Leestijd: 1 minuut

U doet uw best om kwaliteit te leveren. Toch kan een klant een keer ontevreden zijn over uw werk. Overleg dan altijd eerst met uw klant. En lees de overeenkomst nog eens goed door, de oplossing kan erin staan.

Eisen die uw klant mag stellen

Heeft uw werk niet de kwaliteit die uw klant had mogen verwachten? Of komt de kwaliteit niet overeen met de afspraak die u samen heeft gemaakt? Herstel of verbeter het werk binnen een ‘redelijke termijn’. Dit betekent dat u dit zo snel mogelijk moet doen. Want als u er te lang over doet mag de klant een ander het werk laten doen. De rekening daarvoor mag de klant aan u sturen.

  • Is het werk niet goed hersteld of verbeterd? Dan moet u het opnieuw doen. Uw klant moet u hier de kans voor geven
  • Heeft u het werk wel goed hersteld maar blijft de klant ontevreden? Dan hoef u niets te doen
  • Het kan zijn dat uw klant naar uw brancheorganisatie of beroepsorganisatie gaat. Zij hebben vaak een klachtenregeling. De klant kan ook naar de Geschillencommissie of de rechter gaan

Is het werk niet herstelbaar, en kunt u het niet verbeteren? Dan mag uw klant de overeenkomst stoppen. Is er al betaald, dan moet u het bedrag terugbetalen. Uw klant kan ook een schadevergoeding eisen. Bijvoorbeeld als de klant hinder heeft doordat het werk niet is gedaan of schade omdat het werk niet op tijd af is.

Zo werkt de Geschillencommissie

De Geschillencommissie luistert naar uw klant én naar u.

  • Uw klant dient een klacht in
  • De Geschillencommissie vraagt u om een schriftelijke reactie. Soms schakelt ze een deskundige in om de klacht te onderzoeken
  • Er komt een hoorzitting. Daarin kunt u uw verhaal vertellen
  • De commissie doet uitspraak. U en uw klant moeten die uitspraak accepteren. U kunt niet meer naar de rechter

Niet verzekerd? Toch hulp!

Heeft u als ondernemer een juridisch conflict of wilt u deze juist voorkomen? En bent u niet verzekerd voor rechtshulp? Met ARAG Direct staan onze ervaren juristen voor u klaar, tegen een vast en scherp tarief.