Vragen over de coronacrisis

Wij hebben elkaar allemaal nodig om door deze coronacrisis te komen. Als familiebedrijf begrijpen we dit maar al te goed. Bij ARAG vinden we dat iedereen toegang tot het recht verdient. We staan voor u klaar met onze gratis juridische hulpbronnen. Over werk, vakanties, aankopen en wonen.

Met elkaar komen we eruit.

Kind op kamers? Hoe kunt u besparen op geldzaken

vrolijke meiden fietsen langs strand

Er komt heel wat bij kijken als uw kind op kamers gaat. Wij helpen u graag met tips om te besparen op geldzaken voor een uitwonende student.

Hoe mediation u bij echtscheiding helpt

 
vader zoon wandelen  door duinen

Gaat u scheiden? Dan kan een mediator helpen om van uw echtscheiding geen vechtscheiding te maken. Hoe dat gaat leest u hier.

Voorkom ruzie over de erfenis

 
moeder en dochter arm in arm in bos

Een op de tien erfenissen leidt tot ruzie in de familie. Om dit te voorkomen staan hier een aantal tips hoe u de emotie kunt scheiden van de discussie.

Onterfd door een ouder. Krijgt u dan niets?

Romy Vermeulen

Bent u onterfd door uw ouder(s)? Dan heeft u vaak toch nog recht op een deel van de nalatenschap. Dat heet de legitieme portie.

 

Hoe zit het met schoolfoto’s en de AVG?

Esther Brouwer-van Vliet

De AVG beschermt ook de privacy van leerlingen. Scholen mogen hun gegevens niet zomaar verspreiden. Hoe zit het met het openbaar maken van schoolfoto’s?

 

Pesten op school, wat kunt u doen?

esther-brouwer-jurist-ARAG

Wat kan of moet een school tegen pesten doen? En waar kunt u als ouder terecht als uw kind met pesten op school te maken krijgt?

Vakantiewerk en kinderbijslag

ARAG-jurist-David-Wijngaard

Gaat uw kind vakantiewerk doen? Als uw kind teveel verdient dan kan uw recht op kinderbijslag komen te vervallen. Bekijk hier tips om dit te voorkomen.

 

Jongmeerderjarigen en recht op alimentatie

ARAG-jurist-Romy-Vermeulen

Moeten ouders alimentatie betalen aan hun kinderen vanaf het moment dat zij 18 jaar worden? Jurist Romy Vermeulen vertelt erover in haar blog.

 
ARAG Mediators

Mediators echtscheiding

  • Werk samen aan een passende oplossing voor uw echtscheiding
  • Voorkom een gang naar de rechter
  • Alle ARAG mediators zijn MfN register mediators

Een conflict bij echtscheiding tussen u en uw partner oplossen zonder rechter. Dat kan wanneer beide partijen bereid zijn er energie in te steken. Een MfN registermediator van ARAG kan u hierbij begeleiden.

Rechtsbijstandverzekering

Conflicten en juridische problemen zijn moeilijk te voorzien. Kosten kunnen flink oplopen. Om dat te voorkomen kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Of uw huidige verzekering uitbreiden. Lees meer over onze verzekeringen en onze verzekeringsmodules zoals:

  • Werk en inkomen
  • Letsel en verkeer
  • Wonen en (ver)bouwen
 

Niet verzekerd? Toch hulp!

ARAG helpt u graag. Ook als u niet verzekerd bent. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de Corona crisis. Of als u niet verzekerd bent omdat u bijvoorbeeld niet alle verzekeringsmodules heeft afgesloten. Bekijk hier onze oplossingen.