Leestijd: ½ minuut

Uw klant is failliet verklaard. Bij wie moet u zijn om uw facturen betaald te krijgen? Niet bij de bestuurders van het bedrijf, met hen kunt u geen geldige afspraken meer maken. De curator neemt de taak van het bestuur over.

Hoe weet u wie de curator is?

De rechter verklaart een bedrijf failliet. In de uitspraak staat wie de curator is. De rechtbank publiceert de uitspraak direct in het ‘centraal insolventieregister’. In dit register kunt u de uitspraak digitaal vinden.

Hoe krijgt u de factuur betaald

U wilt uw facturen graag betaald krijgen. De eerste stap is: meld bij de curator dat u nog geld krijgt van het failliete bedrijf. De curator checkt of dat klopt en geeft u een plek in de rij met partijen die nog geld moeten krijgen. U kunt voorrang krijgen in de rij of juist niet. Dat hangt af van de afspraken die u daarover heeft gemaakt. Denkt u dat u voorrang moet krijgen? Meld dan direct bij de curator dat u een ‘preferente vordering’ heeft.

Niet verzekerd? Toch hulp!

ARAG helpt u met rechtshulp on demand.

✓ Geen verzekering of abonnement nodig
✓ Binnen 1 werkdag contact met een jurist
✓ Vaste, lage tarieven

Meer over klant en leveranciers

Ontevreden klant

Ontevreden klant: wat kunt u doen?

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met een ontevreden klanten. Is de klant altijd koning? Of heeft u zelf ook rechten?

Algemene Voorwaarden

Opstellen algemene voorwaarden

Om problemen met betalen en leveren te voorkomen is het aan te raden om algemene voorwaarden op te stellen.

Deurwaarder

Wat doet een deurwaarder?

Een deurwaarder int schulden voor anderen en heeft daarbij meer mogelijkheden dan een incassobureau.