Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is enorm belangrijk als het gaat om toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten. Daarom organiseert ARAG samen met de KNVB ieder jaar de Dag van de FairPlay. Een vakinhoudelijke avond voor scheidsrechters en iedereen die meer wil weten over het scheidsrechtersvak.

Op 29 september 2021 ging Hélène Hendriks in een online talkshow in gesprek met topscheidsrechters Serdar Gözübüyük, Danny Makkelie, Bas Nijhuis en Shona Shukrula over thema’s zoals persoonlijk leiderschap, mentale fitheid en fairplay. Uitzending gemist? Bekijk hieronder de online talkshow terug. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer bij de Dag van de FairPlay 2022 en dan hopen we er een mooi fysiek congres van te kunnen maken.

ARAG, supporter van FairPlay

FairPlay Certificering

KNVB|ARAG FairPlay Certificering

Om de 32.000 wedstrijden per week draaiende te houden is de rol van de scheidsrechters essentieel. Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de Nederlandse voetbalvelden. Met onze bijdrage aan fairplay helpen we mee dat het leuk blijft op en rond de velden. Voor iedereen.

Samen met de KNVB heeft ARAG de KNVB|ARAG FairPlay Certificering ontwikkeld. Hiermee stimuleren we verenigingen in het amateurvoetbal om aan de slag te gaan met een professioneel scheidsrechtersbeleid. Omdat goed opgeleide scheidsrechters er samen met spelers, trainers en begeleiders voor zorgen dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen.

rechtsbijstand juridische hulp

Verzekerd van juridische hulp

Helaas zit een ongeluk en een daaruit volgend conflict in een klein hoekje. Ook tijdens bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan een sliding van een tegenstander die uitloopt op lichamelijk letsel bij u of één van uw teamgenoten. Of dat u uw auto bekrast terugvindt nadat u een wedstrijd hebt gefloten.

Als u niet verzekerd bent, kunnen de juridische kosten hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering van ARAG bent u verzekerd voor deze onverwachte kosten. ARAG helpt zaken recht te zetten en dat geeft rust en vertrouwen. ARAG staat namelijk voor fairplay in de maatschappij, net zoals de scheidsrechters van de KNVB staan voor fairplay in het veld.