De meeste mensen gaan liever niet naar het ziekenhuis in het buitenland. Ze wachten liever totdat ze weer in Nederland zijn. Maar als u een ongeluk heeft gehad in het buitenland is het heel belangrijk dat u dit meteen doet. Laat u onderzoeken door een lokale arts. De kans is groot dat als u wacht tot u in Nederland bent, dat het verband tussen het letsel en uw ongeluk niet meer bewezen kan worden. Dat betekent dat u geen vergoeding kunt krijgen voor de schade die u opliep met het ongeluk. Als klachten lang blijven aanhouden, is het belangrijk dat u regelmatig naar de dokter gaat. Ook wanneer u weer terug bent in Nederland en de klachten aanhouden.

U heeft letsel door een aanrijding

Bij letsel door een aanrijding is het belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijs heeft. Als u zelf niet in staat bent om dit te doen, vraag dan of iemand u hierbij kan helpen. Hiermee kunt u laten zien dat u niet schuldig bent. En dat u letselschade heeft door de tegenpartij. Vergeet niet, dat voor het afhandelen van uw claim u onderzocht moet worden door een arts in het land waar u de aanrijding heeft gehad. Zeker als het om zwaarder letsel gaat. Dit is belangrijk om het soort letsel vast te stellen.

Schadeposten en vergoedingen voor uw letsel

Het letsel dat u heeft opgelopen kan ervoor zorgen dat u geen of minder inkomen heeft. Als dit het geval is, wordt dat gedekt door uw werkgever. Andere schadeposten zoals smartengeld, die moeten verhaald worden op de tegenpartij. Internationaal verschillen de vergoedingen die u kunt krijgen voor uw letsel. Ook de hoogte van bijvoorbeeld het smartengeld verschilt per land.

Wij staan op voor gerechtigheid

ARAG, juridisch probleemoplossers. Voor iedereen.

lachende vrouw met advocaat voor rechtbank

Iedereen kan zijn recht halen. Met een rechtsbijstandverzekering van ARAG of onze partners. Lees hier hoe wij u helpen.