lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina
 

Passende oplossingen tegen scherpe prijzen

 

Wij werken samen met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van gespecialiseerde advocaten, verspreid door het hele land. Vul het aanvraagformulier in en ontvang binnen één werkdag informatie over het kantoor waar wij je naar kunnen doorverwijzen. Inclusief het bijbehorende uurtarief. Je ontvangt bij afname 20% korting op het uurtarief binnen ons netwerk.

Aanvragen
 

Meer weten over onze oplossingen en dienstverlening?

 

Stel je vraag via ons contactformulier en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

 
Stel je vraag
 

Veelgestelde vragen

 

Hoe werkt ARAG samen met advocaten?

ARAG werkt samen met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van gespecialiseerde advocaten. Het resultaat hiervan is service van de hoogste kwaliteit, tegen de scherpste prijs. Wij behandelen zelf geen zaken binnen het personen- en familierecht, maar voor onze klanten hebben we een aantrekkelijke korting van 20% op het uurtarief afgesproken bij advocaten binnen ons netwerk

ARAG verzorgt alleen de doorverwijzing naar de advocaat. De keuze om eventueel gebruik te maken van een advocaat, is aan jou. Je geeft zelf dus opdracht aan de betreffende advocaat. ARAG is hierin geen partij en verder niet bij deze opdrachtverlening betrokken.

Bij welke zaken kun je gebruikmaken van ons externe netwerk?

  • Echtscheiding
  • Beëindiging van een geregistreerd partnerschap
  • Het opstellen van een ouderschapsplan
  • Alimentatie
  • Gezamenlijke woning
  • Kinderen
  • Gezag, omgang en voogdij
  • Overige familierecht kwesties

Wat kost een echtscheiding?

De kosten van een echtscheiding kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de zaak, de gekozen juridische vertegenwoordiging en eventuele kinderkwesties. Je krijgt via ARAG een korting van 20% op het uurtarief van advocaten in ons netwerk. Vul het contactformulier in en wij informeren je zo spoedig mogelijk over de kosten.

Hoe lang duurt een echtscheiding?

De gemiddelde duur van een scheiding hangt af van verschillende factoren. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding is de gemiddelde doorlooptijd 9 tot 12 maanden en die kan zelfs oplopen tot 18 maanden of langer. De procedure bij een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden.

Regel ik de echtscheiding met of zonder partner?

Als je op goede voet bent, kun je kiezen voor een gezamenlijke echtscheiding. Als dat niet het geval is, bieden onze advocaten de optie van een eenzijdige echtscheiding aan. Met ARAG zijn beide mogelijkheden beschikbaar. Onze advocaten staan klaar om je te helpen, ongeacht jouw situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op via het contactformulier.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap

Jij of je partner wil het geregistreerd partnerschap beëindigen. Zonder minderjarige kinderen kun je het partnerschap zonder rechter ontbinden. Jij en je partner moeten het dan wel met elkaar eens zijn. Met minderjarige kinderen beëindig je het geregistreerd partnerschap via de rechter. Onze advocatennetwerk staat klaar om je te helpen, ongeacht de situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Krijg ik een financiële bijdrage van de overheid?

Soms kun je een financiële bijdrage van de overheid krijgen voor juridische hulp. Dit heet “gesubsidieerde rechtsbijstand”. Je betaalt dan alleen een eigen bijdrage. Alle advocaten waarmee ARAG Direct samenwerkt, kunnen deze subsidie voor je aanvragen. Als je gebruik kan maken van deze subsidie, bieden zij je geen uurtarief met korting aan. Gebruikmaken van de subsidie is namelijk vaak voordeliger.