Hulp bij ontslag

Wilt u weten waar u recht op heeft? Start de RechtCheck Werk en Inkomen en krijg direct antwoord op al uw vragen over ontslag.

✓ Direct inzicht in uw persoonlijke situatie
✓ Ontvang advies over vervolgstappen
✓ Meld uw geschil via deze RechtCheck

 

Meestgestelde vragen

Heb ik recht op een ontslagvergoeding als mijn werkgever mij ontslaat?


Als u wordt ontslagen en het gaat niet om een faillissement of ontslag op staande voet, dan heeft u recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook als uw tijdelijke contract niet wordt verlengd. De transitievergoeding is een wettelijke ontslagvergoeding. Deze vergoeding is gebaseerd op de duur van uw dienstverband en uw salaris. De vergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per jaar dat u in dienst was. Ook een gedeelte van een jaar telt mee voor de vergoeding. Er geldt wel een maximum van € 84.000,- bruto of een jaarsalaris.

Let op: als u akkoord gaat met een beëindigingsovereenkomst waarbij uw arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd, dan heeft u geen recht op deze transitievergoeding.

Mag mijn werkgever mijn tijdelijke arbeidsovereenkomst eerder beëindigen?


Uw werkgever kan uw arbeidsovereenkomst alleen eerder beëindigen als in uw arbeidsovereenkomst de mogelijkheid is opgenomen dat het dienstverband eerder tussentijds kan worden opgezegd.

Let op: ook als in uw arbeidsovereenkomst staat dat het dienstverband tussentijds kan worden opgezegd, kan uw werkgever niet zomaar opzeggen. Het ontslag moet vooraf door het UWV of de kantonrechter worden getoetst. Beëindiging kan alleen als uw werkgever toestemming heeft van het UWV of als de rechter het dienstverband ontbindt. Als u bezwaar wilt maken tegen de opzegging moet u binnen twee maanden een procedure bij de rechter starten.

Vaststellingsovereenkomst

Vaststellings-overeenkomst

Uw werkgever wil uw contract beëindigen en biedt een vaststellingsovereenkomst aan. Wat moet u doen?

Ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet

Bij een ontslag op staande voet eindigt het dienstverband direct. Wat houdt dit precies in en hoe zit het met uw rechten?

Einde contract van rechtswege

Einde contract van rechtswege

Als uw tijdelijke contract eindigt op de afgesproken datum, eindigt uw contract van rechtswege. Wat zijn uw rechten?

Tips

Wacht niet te lang met actie

Onderneem snel actie als u ontslagen bent of ontslag dreigt. Teken niets en schakel direct de hulp van ARAG in.

Stel uzelf beschikbaar voor werk

Wordt u op staande voet ontslagen of op non-actief gesteld? Geef aan dat u het er niet mee eens bent en stel u beschikbaar voor werk. Neem contact op met ARAG voor een conceptbrief.

Heeft u recht op transitievergoeding?

Als uw tijdelijke contract eindigt op de afgesproken datum, eindigt uw contract van rechtswege. Eindigt uw dienstverband van rechtswege? Ook dan heeft u recht op een transitievergoeding.

Rechtsbijstand Verzekerd Online

 

Met de rechtsbijstandverzekering van ARAG bent u verzekerd van juridische hulp. Stel zelf uw verzekering samen of sluit deze af via onze partners.

✓ Voorkom onverwachte kosten
✓ Dekking naar keuze, stel zelf samen
✓ Expertise van ruim 500 juristen en advocaten