Aansprakelijkheid aanrijding door bijzondere manoeuvre

voetganger geparkeerde auto

Bij het uitvoeren van een bijzondere manoeuvre gelden andere verkeersregels. Als u een aanrijding veroorzaakt bent u aansprakelijk. Soms kunt u de schade voor de helft verhalen op de tegenpartij.

 

Parkeerschade auto door onbekende dader

 
parkeergarage

Een flinke deuk in de auto en geen briefje op de voorruit. U kunt een schade-vergoeding krijgen ondanks dat u de dader niet kent. U moet wel aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen hiervoor.

Schade door onbekende of onverzekerde dader

 

Het Waarborgfonds is er voor iedereen die te maken heeft met schade door een onbekende of onverzekerde dader. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Wilt u meer weten? Bekijk dan de video.

 

Schade door gladheid, is de wegbeheerder aansprakelijk?

 
winters wegdek

Het is zo gebeurd: een aanrijding op een glad wegdek. De wegbeheerder draagt een zorgplicht en doet er alles aan om gladheid te voorkomen. Maar kunt u de schade op de wegbeheerder verhalen?

Dagwaarde auto, motor of scooter, hoe wordt deze bepaald?

 
scooter en fiets voor de deur

U heeft een ongeval gehad met uw auto en de expert stelt vast wat de dagwaarde is van uw auto. Hoe is de expert tot dit bedrag gekomen?

 

Wet beschermt voetganger en fietser bij ongeval met automobilist

 
fietsen haven rotterdam

Kwetsbare verkeersdeelnemers zijn voetgangers en fietsers. Zij worden wettelijk extra beschermd. Wat betekent die wet voor u als automobilist?

 

Schade auto door slecht wegdek te verhalen bij wegbeheerder?

regen auto verkeer

Slecht onderhoud aan de weg heeft voor schade aan uw auto gezorgd. Wie is de wegbeheerder en kunt u daar de schade verhalen?

 

Zaak uit de praktijk: Schade aan auto door overstekende voetganger

Henri-van-Hunnik-verkeersexpert

Voetgangers zijn kwetsbare verkeers-
deelnemers. De wet kent daarom een speciale regeling bij een aanrijding met een motorvoertuig. Maar soms is er sprake van overmacht en valt een automobilist niks te verwijten. Een voorbeeld uit de praktijk.