lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina
De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Gratis voorbeeld-contract

Huur zelfstandige woonruimte

  • Download dit voorbeeld contract
  • Pas hem aan naar uw wens.
  • En gebruik het contract als het nodig is.
 

De rechten en plichten verhuurder woning

gezin op strand

Huurt u een woning? Dan is het uw verhuurders verantwoordelijkheid dat deze als woning te gebruiken is. U moet zelf ook voor onderhoud zorgen, lees verder.

 

Opzeggen huurcontract woning

man schrijft in agenda

:
Huurders en verhuurders van een woning kunnen een huurcontract opzeggen Vaak zijn ze het met elkaar eens, maar niet altijd Welke regels gelden er?

In 3 stappen de borg terugvragen van uw woning

vrouw met telefoon schrijft

U heeft een borgsom betaald voor uw huurwoning, de huur is opgezegd en wilt uw borg terug. Geen betalingstermijn afgesproken? Gebruik dan deze stappen.

Samenhuur en medehuur, de verschillen

stel geniet van tuin in herfst

Gaat u samenwonen in een huurwoning? Er zijn verschillen tussen samenhuur en medehuur, bijvoorbeeld als u getrouwd bent of niet. Wie is officieel huurder?

Achterstallig onderhoud in uw huurwoning

 
lamp aan buitenmuur

Als uw CV ketel kapot is en deze wordt niet, binnen 6 weken, gerepareerd dan is dat achterstallig onderhoud Lees hier wat u hieraan kunt doen

Tijdelijk uw huis of een kamer verhuren

 
stel blaast pluis paardenbloem

Een tijdelijk huurcontract voor het verhuren van uw woning mag maximaal 2 jaar duren bij een zelfstandige woonruimte. En maximaal 5 jaar bij een kamer.

Onderhoud aan huurwoning, wie doet wat?

vader en dochter kijken naar laptop

In uw huurwoning moet u zelf het klein onderhoud doen en de verhuurder het groot onderhoud. Wat is het verschil tussen klein en groot onderhoud.

Bezwaar tegen uitspraak huurcommissie

 
zus en baby spelen met duplo

Bij een huurgeschil kunt u de huurcommissie inschakelen. Als u het niet eens bent met de beslissing van de commissie moet u naar de rechter.

Is onderhuur van een huurwoning strafbaar?

gezin rent langs duinen

Als u huurt, mag u de woning niet onderverhuren. Het is volgens de wet illegaal. Met toestemming van de verhuurder mag het wel. Maak dan een contract.

Huur specialisten

Huurrecht juristen

Wij hebben ongeveer 20 huurrecht juristen in dienst die u bij kunnen staan als u huurder of verhuurder bent. Jaarlijks behandelen wij meer dan 3.500 meldingen particulieren, maar ook voor verenigingen en ondernemers.