Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Waarom rechtsbijstand

Het kan iedereen overkomen; een meningsverschil of conflict. Bijvoorbeeld met uw werkgever, uw buren of een aannemer die u heeft ingeschakeld om uw keuken te verbouwen. Wilt u voorkomen dat u in een conflictsituatie voor hoge kosten komt te staan? Sluit dan een rechtsbijstandverzekering af en u kunt altijd rekenen op juridische hulp.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Stel; u bent het niet eens met de ontslagregeling die uw werkgever u aanbiedt. U heeft een product gekocht dat niet goed blijkt te werken, maar de verkoper wil u niet helpen. Of u wilt graag een schutting plaatsen, maar u wordt het niet eens met uw buurman. In dit soort situaties kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering.

Het wel of niet verzekeren van rechtsbijstand is een persoonlijke afweging. Hoe groot is de kans dat u te maken krijgt met een juridisch conflict? Vaak hangt dit samen met veranderingen in uw leven. Gaat u bijvoorbeeld samenwonen, verwacht u gezinsuitbreiding, gaat u een nieuwe auto kopen of wisselt u van werkgever? Voor veel mensen is dat aanleiding om een rechtsbijstandverzekering te sluiten. En mocht u een juridisch conflict krijgen, kunt u de juridische hulp dan zelf betalen? Met uurtarieven tussen de 150 en 350 euro is het inschakelen van een advocaat immers niet voor iedereen weggelegd.

Drie redenen om een rechtsbijstandverzekering te sluiten

1. Vaste lage kosten

Met een rechtsbijstandverzekering bent u voor een relatief laag bedrag zeker van juridische hulp. Onze bevlogen juristen en advocaten zijn allen gecertificeerd en actueel opgeleid. Zij zetten zich graag in voor uw belangen. Een gemiddelde ontslagzaak kan zo maar 8 tot 10 uur duren. En daar bovenop komen eventueel ook de kosten van een expert en de kosten van een procedure. Bent u verzekerd, dan heeft u hier geen financiële zorgen over.

2. Laagdrempelig óók voor complexe juridische kwesties

Het geschetste beeld dat rechtsbijstandverzekeraars er vooral zijn voor de kleinere, relatief eenvoudige zaken is onjuist. Vanwege het laagdrempelige karakter van de dienstverlening bellen verzekerden sneller voor juridisch advies. Zo weten ze direct wat hun rechten zijn en worden hun belangen behartigd door een jurist, ongeacht de complexiteit van de zaak. De kosten hiervan vallen onder de dekking van de polis, mits de verzekerde de juiste dekking heeft.

3. Ruime ervaring en expertise

Door de omvang en jarenlange ervaring met een groot aantal zaken heeft ARAG op elk specifiek rechtsgebied ervaren specialisten in huis. Vrijwel geen enkele rechtshulpverlener heeft zo'n brede expertise onder één dak.

Rechtsbijstand van ARAG

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich voor een relatief laag bedrag per jaar van professionele juridische hulp. ARAG is dé specialist in het verzekeren van rechtshulp. Wij bieden twee rechtsbijstandverzekeringen: de ARAG Rechtsbijstand Flexpolis en de ARAG ProRechtPolis ® Particulier. Ze bestaan uit verschillende modules voor het verzekeren van juridisch advies en ondersteuning bij allerlei conflicten in uw leven.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten8,2

Verzekerde particulieren waarderen onze zaak behandeling met een 8,2;

>5000

Afgelopen maand ruim 5000 mensen geholpen met hun conflict;

>450

Bij ARAG staan altijd meer dan 450 juristen voor u klaar;