lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Iedereen toegang geven tot het recht, ongeacht zijn of haar (financiële) situatie. Dit is al sinds de oprichting de missie van ARAG. Het is ook de reden voor ARAG Nederland om de handen ineen te slaan met (Gelijk)waardig Herstel, een stichting voor en door ouders en kinderen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. Prinses Laurentien van Oranje gaf de officiële aftrap voor deze samenwerking tijdens de internationale ARAG DAY.

De toeslagenaffaire is een van de bekendste en meest aangrijpende voorbeelden van onrecht die we afgelopen jaren in ons land hebben meegemaakt. (Gelijk)waardig Herstel heeft samen met specialisten (o.a. advocaten en letselschade experts) een menswaardige en verbindende herstelaanpak ontwikkeld. Medewerkers van ARAG gaan actief aan deze aanpak bijdragen, onder meer door slachtoffers te helpen met het schrijven van een feitenrelaas en het in kaart brengen van de geleden schade.

“Het is gewoon ongelooflijk dat we hier op deze manier bij elkaar zijn”, aldus een zichtbaar geroerde prinses Laurentien van Oranje, die de aanwezigen op ARAG DAY verwelkomde voor een seminar over de samenwerking met (Gelijk)waardig Herstel. Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland, benadrukte wat hem trots maakt om juist met deze stichting de handen ineen te slaan: “Wat (Gelijk)waardig Herstel doet, raakt direct aan de kernwaarden van ARAG. Ik ben enorm blij en trots om met ARAG deze samenwerking met jullie aan te gaan.”

Met de internationale ARAG DAY geeft ARAG als ’s werelds grootste rechtsbijstandsverzekeraar invulling aan Access to Justice, één van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Zet je ook in voor (Gelijk)waardig Herstel!

Stichting (Gelijk)waardig Herstel is een stichting door en voor ouders en kinderen die zijn en worden geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire. Doel is dat mensen zich gehoord en gezien voelen en weer naar de toekomst durven en kunnen kijken als gelijkwaardig onderdeel van onze samenleving.

Zou je ook graag je luister- en schrijfvaardigheden willen inzetten voor een oplossing voor slachtoffers van de kindertoeslagaffaire? Bekijk dan hier alle informatie. Ook de expertise van schade analisten is hard nodig! Wil jij bijdragen als schade analist aan (Gelijk)waardig Herstel, lees dan hier meer.

Hoe meer Schrijvers zich aanmelden, hoe meer Vertellers via (Gelijk)waardig Herstel tot afronding van hun letselschade kunnen komen. Laten we samenwerken voor gerechtigheid!

(Gelijk)waardig Herstel is een initiatief van Number 5 foundation.

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem? Wij helpen u graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of u wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor u klaar.