lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Kies de oplossing die bij u past

Heeft u problemen op uw werk? Bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden, ziekte-traject of ontslag?
Dan kunt u een keuze maken uit de volgende aantrekkelijk geprijsde oplossingen.

Even sparren

Even sparren

Kort overleg met een jurist

30 minuten telefonisch contact met een jurist
Overleg over uw juridische positie
Uitleg over wet- en regelgeving

 

€ 79,- incl. BTW

Uitbreiding naar screening en hulp op uurtarief mogelijk.

Aanvragen
Screening

Screening

Weten wat uw mogelijkheden zijn

Telefonisch gesprek
Beoordeling van juridische positie, overeenkomst of brief
Samen strategie bepalen
Plan van aanpak op maat

 

€ 369,- incl. BTW

Uitbreiden naar behandeling tegen aantrekkelijk uurtarief mogelijk.

Aanvragen
Ons uurtarief

Ons uurtarief

Onze juristen komen op voor uw recht

Deskundige specialisten met jarenlange ervaring
Eerlijk over kansen en kosten
Altijd direct contact met uw jurist
Onderhandelen als het kan, procederen als het moet

€ 159,- incl. BTW

Betaling d.m.v. voorschot en maandelijkse specificatie.

Aanvragen

Meer weten over onze oplossingen?

Ik beantwoord graag uw vraag over onze producten of dienstverlening. Stel uw vraag via ons contactformulier en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

 
Stel uw vraag

Veelgestelde vragen

Ik ben ontslagen, maar ik ben het daar niet mee eens. Wat moet ik doen?

Elke situatie is anders. Wat uw werkgever doet, bepaalt ook hoe u moet reageren.

Vraagt uw werkgever toestemming voor uw ontslag aan de rechter of het UWV? Dan hoort u van het UWV of de rechtbank hoe u verweer kunt voeren.

Doet uw werkgever iets anders? Krijgt u bijvoorbeeld ontslag op staande voet? Of wordt u ineens niet meer opgeroepen? Laat uw werkgever dan altijd weten dat u het niet eens bent met ontslag en dat u beschikbaar bent om te werken.

Een (onterecht) ontslag kan grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor uw recht op een uitkering of ontslagvergoeding. Schakel dus altijd juridische hulp in.

Hoe verloopt een ontslag met wederzijds goedvinden?

De werkgever mag er altijd voor kiezen om het ontslag samen met u te regelen. Dit heet ook wel een beëindiging met wederzijds goedvinden. U maakt dan onderling afspraken over de beëindiging met uw werkgever. De afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Soms wordt dit ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd.

U bent nooit verplicht om met een voorstel akkoord te gaan. Uw werkgever kan daarna altijd nog de verplichte route volgen.

Vaak heeft een vaststellingsovereenkomst veel voordelen voor u als werknemer. Bijna altijd is het de moeite waard om te onderzoeken of u er samen uit kunt komen.

Een vaststellingsovereenkomst is een juridisch document. Deze afspraken over uw ontslag kunnen grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw recht op een uitkering. Laat u hierover dus altijd goed adviseren.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst leggen werkgever en werknemer samen de afspraken vast over beëindiging van de arbeidsovereenkomst tussen hen. In de vaststellingsovereenkomst staan bijvoorbeeld afspraken over de einddatum van het dienstverband, de hoogte van de ontslagvergoeding en de eindafrekening.

Kan ik mij nog bedenken nadat ik een vaststellingsovereenkomst heb getekend?

Ja, dat kan. Nadat u het eens bent geworden over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst heeft u een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. U mag dan zonder opgave van reden terugkomen op uw instemming. Dit moet u schriftelijk doen. Deze termijn gaat lopen vanaf het moment dat u het eens bent. Het is dus niet nodig dat u een handtekening heeft gezet.

Staat er geen termijn in de vaststellingsovereenkomst? Dan heeft u 21 dagen bedenktijd.

Heb ik recht op een ontslagvergoeding?

Bij ontslag via UWV of kantonrechter ontvangt u in principe een financiële vergoeding van uw werkgever. Dit heet de transitievergoeding. De kantonrechter kan soms ook een extra vergoeding toekennen. Als de kantonrechter de arbeidsovereenkomst beëindigt wegens zeer ernstige gedragingen van werknemer, dan heeft de werknemer géén recht op de transitievergoeding.

U heeft alleen recht op de transitievergoeding als de werkgever u ontslaat. U krijgt geen transitievergoeding als u zelf ontslag neemt.

Als het ontslag verloopt met wederzijds goedvinden, krijgt u in de meeste gevallen ook een ontslagvergoeding. U ontvangt geen ontslagvergoeding als u op staande voet bent ontslagen.

Mag mijn werkgever mijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussentijds opzeggen?

Ja, dat mag, maar alleen als in de arbeidsovereenkomst een tussentijds opzegbeding is opgenomen. Hierbij moet de werkgever zich wel aan alle regels voor ontslag houden.

Is er geen tussentijdse opzegbepaling opgenomen in de arbeidsovereenkomst, dan kan uw werkgever niet tussentijds opzeggen, tenzij:

- Uw werkgever toestemming heeft gekregen van het UWV.
- Uw werkgever een ontbindingsverzoek indient bij de kantonrechter.