Uitkomst zaak: verhuurders woning verplicht om mee te denken over oplossing stallen scootmobiel

Ouderen wonen langer thuis. Vaak wordt dan thuishulp ingeschakeld en is er hulpmiddel nodig zoals een rollator, scootmobiel of driewielfiets. Maar waar laat u zo’n hulpmiddel in uw huurwoning?

Is onderhuur van een huurwoning strafbaar?

gezin rent langs duinen

Als u huurt, mag u de woning niet onderverhuren. Het is volgens de wet illegaal. Met toestemming van de verhuurder mag het wel. Maak dan een contract.

 

De rechten en plichten verhuurder woning

gezin op strand

Huurt u een woning? Dan is het uw verhuurders verantwoordelijkheid dat deze als woning te gebruiken is. U moet zelf ook voor onderhoud zorgen, lees verder.

Opzeggen huurcontract woning

man schrijft in agenda

Huurders en verhuurders van een woning kunnen een huurcontract opzeggen Vaak zijn ze het met elkaar eens, maar niet altijd Welke regels gelden er?

 

In 3 stappen de borg terugvragen van uw woning

vrouw met telefoon schrijft

U heeft een borgsom betaald voor uw huurwoning, de huur is opgezegd en wilt uw borg terug. Geen betalingstermijn afgesproken? Gebruik dan deze stappen.

Samenhuur en medehuur, de verschillen

stel geniet van tuin in herfst

Gaat u samenwonen in een huurwoning? Er zijn verschillen tussen samenhuur en medehuur, bijvoorbeeld als u getrouwd bent of niet. Wie is officieel huurder?

Achterstallig onderhoud in uw huurwoning

 
lamp aan buitenmuur

Als uw CV ketel kapot is en deze wordt niet, binnen 6 weken, gerepareerd dan is dat achterstallig onderhoud. Lees hier wat u hieraan kunt doen.

Tijdelijk uw huis of een kamer verhuren

 
stel blaast pluis paardenbloem

Een tijdelijk huurcontract voor het verhuren van uw woning mag maximaal 2 jaar duren bij een zelfstandige woonruimte. En maximaal 5 jaar bij een kamer.

 

Onderhoud aan huurwoning, wie doet wat?

vader en dochter kijken naar laptop

In uw huurwoning moet u zelf het klein onderhoud doen en de verhuurder het groot onderhoud. Wat is het verschil tussen klein en groot onderhoud.

 

Bezwaar tegen uitspraak huurcommissie

 
zus en baby spelen met duplo

Bij een huurgeschil kunt u de huurcommissie inschakelen. Als u het niet eens bent met de beslissing van de commissie moet u naar de rechter.

Bemiddelingskosten. Betaal niet ten onrechte!

jurist-jeroen-franken

Bemiddelingskosten, ze leveren al jarenlang flinke discussies op tussen huurders en makelaars/ bemiddelaars. Hoe zit het nu?

 

Meer huurders stappen naar de huurcommissie

man-zit-achter-laptop

Zit u met een huurprobleem? Schakel de Huurcommissie in. De Huurcommissie geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld gebrekkig onderhoud aan het licht te brengen.

Moet ik huur betalen voor roerende zaken?

Naast de zogeheten kale huur betaalt u vaak servicekosten. Maar hoe zit dat met roerende zaken, zoals een vloerkleed of verlichting?

 
Huur specialisten

Huurrecht juristen

Wij hebben ongeveer 20 huurrecht juristen in dienst die u bij kunnen staan als u huurder of verhuurder bent. Jaarlijks behandelen wij meer dan 3.500 meldingen particulieren, maar ook voor verenigingen en ondernemers.