lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

8 januari 2024 | Leestijd: 2 minuten

Tijdens de tweede editie van de Dag van de FairPlay in Zeist zijn de vijf winnaars van de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing bekendgemaakt. Zowel in de categorie KNVB-scheidsrechter als in de categorie Verenigingsscheidsrechter is er een mannelijke én een vrouwelijke winnaar uitgeroepen. Ook reikte de vakjury een prijs uit aan het Talent van het Jaar. De Dag van de FairPlay was naast het hoogtepunt van de verkiezing ook een inspirerende dag vol workshops voor amateurscheidsrechters.

De winnaars van de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing 2023 zijn:

Vrouwelijke KNVB-scheidsrechter: Özge Avci (27) uit Amsterdam
Mannelijke KNVB-scheidsrechter: Ruben van Klinken (17) uit Emmen
Vrouwelijke Verenigingsscheidsrechter: Sylvia Hoogervorst (44) uit Teylingen
Mannelijke Verenigingsscheidsrechter: Piet van Montfort (82) uit Bergeijk
De 17-jarige Stijn Nieboer uit Amstelveen is verkozen tot het Talent van het jaar 2023.

Het vijftal is als winnaar uit de bus gekomen na een enerverende verkiezing, die vanaf de start in september 2023 in totaal 48 provinciewinnaars opleverde. Uiteindelijk mochten vier finalisten per categorie hun verhaal pitchen en vragen over FairPlay beantwoorden voor de vakjury. Deze jury bestond uit Franca Overtoom (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Serdar Gözübüyük (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO ARAG) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver).

Talent van het Jaar Stijn Nieboer: “Ik voel mij ontzettend vereerd dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Ik wil niet alleen de jury bedanken, maar ook ARAG en de KNVB dat ze zo veel energie steken in het promoten van FairPlay en het scheidsrechtersvak. Ik maak mij tijdens het fluiten hard om verbale agressie tegen te gaan en hopelijk wordt dit dan ook minder!”

Een trotse Özge Avci is winnaar in de categorie vrouwelijke KNVB scheidsrechters en benadrukt: “Zonder scheidsrechter geen voetbalwedstrijden. Laat deze verkiezing daarom ook een oproep zijn voor jongeren, mannen én vrouwen om zich aan te melden als scheidsrechter.”

De Dag van de FairPlay

Op de Dag van de FairPlay die door ARAG en de KNVB werd georganiseerd kwamen 300 enthousiaste amateurscheidsrechters bij elkaar in Zeist. Het doel van deze dag was om het scheidsrechtertalent bij de amateurscheidsrechters naar het volgende niveau te brengen aan de hand van inspirerende workshops over spelregels, samenwerken met de assistent-scheidsrechter en omgang met spelers. Ook inspireerde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de zaal met een vlammend betoog over de pracht van het vak en droeg Sjoerd Mossou een column op aan de scheidsrechter.

Meer weten over onze samenwerking?

Wij zijn gedreven om mensen echt te helpen en streven naar gelijke kansen voor iedereen. Niet alleen in het recht, maar ook op het voetbalveld.