lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

14 september | Leestijd: 1 minuut

ARAG is een samenwerking aangegaan met Emma at Work. Samen gaan ze de kloof dichten tussen jongeren met een fysieke beperking en/of chronische aandoening, en de arbeidsmarkt. Door ontwikkeling en training van jongeren via de ‘GAP-track’, zorgen we ervoor dat deze groep een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt.

Wat deed jij toen je 15 werd? Zat je op school, sprak je vaak af met vrienden? Begon je misschien aan je eerste baantje? Jongeren met een chronische en/of fysieke aandoening hebben vaak een heel andere jeugd en kunnen deze vragen niet met ja beantwoorden. In Nederland zijn er ongeveer 500.000 jongeren die hierdoor een ‘GAP’ op hun CV hebben. Hierdoor vinden ze vaak geen baan en hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samen strijden voor een inclusieve arbeidsmarkt

Samen met partnernetwerk GAP200 (een netwerk van bedrijven en organisaties die samen strijden voor een inclusieve arbeidsmarkt) zorgt Emma at Work ervoor dat deze groep jongeren een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt. En dat sluit naadloos aan bij ons DNA om mensen gelijke kansen in de maatschappij te geven. Daarom is ARAG per september GAP200 partner geworden van Emma at Work.

Marc van Erven, CEO ARAG Nederland, over de samenwerking:

Als familiebedrijf willen wij iedereen gelijke kansen bieden. Of het nu gaat om het toegankelijk maken van het recht of gelijke kansen bieden op de arbeidsmarkt. Daar zetten wij ons samen met onze medewerkers voor in en daarom zijn wij erg trots op deze samenwerking, waarin wij ons steentje willen bijdragen om jongeren met een fysieke aandoening weer aan het werk te helpen.

De krachten bundelen voor jongeren met een beperking

Als onderdeel van de samenwerking gaan we ontmoetingen realiseren tussen de professionals van ARAG en de jonge talenten in de vorm van twee mooie programma’s die begeleidt worden door Emma at Work: Het Pitch Programma en het Mentor Programma. Want daar begint het geloven we: bekend maakt bemind!

Meer weten over Emma at Work?

Met onze bijdrage, sociale overtuiging om gelijke kansen in de maatschappij mogelijk te maken en commitment op weg naar inclusief werkgeverschap, maken we samen het verschil! Wil je meer weten over de programma's van Emma at Work, lees dan hier verder.

Marc van Erven, CEO ARAG Nederland en Marlies van Hilten, directeur Emma at Work, bezegelen de samenwerking.