lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

3 oktober 2023 | Leestijd: 2 minuten

Onlangs is de Nederlandse reisorganisatie Vacansoleil failliet verklaard. Dit kan logischerwijs vragen en/of zorgen oproepen als u momenteel op vakantie bent of nog een reis gepland hebt staan. Over teruggave van uw geld bijvoorbeeld. Ook kunnen er moeilijkheden optreden als u een klacht wilt indienen na uw vakantie. Wij zetten alles voor u op een rij

Bent u nu op vakantie?

Zolang de accommodatie beschikbaar is, kunt u gebruik blijven maken van de accommodatie. U heeft immers betaald en dus recht op het gebruik daarvan. Mocht dit anders zijn, dan zal u daarover zelf worden benaderd door één van de medewerkers van Vacansoleil BV. Zo staat dit ook op haar website vermeld: ‘Voor de gasten die momenteel op vakantie zijn of vakantie gaan, wordt door de medewerkers van Vacansoleil hard gewerkt aan maatwerkoplossingen’. Zie ook dit artikel.

Heeft u een vakantie geboekt die nog moet aanvangen?

Verricht geen betalingen meer aan Vacansoleil.
Vacansoleil is failliet verklaard en zal haar overeenkomsten dus niet langer na kunnen komen. Uw vakantie zal niet doorgaan. Dit houdt in dat SGR contact met u zal opnemen over een uitkering. Zij is nu bezig met het inventariseren van alle overeenkomsten, zie ook dit artikel voor meer informatie. Houdt u voor de verdere voortgang de website van SGR in de gaten.

Is uw vakantie al voorbij en heeft u klachten?

Het feit dat Vacansoleil failliet is, houdt echter in dat Vacansoleil de schulden niet meer kan betalen. Een betaling aan u zal dan ook niet volgen. Wel is het belangrijk dat u de vordering meldt bij de curatoren van Vacansoleil. Dit kan via het mailadres: faillissementen@keizersadvocaten.nl. Stuur alle relevante documenten (boekingsbevestiging, betaalbewijs, bewijs van klagen, bewijs van uw klachten, bewijs van de schade) mee.

De vraag is ook dan of u iets uitgekeerd krijgt, omdat de preferente schuldeisers als eerste hun vordering uitgekeerd krijgen. U bent een concurrente schuldeiser en krijgt pas daarna, samen met andere concurrente schuldeisers, iets uitgekeerd. Dit is alleen het geval als er nog iets van vermogen over is. Dit is vaak niet het geval.

Vacansoleil heeft zelf ook nog een pagina op haar website met de meest gestelde vragen: Q & A - Vacansoleil. Deze kunt ook altijd raadplegen.

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem? Wij helpen u graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of u wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor u klaar.