lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Over deze verzekering

U bepaalt zelf wat u wel en niet meeverzekerd. Of u wel of geen eigen risico wenst. En wat u verzekert, is verzekerd van ARAG kwaliteit. De ARAG Flexpolis stelt u zo samen dat deze bij uw persoonlijke situatie en wensen past. De verzekering bestaat altijd uit basismodule Consument & Wonen. U kunt de verzekering uitbreiden met module Verkeer en module Inkomen.

Brainstom_ARAG

Meer informatie en documenten

Informeer u goed over ARAG Flexpolis. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd; de Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering en Wijzer in geldzaken is de wegwijzer met betrouwbare informatie over geldzaken.

Rechtsbijstandverzekering op maat: ARAG Flexpolis

Basismodule Consument & Wonen

Heeft u een miskoop gedaan? Ontvangt u een onterechte rekening? Of weigert de leverancier mee te werken en ontvangt u steeds nieuwe aanmaningen? Wordt er zelfs een incassobureau ingeschakeld? De oplossing van een soortgelijk probleem is niet altijd gemakkelijk en goede juridische raad is duur. Met de module Consument & Wonen bent u altijd verzekerd van juridische hulp. Niet alleen in Nederland maar in alle landen van de Europese Unie.

Kopen & Contracten

Hoeveel abonnementen heeft u in uw leven al niet afgesloten? En van hoeveel hiervan heeft u de voorwaarden tot in detail doorgenomen? Denk aan: water, gas, elektra, telefonie, televisie, internet, tijdschriften, (sport)verenigingen en meer. Wist u dat een online aankoop ook een contract is? Een online aankoop heeft een hoger risico op onvoldoende nagekomen leveringsvoorwaarden. De drempel om voor dit soort conflicten naar de advocaat te stappen is hoog. Met de module Consument & Wonen bent u wel verzekerd voor rechtshulp. U kunt rekenen op professionele juridische hulp en gratis telefonisch advies van ervaren juristen.

Wonen & (Ver)bouwen

Verborgen gebreken of andere onenigheid. Het zijn vaak de belangrijkste bronnen voor conflicten rondom een eigen huis. Heeft u te maken met buren, erfscheidingen, overhangende boomtakken en parkeerproblemen? Of komt de aannemer zijn beloftes niet na bij een verbouwing? Een zorg minder als u verzekerd bent.

Module Verkeer (optioneel)

Als deelnemer aan het verkeer bent u verplicht verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Toch kan het soms nodig zijn om een jurist in te schakelen. Denk hierbij aan een conflict over de verzekering van uw motorrijtuig of bij invordering van uw rijbewijs. Maar denk ook aan verweer tegen een vervolging wegens dood of letsel door schuld. De module Verkeer geldt voor u, inzittenden en een door u gemachtigd bestuurder.

Buiten het voertuig

Ook buiten het voertuig bent u verzekerd. Bijvoorbeeld als u op straat loopt, als u fietst of als u afdaalt op de skipiste. U bent in de hele wereld verzekerd. Voor contractuele conflicten over uw motorrijtuig bent u in de Europese Unie, Noorwegen en Zwitserland verzekerd.

Module Inkomen (optioneel)

Bent u betrokken in een arbeidsconflict of stopt uw uitkering? Dan kunt u juridische hulp vragen met een rechtsbijstandverzekering. Ook wanneer u een conflict heeft met uw werkgever, pensioenverstrekker of uitkeringsinstantie. Dit soort situaties gaan over uw levensonderhoud waardoor snel effectieve stappen ondernomen moeten worden. De module Inkomen kan het verschil maken bij het oplossen van een conflict in uw voordeel.

Vergelijkingsoverzicht

Flexpolis versus ProRechtPolis

FlexPolis

Consument | Wonen | Verkeer | Inkomen

ProRechtPolis

Consument | Wonen | Verkeer | Inkomen

Uitbreidbaar met module Fiscaal & Vermogen waarin geschillen met betrekking tot belasting. Tweede woning in de Europese Unie en mediation bij echtscheiding zijn meeverzekerd.
Korting op zaakbehandeling wanneer zaak niet gedekt is (ARAG Legal Services)
Mogelijkheid eigen risico van € 100 per zaak met premievoordeel van 7%
Optie om burenrecht, arbeidsrecht en motorrijtuigen uit te sluiten
Alleenstaandenkorting (5%)
Dekking voor tweede woning in Nederland (eigen gebruik)
Dekking voor plezier- en luchtvaartuigen
Dekking voor geschillen als statutair directeur
Maximum externe kosten in de Europese Unie als er is afgesloten via intermediair* € 15.000 € 50.000
Maximum externe kosten bij module inkomen als statutair directeur* € 22.500
Kostenlimiet als u volgens de wet niet verplicht bent voor een gerechtelijke of administratieve procedure een advocaat in te schakelen, maar toch een deskundige van buiten ARAG wenst Keuze uit een limiet van € 3.000, € 6.000 en € 12.000 met een eigen bijdrage van € 250 Keuze uit een limiet van € 3.000, € 6.000 en € 12.000 met een eigen bijdrage van € 250
Legenda
Inclusief