Samen meedoen mogelijk maken!

Hulphond Nederland leidt honden op die mensen met een fysieke of psychisch zorgvraag verder helpen. Bijvoorbeeld om zelfstandig thuis te wonen. Maar ook om buiten zelfverzekerd de weg te vinden. Zo draagt Hulphond Nederland bij aan meer vrijheid en gelijke kansen in onze maatschappij. En een beter toekomstperspectief.

Alle hulphonden worden door de specialisten van Hulphond Nederland jarenlang intensief getraind. Ze leren in oefensituaties én in praktijk om mensen zelfverzekerd op weg te helpen. Eigenlijk een beetje zoals onze juristen iedere dag onze klanten verder helpen. We zijn als ARAG dan ook trots dat we dat mooie en belangrijke opleidingswerk als partner mogen en kunnen ondersteunen. Zo bieden we samen nog meer mensen gelijke kansen om mee te doen in onze maatschappij.

Meer ontdekken over Hulphond Nederland? En benieuwd hoe u dit waardevolle werk kunt steunen? Lees meer op hulphond.nl of doe een donatie voor stichting Hulphond!

Hulphond logo

Interview over de samenwerking met ARAG:

'Dankzij ARAG hebben we al honderden mensen kunnen helpen'

Het partnerschap tussen ARAG en Hulphond Nederland bestaat inmiddels vijf jaar. Wat kunnen we zeggen over het belang en de impact van deze samenwerking? Tijd om de balans op te maken met Rudolph Strickwold, directeur Marketing & Commercie van Hulphond Nederland.

De samenwerking
“ARAG geeft als Gold Sponsor van Hulphond Nederland steun op meerdere manieren”, maakt Rudolph duidelijk. “In de eerste plaats met financiële steun, die wij nodig hebben om onze organisatie te runnen. Hulphond Nederland heeft een begroting van € 8 miljoen per jaar, waarvoor we volledig afhankelijk zijn van fondsenwerving. Ook betrekt ARAG ons bij evenementen, zoals een golftoernooi of een bijeenkomst met alle medewerkers.” Daarnaast is de samenwerking met ARAG een waardevol op zichzelf staand promotiemiddel. “ARAG is een kwaliteitsbedrijf met een ijzersterke reputatie. Het feit dat zij haar naam aan ons heeft verbonden straalt ook positief op ons af. Dat maakt echt een verschil bij het aantrekken van andere corporate sponsors.”

De impact
“Het sponsorgeld van ARAG gaat rechtstreeks naar het opleiden van meer hulphonden”, vervolgt Rudolph. “Een pup volgt bij ons een tweejarig trainingsprogramma. Omgerekend levert de bijdrage van ARAG ieder jaar 15 nieuwe getrainde hulphonden op.” Een aantal van deze honden komt terecht bij mensen en gezinnen die een hulphond nodig hebben in het dagelijks leven. Andere honden gaan aan de slag bij één van de 12 therapielocaties die dierondersteunde therapie aanbieden aan jongeren en volwassenen. “Op die manier hebben we dankzij ARAG sinds 2017 al honderden mensen geholpen.”

De toekomst
In de afgelopen vijf jaar tijd heeft Hulphond Nederland mede dankzij ARAG haar bereik fors kunnen vergroten. “Om je een beeld te geven; toen we in 2017 de samenwerking begonnen, hielpen we zo’n 450 mensen per jaar. Nu zijn dat er ieder jaar duizend. Zonder partners als ARAG was dat niet mogelijk geweest. Wat we in de toekomst nog met ARAG hopen te bereiken? Ik kijk met bewondering naar het partnerschap van ARAG met de KNVB. Dan denk ik wel eens: hoe mooi zou het zijn als al die scheidsrechters een weekend met het logo van Hulphond Nederland fluiten. Wie weet is dat nog eens mogelijk.”

rudolph strickwold hulphond

Rudolph Strickwold
Directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland:

''ARAG is een kwaliteitsbedrijf met een ijzersterke reputatie. Het feit dat zij haar naam aan ons heeft verbonden, straalt ook positief op ons af.''

marc van erven hulphond arag

Marc van Erven
CEO van ARAG:

''Deze samenwerking past perfect bij wat ons al sinds 1935 drijft: iedereen toegang willen bieden tot het recht om gelijke kansen te geven. Ik vind het fantastisch om te zien hoe een hulphond mensen weer een nieuw toekomstperspectief kan geven.''