Werk en inkomen

Direct juridische hulp bij arbeidsgeschillen. De arbeidsjuristen van ARAG Direct helpen u graag. Wij bekijken uw situatie en geven een eerste advies. Kies zelf de aanpak die bij u past.

- Ontslag
- Ziekte
- Contract

Echtscheiding

Scheiden is voor niemand makkelijk en goede hulp bij echtscheiding is belangrijk. De echtscheidingsspecialisten van ARAG Direct staan voor u klaar met een advies op maat.

- Scheiden
- Alimentatie
- Ouderschapsplan

Hoe werkt juridische hulp on demand?

Wanneer u juridische hulp nodig heeft, maar niet verzekerd bent voor rechtsbijstand, biedt rechtshulp on demand uitkomst. Hiermee kunt u direct gebruikmaken van rechtshulp, zonder wachttijd. Bijvoorbeeld bij ontslag of intrekking van vakantie, loon of toeslagen. U kunt zo gebruikmaken van rechtshulp tegen een vooraf afgesproken prijs.

Kan ik met alle juridische problemen bij jullie terecht?

Op dit moment kunt u met juridische vragen op het gebied van werk en inkomen bij ons terecht. Onenigheid op de werkvloer, kritiek op uw functioneren, ziekmelding of dreigend ontslag? Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.

Ook op het gebied van echtscheiding kunt u gebruik maken van juridische hulp on demand. Onze echtscheidingsspecialisten helpen u bij het aanvragen van uw scheiding aanvragen, een alimentatiecheck of het opstellen van een ouderschapsplan.

Heeft u een ander juridisch probleem? Voor andere rechtsgebieden brengen we u in contact met specialisten in ons netwerk. Neem hiervoorcontact met ons op.

Hoe snel word ik geholpen door een jurist?

De juristen van ARAG Direct zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.30 beschikbaar, wanneer u gebruik wilt maken van juridische hulp on demand. Buiten kantoortijden kunt u uw vraag op de website achterlaten. Wij nemen dan de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Wat zijn de kosten?

U kunt bij ons kiezen uit verschillende opties: “Zelf”, “Samen” en “ARAG”. Hierbij bepaalt u op welke manier we te werk gaan. In een eerste gesprek brengen we uw situatie in beeld. Op basis daarvan adviseren wij één van onze opties. De keuze is daarna aan u.

Blijkt daarna dat de optie die wij hebben geadviseerd niet (meer) past? Bijvoorbeeld omdat er iets anders aan de hand is? Dan bieden we u een andere optie aan. U mag uw keuze altijd wijzigen of deze andere optie weigeren.

Altijd verzekerd zijn van juridische hulp?

Een conflict kunt u moeilijk voorzien. Als u niet verzekerd bent, kunnen juridische kosten hoog oplopen. Kies voor de rechtsbijstandverzekering van ARAG en voorkom onverwachte kosten.

Rechtsbijstandverzekering