lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Kies de oplossing die bij u past

Wij werken samen met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van gespecialiseerde advocaten. Zo helpen we u voor een scherpe prijs tegen de hoogste kwaliteit. Gaan jullie uit elkaar en willen jullie er gezamenlijk uitkomen? Dan kunt u kiezen uit twee pakketten: Zelf of Samen. Kiest u voor een eenzijdige scheiding of ontbinding? Of is er sprake van een conflict nadat jullie zijn gescheiden? Laat dan een advocaat uw rechtspositie beoordelen met een Screening.

Zelf

Zelf

Zelf aan de slag: voor partners die al grotendeels op één lijn zitten

Toolkit: stappenplan, checklist, ouderschapsplan en scheidingsplan
Begeleiding door advocaat (2 uur)
Opstellen verzoekschrift en inschrijving gemeente

€ 779,- incl. BTW
Per partner

Kosten griffierrecht niet inbegrepen

Aanvragen
Samen

Samen

Samen met een scheidingsexpert: voor meer hulp bij het maken van afspraken

Toolkit: stappenplan, checklist, ouderschapsplan en scheidingsplan
Begeleiding door advocaat (4 uur)
Opstellen verzoekschrift en inschrijving gemeente

€ 989,- incl. BTW
Per partner

Kosten griffierrecht niet inbegrepen

Aanvragen
Screening

Screening

Beoordeling van uw rechtspositie

 

Juridische beoordeling van de situatie
Plan van aanpak op maat
Persoonlijk advies
Telefonisch consult (60 minuten)

 

€ 499,- incl. BTW
Per screening

20% korting op het uurtarief

Aanvragen

Meer weten over onze oplossingen?

Ik beantwoord graag uw vraag over onze producten of dienstverlening. Stel uw vraag via ons contactformulier en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

 
Stel uw vraag
Rechtshulp on demand

Veelgestelde vragen

Hoe werkt ARAG samen met advocaten?

ARAG wil het recht voor iedereen toegankelijk maken. Daarvoor hebben wij afspraken gemaakt met gespecialiseerde advocaten, die speciaal voor klanten van ARAG oplossingen bieden tegen een scherpe prijs. Wij brengen u in contact met één van deze advocaten. Wij selecteren deze advocaat op basis van expertise, locatie en uurtarief. Deze advocaten betalen ARAG een bedrag voor onze onkosten.

Goed om te weten: ARAG verzorgt alleen de doorverwijzing naar de advocaat. Het is altijd uw keuze om gebruik te maken van deze advocaat. Als jullie hier gebruik van maken, dan geeft u zelf opdracht aan de advocaat. ARAG is in deze geen partij en verder niet bij deze opdrachtverlening betrokken.

Regel ik de echtscheiding met of zonder partner?

U doet dit zoveel mogelijk samen. Vraag u partner wanneer het een goed moment is om een aantal zaken te bespreken en geef ook aan waar u het over wilt hebben. Probeer een rustig moment uit te zoeken waarbij jullie ongestoord een gesprek kunnen hebben. Spreek aan het einde van het gesprek af wat de volgende stap zal zijn.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap. Hoe werkt het dan?

Als jullie kinderen hebben dan is een Ouderschapsplan en Scheidingsplan verplicht. Zijn er geen kinderen, dan kunt u met een kort Scheidingsplan snel scheiden.

Tip van de jurist:
Voor een snelle scheiding vraagt u alvast een recente akte van het geregistreerd partnerschap bij de burgerlijke stand op. Dit doet u met uw DigiD.

Krijg ik een financiële bijdrage van de overheid?

Soms kunt u een financiële bijdrage van de overheid krijgen voor juridische hulp. Dit heet “gesubsidieerde rechtsbijstand”. U betaalt dan alleen een eigen bijdrage. Alle advocaten waarmee ARAG Direct samenwerkt kunnen deze subsidie voor u aanvragen. Als u gebruik kan maken van deze subsidie, bieden zij u niet één van onze pakketten aan. Gebruik maken van de subsidie is namelijk vaak voordeliger.

Ik heb een brief van een advocaat gekregen. Wat moet ik doen?

Dit duidt erop dat uw partner wil scheiden en haast wil maken met het overleg over de scheiding. U hoeft de brief zeker niet direct te beantwoorden. Denk wel na wat de volgende stap zal zijn. U kunt ARAG Direct benaderen voor advies.

Tip van de jurist:
Maak alvast een foto of een scan van de brief. Onze echtscheidingsspecialist kan de brief dan direct beoordelen als dat nodig is.