Leestijd: 1 minuut

Koopt u iets via internet? Dan heeft u bijna altijd te maken met algemene voorwaarden van de webshop. De webshop is verplicht deze op haar website te plaatsen. Juridisch heet dit ‘ter hand zijn gesteld’. Het is verstandig om deze goed te lezen voordat u ‘akkoord’ aanklikt. Soms hoeft u niet op ‘akkoord’ te klikken maar staan er kleine lettertjes onder de bestelknop. Daarin staat dat u door op ‘bestellen’ te klikken, u akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Wel moet u de algemene voorwaarden kunnen lezen.

Waarom algemene voorwaarden?

  • De verkoper moet u de algemene voorwaarden laten zien voordat u een product koopt
  • De verkoper moet ervoor zorgen dat u de algemene voorwaarden kunt downloaden. Zo kunt u ze later nog eens doorlezen, mochten er problemen ontstaan
  • Lukt het niet om de voorwaarden downloadbaar te maken? Dan moet de verkoper u laten weten waar u de voorwaarden kunt terugvinden. Of de verkoper moet aanbieden om u de voorwaarden te mailen of op te sturen. Dit moet gebeuren vóórdat u het product definitief koopt

Geen algemene voorwaarden?

Kunt u de algemene voorwaarden niet downloaden? Heeft de verkoper u niet laten weten waar de algemene voorwaarden staan? Of heeft de verkoper niet aangeboden om de algemene voorwaarden op te sturen? Dan kunt u deze algemene voorwaarden mogelijk laten vernietigen.

Niet verzekerd? Toch hulp!

ARAG helpt u graag. Ook als u niet verzekerd bent. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de Corona crisis. Of als u niet verzekerd bent omdat u bijvoorbeeld niet alle verzekeringsmodules heeft afgesloten. Bekijk hier onze oplossingen.