lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

6 oktober | Leestijd: 2 minuten

Al ruim 12,5 jaar verbonden

ARAG is al ruim 12,5 jaar verbonden aan de KNVB op het domein scheidsrechters; van betaald voetbal tot amateurvoetbal. Met de verlenging blijven de KNVB en ARAG zich de komende jaren samen hard maken voor het vergroten van respect voor scheidsrechters in de zaal en op het veld, het laten groeien van het aantal scheidsrechters in zowel de breedte als de top, het ontwikkelen en innoveren van het vakgebied en het bevorderen van fairplay op de Nederlandse voetbalvelden en in de maatschappij.

Fairplay

De scheids maakt het mogelijk dat circa 1,2 miljoen voetballers ieder weekend ruim 30.000 wedstrijden kunnen spelen. Dave Dekker, directeur commercie van de KNVB, benadrukt: “Met de verlenging van ons partnership met ARAG laten we zien dat we continu werken aan fairplay in het Nederlandse voetbal. Arbitrage is een zeer belangrijke pijler in onze strategie de komende jaren, met een stijging van het aantal (opgeleide) scheidsrechters als één van de grootste speerpunten. Met deze verlenging draagt ARAG enorm bij aan het behalen van de doelen op het gebied van arbitrage, zowel in het betaald- als amateurvoetbal.”

Marc van Erven, CEO ARAG Nederland, is trots op het partnership: “De match tussen de scheidsrechters en ARAG is heel logisch en draagt absoluut bij aan onze merkpropositie. Daar waar scheidsrechters zorgen voor fairplay op het veld, zorgen onze juristen daarvoor in de samenleving. Het is niet voor niets dat wij deze thematiek centraal zetten en daar willen wij ons ook de aankomende jaren onverminderd voor blijven inzetten. De inzet zie je terug in de activatiecampagnes waarin ARAG een relevante bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling en innovatie rond de arbitrage in Nederland. Voorbeeld daarvan is de ARAG KNVB FairPlay Certificering, waarin we amateurverenigingen stimuleren een professioneel arbitragebeleid in te voeren en natuurlijk onze verbinding aan de VAR en het ARAG KNVB Replay Centre.”

Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing

Een campagne die nu draait is de Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing, waarbij ARAG en de KNVB op zoek gaan naar Nederlands’ favoriete (assistent-) scheidsrechter op de amateurvelden. De winnaar hiervan wordt bekendgemaakt op 6 januari tijdens de Dag van de Fairplay. Op deze dag beslist een vakjury bestaande uit Bas Nijhuis, Franca Overtoom, Sjoerd Mossou en Marc van Erven wie er met de felbegeerde titel naar huis gaat.

Meer weten over onze samenwerking?

Wij zijn gedreven om mensen echt te helpen en streven naar gelijke kansen voor iedereen. Niet alleen in het recht, maar ook op het voetbalveld.