Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is enorm belangrijk als het gaat om toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten. Daarom organiseerde ARAG samen met de KNVB op 29 september 2021 de Dag van de FairPlay. Een vakinhoudelijke avond voor scheidsrechters en iedereen die meer wil weten over het scheidsrechtersvak.

Hélène Hendriks ging in een online talkshow in gesprek met topscheidsrechters Serdar Gözübüyük, Danny Makkelie, Bas Nijhuis en Shona Shukrula over thema’s zoals persoonlijk leiderschap, mentale fitheid en fairplay. Uitzending gemist? Bekijk hieronder de online talkshow terug. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer bij de Dag van de FairPlay 2022 en wie weet weer fysiek bij elkaar!

ARAG vindt dat het recht ervoor moet zorgen dat mensen goed met elkaar kunnen omgaan. Of dat nu op het voetbalveld is of in de maatschappij. Als we scheidsrechters een bijdrage zien leveren voor eerlijk spel op het veld, gaat ons juridisch hart sneller kloppen. Wij delen namelijk de drive om gelijke kansen voor iedereen mogelijk te maken en alles eerlijk te laten verlopen door het toepassen van de regels.

Logisch dus, dat wij al sinds 2011 partner van de KNVB scheidsrechters en supporter van fairplay zijn. Zaken recht zetten, door het toepassen van (spel)regels. Vanuit het voetbalspel of vanuit het recht. Het voorkomen en oplossen van conflicten. We herkennen onszelf in het werk dat de scheidsrechters doen.

Samen gaan we voor fairplay op de Nederlandse voetbalvelden en de maatschappij. Daarom supporten we alle voetbalscheidsrechters in Nederland in de uitoefening en ontwikkeling van het vak. We omarmen technische ontwikkelingen zoals de VAR en we juichen meer vrouwelijke scheidsrechters op het veld toe. En ontwikkelen samen met de KNVB-initiatieven zoals de FairPlay Certificering en de Dag van de Fairplay. Met ARAG kun je op het recht vertrouwen. Zowel op het veld als in de maatschappij.

ARAG, supporter van fairplay

FairPlay Certificering

FairPlay Certificering

Voer als amateur voetbalvereniging een professioneel scheidsrechtersbeleid en geef een boost aan de kwaliteit en zichtbaarheid van de scheidsrechters

Extra tijd met

Extra tijd met…

In extra tijd vertellen bekende scheidsrechters vanuit hun persoonlijke omgeving over het scheidsrechtersvak en hun eigen leven. En er worden VAR momenten besproken

Scheidsrechter

Week van de Scheidsrechter

De rol van de scheidsrechter in het veld is enorm belangrijk als het gaat om toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten. Het is echt een vak apart. Daarom zetten we de scheidsrechters tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje.

De scheidsrechters verstaan het vak fairplay op het voetbalveld. De juristen van ARAG verstaan het vak fairplay in de maatschappij.
Zo kun je met ARAG op het recht vertrouwen. Lees meer over deze campagne in de Week van de Scheidsrechter op:

Altijd verzekerd van juridische hulp

Een conflict kun je moeilijk voorzien. Als je niet verzekerd bent, kunnen juridische kosten hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering van ARAG kan iedereen kan zijn recht halen. ARAG staat namelijk voor fairplay in de maatschappij, zoals de scheidsrechters van de KNVB staan voor fairplay in het veld.

Met onze rechtsbijstandverzekering verzeker je je voor de kosten die juridische conflicten met zich mee kunnen brengen, zoals een conflict met een werkgever of na een ongeluk. Wij helpen de zaken recht te zetten, en dat geeft rust en vertrouwen.