lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Leestijd: 1 minuut

Hoe retourneert u een product?

Is uw product geleverd maar bent u toch niet tevreden? Dan heeft u het recht om binnen 14 dagen na levering van uw aankoop af te zien. Op de website van de verkoper kunt u een ‘modelformulier herroeping’ vinden. Iedere webshop moet dit formulier aanbieden. U kunt het formulier ingevuld naar de verkoper toesturen, al dan niet met het product erbij.

U bent niet verplicht om gebruik te maken van het modelformulier. U kunt bijvoorbeeld ook per e-mail of via de website aan de verkoper laten weten dat u de koopovereenkomst wilt ontbinden. Zodra u de verkoper heeft geïnformeerd dat u van de koop afziet, moet u het product binnen 14 dagen terugsturen.

Kortom, u moet binnen 14 dagen aan de verkoper laten weten dat u gebruik maak van uw wettelijke bedenktijd en dus van de koop afziet. Vervolgens moet u binnen 14 dagen het product terugsturen.

Voor wie zijn de retourkosten?

In de algemene voorwaarden van de verkoper kunt u terugvinden of de retourkosten voor rekening van de verkoper of voor uw eigen rekening zijn. Als de verkoper u niet vooraf heeft laten weten dat u de kosten voor het retourneren zelf moet betalen, dan moet de verkoper de retourkosten betalen. Als vooraf duidelijk is aangegeven dat de retourkosten voor uw eigen rekening zijn, dan moet u deze kosten betalen.

Kunt u een ondeugdelijk product retourneren?

Een product is ondeugdelijk als het bijvoorbeeld niet compleet, beschadigd of kapot is. Als een online aankoop ondeugdelijk wordt geleverd, dan heeft u recht op gratis reparatie of een nieuw product.

Maar wat als u het ondeugdelijke product wilt retourneren? Dat is ook mogelijk, bekijk hiervoor de informatie over het retourneren van een product op de betreffende website. Geef bij het retourneren wel goed aan dat het product ondeugdelijk is.

Wanneer moet u uw geld terugkrijgen als u iets retour heeft gestuurd?

De verkoper moet binnen 14 dagen na ontvangst van de ontbindingsverklaring uw geld terugbetalen. Dit is anders als de verkoper heeft aangeboden om de geleverde product(en) zelf af te halen. Als dit het geval is, dan moet de verkoper uw geld binnen 14 dagen terugbetalen nadat de verkoper de zaken heeft ontvangen of nadat u heeft aangetoond dat u het product heeft teruggezonden.

Direct hulp bij (online) aankopen

Start onze online RechtCheck en krijg antwoord op al uw vragen over aankopen, reparatie en garantie.

✓ Direct inzicht in uw persoonlijke situatie
✓ Ontvang advies over vervolgstappen
✓ Meld uw geschil via deze RechtCheck