Webinar corona en uw werk

In dit gratis webinar beantwoordt Sandra Bonestroo, ervaren jurist Arbeidsrecht bij ARAG, al uw vragen over werk in relatie tot het coronavirus. Zij legt uit wat de verplichtingen van uw werkgever zijn en wat u zelf kunt doen. Aan bod komen onder andere de veelgestelde vragen over salarisbetaling en het intrekken van vakantiedagen.

Vragen over de coronacrisis

Wij hebben elkaar allemaal nodig om door deze coronacrisis te komen. Als familiebedrijf begrijpen we dit maar al te goed. Bij ARAG vinden we dat iedereen toegang tot het recht verdient. We staan voor u klaar met onze gratis juridische hulpbronnen. Over werk, vakanties, aankopen en wonen.

Met elkaar komen we eruit.

Arbeidsongeschikt? Dit zijn uw mogelijke rechten op een uitkering

Vrouw thuis achter laptop

Kunt u na twee jaar ziekte niet meer (volledig) werken? Dan bepaalt het UWV niet alleen of u een WIA-uitkering krijgt, maar ook welke.

Wanneer heeft u recht op een WW-uitkering?

 
Man bellend achter bureau

Heeft u (tijdelijk) geen werk? Check dan of u recht heeft op een WW-uitkering.

 

Naar de verzekerings-arts. Zo bereidt u zich goed voor

Vrouw in gesprek met verzekeringsarts

Ga goed voorbereid het gesprek in en krijg de uitkering die u past. Lees onze tips.

 

Hoe werkt een bezwaarprocedure?

man-invulllen-papierwerk-thumb

Wilt u een bezwaarprocedure starten? Dit zijn de stappen.

 

Studeren als u een uitkering ontvangt. Let op de regels!

Ilse Geubbels

Mag u zomaar een opleiding volgen als u een uitkering ontvangt? Het antwoord is nee! Hier zijn strikte regels aan verbonden.

 

Lagere uitkering als u door ziekte minder werkt.

David Wijngaard

U wordt ziek en spreekt met uw werkgever af dat u minder uren gaat werken. Hierdoor valt u niet uit, maar u krijgt wel een lagere uitkering. Hoe zit dit?

 

Van werkloos naar eigen baas, wat is er mogelijk?

 
David Wijngaard

Misschien heeft u al langer een idee voor een eigen bedrijf. Als u werkloos raakt, is dat misschien wel hét moment om daadwerkelijk te starten.

Ik ga op reis & neem mee informatie voor UWV.

ARAG jurist David Wijngaard

Als u een uitkering ontvangt van het UWV en niet of te laat uw vakantie doorgeeft, kan dit gevolgen hebben. Jurist David Wijngaard geeft tips om dit te voorkomen.

 

Help! Mijn werkgever is eigenrisicodrager.

Als uw werkgever eigenrisicodragend is, dan is hij zelf verantwoordelijk voor ex-werknemers die ziek worden. Dat kan in de praktijk problemen geven.

juristen-werken-bij-ARAG-3-header

Juristen sociaal verzekeringsrecht

U heeft problemen met UWV, SVB of de gemeente. U krijgt bijvoorbeeld geen uitkering. Of uw gemeente kent de gewenste aanpassing aan uw woning niet toe. Met een team van 23 juristen en 4 medisch specialisten staan wij voor u klaar. Wij voeren de bezwaarprocedure en als het nodig is gaan wij voor u in (hoger) beroep bij de rechter.