Aansprakelijkheid aanrijding door bijzondere manoeuvre

Aansprakelijkheid aanrijding

Bij het uitvoeren van een bijzondere manoeuvre gelden andere verkeersregels. Als u een aanrijding veroorzaakt bent u aansprakelijk. Soms kunt u de schade voor de helft verhalen op de tegenpartij.

 

Parkeerschade auto door onbekende dader

 
parkeergarage

Een flinke deuk in de auto en geen briefje op de voorruit. U kunt een schadevergoeding krijgen ondanks dat u de dader niet kent. U moet wel aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen hiervoor.

Schade door onbekende of onverzekerde dader

 
Schade door onbekende

Het Waarborgfonds is er voor iedereen die te maken heeft met schade door een onbekende of onverzekerde dader. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Wilt u meer weten? Bekijk dan de video.

 

Schade door gladheid, is de wegbeheerder aansprakelijk?

 
Schade door gladheid

Het is zo gebeurd: een aanrijding op een glad wegdek. De wegbeheerder draagt een zorgplicht en doet er alles aan om gladheid te voorkomen. Maar kunt u de schade op de wegbeheerder verhalen?

Dagwaarde auto, motor of scooter, hoe wordt deze bepaald?

 
Dagwaarde auto / motor / scooter

U heeft een ongeval gehad met uw auto en de expert stelt vast wat de dagwaarde is van uw auto. Hoe is de expert tot dit bedrag gekomen?

 

Wet beschermt voetganger en fietser bij ongeval met automobilist

 
Ongeval met automobilist

Kwetsbare verkeersdeelnemers zijn voetgangers en fietsers. Zij worden wettelijk extra beschermd. Wat betekent die wet voor u als automobilist?

 

Schade auto door slecht wegdek te verhalen bij wegbeheerder?

Schade door slecht wegdek

Slecht onderhoud aan de weg heeft voor schade aan uw auto gezorgd. Wie is de wegbeheerder en kunt u daar de schade verhalen?

 

Zaak uit de praktijk: Schade aan auto door overstekende voetganger

Henri van Hunnik

Voetgangers zijn kwetsbare verkeers-
deelnemers. De wet kent daarom een speciale regeling bij een aanrijding met een motorvoertuig. Maar soms is er sprake van overmacht en valt een automobilist niks te verwijten. Een voorbeeld uit de praktijk.

Zaak uit de praktijk: Een bekende maakt schade aan uw auto. Wat nu?

Henri van Hunnik

De heer Bosman had zijn auto uitgeleend aan een kennis. Helaas werd de auto met schade teruggebracht. Ze kwamen er niet uit wie de schade moest betalen. Dus kwam de rechter in beeld.