangt af van het gekozen product. Bij product Basis ben je verzekerd van juridische hulp bij een aantal veelvoorkomende conflicten, bijvoorbeeld in het verkeer, bij letsel, rondom je woning of ontslag. Eén basispakket én een scherpe premie.

Kies je voor het Uitgebreid of Excellent product? Dan ben je standaard verzekerd voor de module Consument en verkeer. Deze kun je uitbreiden met de modules Inkomen, Wonen, Familie en Fiscaal en vermogen.

 

Consument en verkeer

De module Consument en Verkeer biedt juridische hulp bij het verhalen van (letsel)schade die je binnen of buiten het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, of door een medische fout. Dit geldt voor alle deelname aan het verkeer, dus ook lopen, fietsen, skiën en varen. Ook ben je verzekerd van hulp bij een conflict over spullen of diensten die je koopt. Bijvoorbeeld een conflict over een vakantieboeking, over energie of telecom. De module Consument en Verkeer dekt geen zaken rondom de aankoop van jouw woning.

Optioneel kun je ervoor kiezen om juridische hulp te krijgen bij contractiele conflicten met betrekking tot je eigen motorrijtuig. Denk hierbij aan een koopcontract, verkoopcontract, leasecontract, reparatie of en verzekering met betrekking tot uw motorrijtuig.

Inkomen

Met de module Inkomen heb je recht op juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met jouw inkomen en uitkeringen. Denk hierbij aan afspraken rondom je pensioen, een pensioenuitkering of sociale verzekeringsuitkering.

Optioneel kun je ervoor kiezen om juridische hulp te krijgen bij conflicten die te maken hebben met je werk, (ex-)werkgever en arbeidsovereenkomst.

Wonen

De module Wonen biedt juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met jouw huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict over een overeenkomst, de (ver)koop, de huur of over werk dat je iemand aan de woning laat doen. Ook conflicten rondom jouw woning, bijvoorbeeld met de buren en overheid zijn gedekt. De woning moet je wel te allen tijde voor jezelf gebruiken.

Familie

Met de module Familie heb je recht op juridische hulp bij conflicten over personen-, familie- en erfrecht. Denk hierbij aan een conflict over adoptie, uithuisplaatsing of over de verdeling van een erfenis.

Optioneel kun je ervoor kiezen om juridische hulp te krijgen bij echtscheiding mediation, in geval jij en je partner willen scheiden of stoppen met een geregistreerd partnerschap. Als je dat samen aan ons vraagt, helpen wij je met een mediator.

Fiscaal en vermogen

De module Fiscaal en Vermogen biedt onder andere juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over vermogensbeheer. Daarmee bedoelen we het verkopen, kopen en beheren van bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Ook ben je gedekt als je verkeerd advies hebt gekregen, of misleid bent door een adviseur in geval van vermogensbeheer.

 

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Zo werkt het

 

1. Je verzekering samenstellen
Vul je persoonsgegevens in, kies het gewenste product (Basis, Uitgebreid of Excellent) en vul deze eventueel aan met de modules die voor jou interessant zijn. Bepaal vervolgens of je een eigen risico opneemt en vul de slotvragen in. Als je deze onderdelen hebt doorlopen, heb je de rechtsbijstandsverzekering aangevraagd.

2. Je aanvraag wordt beoordeeld
Na het aanvragen van de rechtsbijstandverzekering beoordelen we je aanvraag. We streven ernaar om je binnen twee werkdagen via e-mail uitkomst te geven.

3. Je bent verzekerd
Gefeliciteerd! Nu een rechtsbijstandverzekering afsluiten bij ARAG is gelukt, ben je verzekerd van juridische bijstand door meer dan 500 advocaten en juristen! Wel geldt er bij een aantal mogelijke conflicten een wachttijd. Hoe lang deze wachttijd is, hangt af van de dekking waarvan je gebruik wilt maken.

 

Waarom 985.000 klanten voor ons kiezen

Klanten beoordelen onze zaakbehandeling met een 8,3

Jaarpremie is lager dan uurtarief van advocaat

Ruim 500 juristen en advocaten in loondienst

 

Meer informatie en documenten

 

We adviseren je de polisvoorwaarden en de verzekeringskaart goed door te lezen, voordat je een rechtsbijstandverzekering afsluit. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Met een verzekeringskaart kun je in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde verzekeringskaart, waardoor je deze gemakkelijk kunt vergelijken.