ARAG juristen

Met meer dan 400 ARAG juristen bereiken wij een hoge kwaliteit van dienstverlening en zorgen wij dat juridische hulp betaalbaar is en blijft.

Als u contact opneemt met ARAG spreekt u altijd direct met een jurist

Iedere ARAG jurist is specialist in zijn of haar vakgebied

Iedere zaak verdient behandeling door een specialist, ook die van u

Wanneer juristen?

Bij een juridisch conflict kunnen juristen u vaak helpen met een oplossing. Veruit de meeste conflicten in Nederland worden opgelost voordat het een rechtszaak wordt. En dat is maar goed ook. Niemand is gebaat bij een hoog oplopend conflict. Juristen komen op voor uw belang buiten de rechtbank en bij:

  • Procedures bij de kantonrechter

    Behandelen van conflicten tussen mensen en/of bedrijven. Denk aan ontslag, arbeid, huur, beroep tegen verkeersboetes etc.
  • Procedures bij de bestuursrechter

    Behandelen van zaken rondom rechten en plichten van burgers tegenover de overheid. Denk aan uitkeringen, belasting, vergunningen, arbeidszaken voor ambtenaren en hoger beroep bij het gerechtshof of de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Arbeidsrecht juristen

Arbeidsrecht juristen

De arbeidsrecht juristen van ARAG behandelen zo’n 12.000 zaken per jaar. Binnen het arbeidsrecht vallen veel specialisaties waaronder: ontslag, arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheid en CAO’s. Met een team van ongeveer 80 juristen binnen arbeidsrecht weet u zeker dat u de juiste specialist voor uw zaak vindt.

 
Sociaal-verzekeringsrecht-thumb

Sociaal Verzekeringsrecht juristen

U heeft problemen met UWV, SVB of de gemeente. U krijgt bijvoorbeeld geen uitkering. Of uw gemeente kent de gewenste aanpassing aan uw woning niet toe. Dan staan wij, 23 juristen gespecialiseerd in sociaal verzekeringsrecht en 4 medisch specialisten voor u klaar. Wij helpen uw probleem op te lossen. Wij voeren de bezwaarprocedure en als het nodig is gaan wij voor u in (hoger) beroep bij de rechter. We staan dicht bij de maatschappij. Ook bij u.

Verkeer juristen

Verkeer

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de huidige drukte op de weg is een aanrijding al snel gebeurd. Heeft u geen casco-verzekering maar wel een rechtsbijstandverzekering met verkeersmodule bij ARAG? Dan staan er ruim 30 verkeersschadespecialisten voor u klaar om uw schade te verhalen. Op jaarbasis helpen we zo ongeveer 13.000 klanten. Ons team is zeer ervaren en op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen binnen het Verkeersrecht.

Letsel specialisten

Letsel specialisten

Letselschade kan ontstaan door bijvoorbeeld een verkeersongeval, medische fout of een bedrijfsongeval. Letselzaken zijn vaak complex en het proces rond een schadeclaim kan jarenlang lopen. Onze juristen hebben na hun rechtenstudie een specialisatie in dit vakgebied gedaan om u zo goed mogelijk te ondersteunen en op te komen voor uw belangen.

 
Algemeen zakelijk juristen

Ondernemersjuristen

Ondernemers vragen specifieke juridische hulp. Onze juristen begrijpen wat bij ondernemers speelt. Zij helpen onder andere bij conflicten over vergunningen, problemen met personeel en verschil van inzicht met klanten of leveranciers. Jaarlijks behandelen wij ruim 6.000 zaken voor ondernemers die bij ons verzekerd zijn. En als dat nodig is hebben zij korte lijntjes met onze incassomedewerkers en andere specialisten.

ARAG Incasso

ARAG Incasso

Onze incassomedewerkers zijn geen juristen, maar werken wel heel veel met hen samen. Zij zijn belangrijk om ondernemers goed te ondersteunen. Als uw klant niet betaalt is het een hele kunst om er voor te zorgen dat u uw geld krijgt en uw zakenrelatie kunt behouden.

Vastgoed juristen

Vastgoed

Bijna dagelijks heeft u, bewust of onbewust, te maken met zaken rondom vastgoed. Een conflict kan bijvoorbeeld gaan over: de bouw van uw woning of het ontwerp van uw architect, erfpacht, vergunningen of milieuhinder. In ons team werken ruim 20 bestuursrechtspecialisten en ongeveer 15 collega's gespecialiseerd in bouwrecht.

Huurrecht juristen

Huurrechtjuristen

Wij hebben ongeveer 20 huurrechtjuristen in dienst die u bij kunnen staan als u huurder of verhuurder bent. Jaarlijks behandelen wij meer dan 3.500 meldingen van particulieren. Maar ook voor verenigingen en ondernemers.

 
Juristen familie- persoon- en erfrecht

Familie en relatie

Geschillen binnen de persoonlijke kring kunnen erg gevoelig liggen. Het oplossen hiervan vraagt dan ook aandacht voor het zakelijke én het emotionele aspect. Bij ARAG zijn daarom ervaren juristen gespecialiseerd in Personen-, Familie- en Erfrecht werkzaam. Afhankelijk van de zaak kunnen zij of de ARAG mediators u helpen.

juristen-algemeen-thumb

Algemeen recht juristen

Onder het algemeen recht valt een groot aantal uiteenlopende zaken. Dit zijn onder andere zaken binnen het: verzekeringsrecht, consumentenaankoop, familierecht, vervoerrecht, erfrecht en meer. Voor alle rechtsgebieden zijn specialisten in dienst bij ARAG.

 

Neem contact met ons op voor de juiste specialist voor uw zaak

Wij bespreken graag wat voor specialist u nodig heeft.