lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina
De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Heeft u een ongeluk gehad? Is het de schuld van een ander? Dan kunt u een schadevergoeding eisen. Volg hiervoor dit stappenplan:

  • Stel de schuldige aansprakelijk
  • Bepaal wat de schade is
  • Verzamel bewijs

Lees meer over hoe het stappenplan werkt, hoe u de schade vergoed krijgt, wie deze kosten betaalt en welke soorten schadevergoeding u kunt krijgen.

Gratis voorbeeldbrief

Klacht huisarts

  • Download deze voorbeeldbrief.
  • Pas hem aan naar uw wens.
  • En verstuur de brief als het nodig is.
 

Gratis voorbeeldbrief

Klacht over behandeling in het ziekenhuis

  • Download deze voorbeeldbrief.
  • Pas hem aan naar uw wens.
  • En verstuur de brief als het nodig is.
 

Slachtoffer van geweldsmisdrijf, wat kunt u doen?

hand op wiel rolstoel

Bij een misdrijf dat strafbaar is voor de wet, wordt de dader strafrechtelijk vervolgd. Anders moet u zelf een schadeclaim aan de dader indienen.

Betrokken bij verkeersongeval met letsel

foto van ongeluk

U bent betrokken bij een ongeluk met letsel en moet voor de rechter verschijnen. De straffen zijn verschillend, lees hier de mogelijkheden.

Extra vergoeding op schade bij verkeersongeval

kapotte telefoon

Bij een ongeval buiten uw schuld kunt u meer claimen dan de schade aan uw auto. Wat u precies kunt claimen en hoe het zit met waardevermindering leest u hier.

Klacht over zorgverlener, tuchtcollege of klachtenfunctionaris?

gesprek met arts

Wilt u een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris of bij het Regionaal Tuchtcollege? Lees hier waar u terecht kunt met welke klacht, en hoe dat gaat.

Schade door medische fout

 
gang van ziekenhuis

Als u slachtoffer bent van een medische kunstfout, wilt u een vergoeding voor uw letselschade. In dit artikel helpt ARAG u op weg.

Ziek of gewond door uw werk, wie is verantwoordelijk?

meisje zit in raamkozijn

Meestal is uw werkgever verantwoordelijk, niet altijd. Als u zelf onvoorzichtig te werk gaat bijvoorbeeld. Anders kunt u de werkgever aansprakelijk stellen.

Vergoedingen bij letselschade

 
stel bekijkt brief

Heeft u geestelijke of lichamelijke schade door de schuld van iemand anders? Wat krijgt u vergoed bij letselschade? Lees hier wat u moet doen.

Letsel specialisten

Letsel specialisten

Letselzaken zijn vaak complex en het proces rond een schadeclaim kan jarenlang lopen. Onze juristen hebben na hun rechten studie een specialisatie in dit vakgebied gedaan om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

ARAG is aangesloten bij het register Letselschade,kwaliteitsorganisatie voor professionele letselschade dienstverleners.