Veelgestelde vragen over verlof, ontslag en deze service

Wat moet ik doen als ik ontslagen word?

Ontslag zorgt vaak voor grote onzekerheid. Het is belangrijk dat u juridische hulp krijgt en weet wat u wel en vooral niet moet doen. De stappen die u moet ondernemen zijn afhankelijk van uw ontslagsituatie. Wanneer u de Werk en Inkomen service doorloopt, weet u wat uw vervolgstappen zijn. Onze juristen kunnen u helpen bij deze vervolgstappen.

Een belangrijke tip: Sommige werkgevers willen u onder druk zetten om snel op een voorstel te reageren. Maar u heeft het recht om juridisch advies in te winnen op de door uw werkgever gedane voorstellen. Hiervoor geldt een redelijke termijn van 1 tot 2 weken. Laat u dus niet onder druk zetten om snel te reageren. Ook hierbij kunnen onze juristen u helpen.

Heb ik recht op een ontslagvergoeding?

Als uw werkgever u wilt ontslaan en er is geen mogelijkheid om uw functie te behouden dan heeft u recht op een ontslagvergoeding. Dit heet een transitievergoeding. U heeft ook recht op deze vergoeding wanneer uw tijdelijke contract niet wordt verlengd.

Via de Werk en Inkomen check kunt een indicatie krijgen van de hoogte van de transitievergoeding. Voor het berekenen van uw persoonlijke transitievergoeding adviseren wij u om altijd een jurist van ARAG te benaderen. Dat kan ook via deze service. Samen met u probeert uw jurist het maximale er uit te halen.

Is deze service alleen voor klanten van ARAG?

Deze service is voor iedereen beschikbaar. Bij ARAG vinden wij dat iedereen toegang tot het recht verdient. Of u verzekerd bent of niet. Met deze service krijgt u antwoord op uw vragen over verlof en ontslag. Zo weet u waar u staat. Wanneer blijkt dat u juridische hulp nodig heeft, dan kunnen onze juristen u helpen. Als u verzekerd bent voor Werk en Inkomen is dit zelfs zonder extra kosten.

Bent u niet verzekerd bij ARAG? Ook dan kunnen wij u helpen. ARAG heeft een service waarmee u juridische hulp ontvangt, wanneer u daar niet voor verzekerd bent. Deze service heet rechtshulp on demand. U ontvangt juridische hulp tegen een vaste en scherpe prijs, zodat u niet wordt verrast. Geen wachttijd, u wordt direct geholpen.

Bekijk de mogelijkheden