Leestijd: 1 minuut

U heeft uw huis laten verbouwen. De aannemer is klaar en u ziet dat er gebreken zijn. Het is belangrijk dat u eerst met de aannemer gaat praten hierover. Als u er samen niet uit komt, stuur dan een brief.

De aannemer in gebreke stellen

Zo heet het als u de brief aan de aannemer stuurt. In deze brief laat u de aannemer weten welke gebreken er zijn. Het is belangrijk dat u de woorden ‘in gebreke stellen’ in de brief zet. Dit kan door bijvoorbeeld ‘met deze brief stel ik u in gebreke’ in de brief te schrijven. Vergeet niet de tijd in de brief te vermelden die de aannemer krijgt om het te herstellen.

Verstuur de brief aangetekend en per gewone post en bewaar het verzendbewijs!

Geef de aannemer de tijd om de schade te herstellen

U moet de aannemer de tijd geven om binnen een redelijke termijn het gebrek te herstellen. Twee weken is redelijk. U kunt dus niet meteen een andere partij inschakelen om het op te laten lossen. Dat kan u pas doen als de aannemer geen actie onderneemt.

Een gebrek wordt niet altijd helemaal hersteld

Houd er rekening mee dat er een redelijke verhouding moet zijn tussen hoe ernstig het gebrek is en wat de kosten zijn voor het herstellen. Het gebrek wordt niet altijd volledig hersteld.

Het is verstandig om een andere aannemer om een herstelofferte te vragen. Dit geeft u een goed beeld van het probleem, hoe ernstig het is en wat de kosten zijn om het op te lossen.

Het is uw verplichting om ervoor te zorgen dat de schade niet erger wordt.

Gratis voorbeeldbrief

Ingebrekestelling vanwege ondeugdelijk werk

  • Download deze voorbeeldbrief.
  • Pas hem aan naar uw situatie.
  • Verstuur de brief.