Leestijd: 1 minuut

Steeds meer mensen sluiten een abonnement af bij de sportschool. Let wel goed op de voorwaarden van het abonnement. Voordat u tekent moet u de algemene voorwaarden kunnen lezen. Lees ze goed door en stel vooral vragen als u iets niet begrijpt. Als u geen algemene voorwaarden krijgt, teken dan niet het contract.

Contractduur & betalen

Een sportschool abonnement gaat u meestal voor een jaar aan. Als u een abonnement heeft voor een jaar, betaalt u ook voor een jaar. Misschien zijn er mogelijkheden om eerder het abonnement op te zeggen. Het kan zijn dat dit niet zomaar mogelijk is, alleen bij speciale gevallen. Of dat u hiervoor extra moet betalen. Deze voorwaarden staan in uw contract of in de algemene voorwaarden.

Maandelijks opzegbaar na een jaar

Bent u een abonnement voor een jaar aangegaan? Dan mag de sportschool uw abonnement automatisch verlengen, maar alleen als u dan per maand kunt opzeggen.

Algemene voorwaarden bij andere contracten

Niet alleen de sportschool heeft algemene voorwaarden. Ook bij andere contracten kunt u te maken krijgen met algemene voorwaarden. Bijvoorbeeld bij uw internetprovider, of uw maaltijdenbox abonnement.

Vaak leest u deze lappen tekst niet, het is verstandig dit wel te doen. Probeer in ieder geval de regels over opzegging te lezen, en de regels over vervanging of schadevergoeding.

Alleen geldig vóór aankoop

Algemene voorwaarden zijn geldig als ze van toepassing zijn verklaard voor de koop. En ze moeten redelijk zijn. Is dat niet het geval? Dan kan het zijn dat ze ongeldig zijn. Vindt u het lastig of denkt u dat er rare dingen in uw contract staan? Vraag een juridisch specialist van ARAG om u te helpen met advies.