lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Juridische hulp bij het kopen van een huis

Bij het kopen van een huis komt flink wat kijken. Of u nu voor het eerst gaat samenwonen, verhuizen of uw ouderlijk huis verlaat: er breekt een spannende tijd aan. Ook financieel gezien verandert er veel. Een huis kopen wordt dan ook niet voor niets gezien als de grootste investering in uw leven. Daarom is een goede voorbereiding extra belangrijk en daar hoort het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zeker bij.

 

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Met de rechtsbijstandverzekering van ARAG bent u altijd verzekerd voor hulp bij juridische conflicten. Ruim 500 juristen en advocaten staan voor u klaar.

✓ Dekking naar keuze
✓ Geen eigen risico
✓ Jaarpremie lager dan uurtarief van advocaat

U liever laten adviseren?

Wij werken samen met diverse professionele verzekeringsadviseurs. Door hun uitgebreide kennis en ervaring kunnen zij u een passend en persoonlijk advies geven.

 

Rechtsbijstand bij het kopen van een huis

Voor en tijdens de koop van uw huis kan er van alles mis gaan. Een discussie met uw (aankoop)makelaar over de koopovereenkomst en de daarin opgenomen ontbindende voorwaarden bijvoorbeeld. Ook na het tekenen van een koopovereenkomst kunnen problemen ontstaan. Stel dat u na de overdracht een lekkage ontdekt in uw keuken en de verkoper weigert mee te werken aan een oplossing. Of u krijgt ruzie met de buren over beplanting, recht van overpad of geluidsoverlast en u komt er samen niet uit. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor juridische hulp bij dit soort woonconflicten.

Juridische hulp bij de bouw en verbouwing van een huis

Ook bij het verbouwen van een huis is het verstandig om u te verzekeren voor juridische hulp. Wat als uw aannemer schade veroorzaakt en hij weigert de schade te herstellen? En wat als hij de werkzaamheden niet volgens afspraak uitvoert? Of stel u krijgt van de gemeente geen bouwvergunning om te verbouwen. In zulke situaties is het fijn als iemand u helpt met uw rechten en plichten. Daarnaast verzekert u uzelf met een rechtsbijstandverzekering voor de kosten die juridische woonconflicten met zich mee kunnen brengen. Een huis verbouwen kost al meer dan genoeg.

Nog geen rechtsbijstandverzekering? Regel het vandaag nog!

Interessant voor u

verborgen gebreken huis

Wat te doen bij verborgen gebreken?

Wat is precies een verborgen gebrek? Wat zijn de plichten van de koper en wat zijn de plichten van de verkoper?

verbouwen tips vragen

Vragen en tips bij verbouwen

Bekijk hier de meestgestelde vragen en tips rondom de verbouwing van uw woning.

erfscheiding erfgrens

Erfscheiding en erfgrens

 

Wilt u een erfafscheiding plaatsen, zoals een schutting of hek? Dan moet u zich aan een aantal regels houden.

Dekking rechtsbijstandverzekering bij het kopen en verbouwen van een huis

Bij ons stelt u eenvoudig zelf uw rechtsbijstandverzekering samen. Dat begint met het kiezen van een verzekeringsdekking. De verzekeringsdekking Basis biedt u juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met de koop van een huis of over werkzaamheden die u laat uitvoeren aan uw woning. Ook bent u verzekerd voor conflicten over de verkoop van uw vorige woning en de bouwgrond van uw nieuwe huis. Daarnaast heeft u recht op juridische hulp bij conflicten met de overheid over bijvoorbeeld een bestemmingsplan, vergunning voor uw verbouwing en een beslissing over onteigening.

Kiest u voor Uitgebreid of Excellent, dan bent u ook verzekerd als er een conflict ontstaat met uw buren, bijvoorbeeld over beplanting of geluidsoverlast. Ook krijgt u juridische hulp wanneer u een conflict heeft over een tweede woning, woonboot of stacaravan.

 

Denk aan de wachttijd

Het kopen of verbouwen van een woning is een grote stap in het leven. De voorbereidingen beginnen vaak als maanden van te voren. Daar hoort het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering ook zeker bij.

Het is belangrijk om te weten dat de ARAG rechtsbijstandverzekering een wachttijd van drie maanden heeft. Wij adviseren u dan ook om ruim van tevoren uw rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Geen wachttijd in de volgende gevallen

✓ Als u bent overgestapt van een andere rechtsbijstandverzekering die het conflict ook dekte.

✓ Als u na de begindatum van uw ARAG rechtsbijstandverzekering een overeenkomst hebt gesloten en uw conflict daarmee te maken heeft.

✓ Als u een schadevergoeding van een ander eist en die ander u volgens de wet moet betalen.

 

Direct hulp bij wonen en verbouwen

Start de RechtCheck en krijg direct antwoord op al uw vragen over de aankoop, verkoop en verbouwing van uw woning of problemen met aannemers, installateurs of leveranciers.

✓ Direct inzicht in uw persoonlijke situatie
✓ Ontvang gratis advies over vervolgstappen
✓ Bent u verzekerd? Meld uw geschil via deze RechtCheck

 

Met ARAG kun je op het recht vertrouwen

Ruim 15.000 klanten beoordelen onze zaakbehandeling met een 8,4

Afgelopen maand ruim 5.000 mensen geholpen met hun conflict

Bij ARAG staan altijd meer dan 500 juristen voor u klaar