lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

6 juni 2024 | Leestijd: 1 minuut

De juridische ondersteuningsdienst 'Even sparren met ARAG' voor tennis- en padelleraren krijgt een vervolg. Na een succesvolle pilot hebben KNLTB en ARAG besloten om de samenwerking voort te zetten. Tennis- en padelleraren met een geldige licentie kunnen gebruik blijven maken van deze service, die is ontworpen om hen te ondersteunen met professioneel juridisch advies.

In de vier maanden durende pilot kregen tennis- en padelleraren de mogelijkheid om gebruik te maken van de mogelijkheid om 30 minuten telefonisch te sparren met een ARAG-jurist. Na een evaluatie van de pilotresultaten zien KNLTB en ARAG een goede basis om de samenwerking verder te verdiepen en te verkennen hoe ze tennis- en padelleraren nog beter kunnen ondersteunen met de juridische expertise van ARAG.

“Dit is een belangrijke stap vanuit onze missie om de tennis- en padelleraar te ondersteunen en te helpen ontwikkelen als volwaardige beroepsgroep”, aldus Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB. “Leraren werken in verschillende relaties samen met clubs, vaak als zzp’er. Dat roept vaak vragen op over de arbeidspositie van de leraar. Hoe moet een overeenkomst met een club eruitzien? Hoe ga je om met uren die je maakt naast de tijd die je op de baan doorbrengt? Wat zijn je rechten eigenlijk? En hoe ga je hierover het gesprek aan? Dankzij de samenwerking met ARAG kunnen leraren over zulke vraagstukken sparren met een professioneel jurist.”

Over de keuze voor ARAG zegt Eltingh: “ARAG heeft een reputatie als kwalitatief hoogstaande juridische dienstverlener. Dat sluit aan bij het soort ondersteuning dat wij onze leraren willen bieden.”

Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland: “De samenwerking met de KNLTB is een mooi voorbeeld van hoe we met onze On Demand-diensten nieuwe doelgroepen bereiken in onze missie om het recht toegankelijk te maken voor iedereen.”

Over KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is de nationale tennisbond van Nederland, die de belangen van tennis- en padelleraren, clubs en spelers behartigt. Met meer dan 2700 gelicentieerde leraren zet de KNLTB zich in voor de ontwikkeling en promotie van tennis en padel in Nederland.

Over ARAG

ARAG is een onafhankelijke juridische probleemoplosser. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridische probleemoplosser van Nederland te zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij onze uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, wereldwijd de grootste juridisch verzekeraar en van oorsprong een Duits familiebedrijf dat met ruim 5.000 medewerkers actief is in 19 landen inclusief Australië, de Verenigde Staten en Canada. Met bijna 800 professionals in Nederland werken wij vanuit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Leusden en Roermond.

Juridische hulp nodig?

Heb je een juridisch probleem? Wij helpen je graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of je wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor je klaar.