Steeds meer mensen sluiten een abonnement af bij de sportschool. Let wel goed op de voorwaarden van het abonnement. Voordat u tekent moet u de algemene voorwaarden kunnen lezen. Lees ze goed door en stel vooral vragen als u iets niet begrijpt. Als u geen algemene voorwaarden krijgt, teken dan niet het contract.

Contractduur & betalen

Zo lang als uw contract duurt moet u betalen. Als u een abonnement neemt voor een jaar, betaalt u in principe ook voor een jaar. Misschien zijn er mogelijkheden om eerder het abonnement op te zeggen. Het kan zijn dat dit niet zomaar mogelijk is, alleen bij speciale gevallen. Of u moet extra betalen hiervoor. Deze voorwaarden staan in uw contract of in de algemene voorwaarden.

Maandelijks opzegbaar na een jaar

Bent u een abonnement voor een jaar aangegaan? Dan mag de sportschool uw abonnement niet automatisch verlengen met nog een jaar. Na een jaar kunt u per maand het abonnement opzeggen.

Algemene voorwaarden bij andere contracten

Niet alleen de sportschool heeft algemene voorwaarden. Bij alles waar u een contract voor afsluit heeft u te maken met algemene voorwaarden. Bijvoorbeeld bij uw internetprovider, of uw maaltijdenbox abonnement.

Vaak leest u deze lappen tekst niet, het is wel verstandig dit te doen. Probeer in ieder geval de regels over opzegging te lezen, en de regels over vervanging of schadevergoeding.

Alleen geldig vóór aankoop

Algemene voorwaarden zijn alleen geldig vóór u iets koopt, en als u ze hebt aanvaard. Is dat allebei niet gebeurd? Dan zijn ze ongeldig. Vindt u het lastig of denkt u dat er rare dingen in uw contract staan? Vraag een juridisch specialist van ARAG om u te helpen met advies.

Wij staan op voor gerechtigheid

ARAG, juridisch probleemoplossers. Voor iedereen.

lachende vrouw met advocaat voor rechtbank

Iedereen kan zijn recht halen. Met een rechtsbijstandverzekering van ARAG of onze partners. Lees hier hoe wij u helpen.