16 mei 2023 | Leestijd: 1 minuut

Op zaterdagmiddag 27 mei 2023 staat een legendarische wedstrijd op het programma. Ter gelegenheid van de 100ste KNVB|ARAG FairPlay Certificering, introduceren de KNVB en ARAG eenmalig de VAR in het amateurvoetbal. Voetbalvereniging v.v. Hierden neemt het in een oefenwedstrijd op tegen Creators FC, een team van influencers en bekende Nederlanders. Dit is de eerste amateurwedstrijd in Nederland die wordt gespeeld onder begeleiding van de officiële VAR. Uniek dus! Het scheidsrechtersteam bestaat uit Jochem Kamphuis en Jeroen Manschot (VAR) en wordt geassisteerd door de amateurscheidsrechters van v.v. Hierden.

100e KNVB|ARAG FairPlay Certificering

v.v. Hierden neemt op deze bijzondere dag de 100e KNVB|ARAG FairPlay certificering in ontvangst. Dit betekent dat inmiddels 100 amateurclubs in Nederland over een professioneel scheidsrechtersbeleid beschikken! Goed opgeleide scheidsrechters zorgen er samen met spelers, trainers en begeleiders voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Daarmee verhogen ARAG en de KNVB, als supporters van fairplay, de kwaliteit én het plezier op en rond de voetbalvelden.

Ben erbij en steun het goede doel!

Ben jij ook benieuwd hoe het eraan toe gaat met de VAR, welke strijders er meespelen bij Creators FC en wil jij er hier ook bij zijn? Koop dan snel een kaartje (beperkt aantal beschikbaar) en kom de teams aanmoedigen!

Een ticket kost €7,50 (excl. servicekosten) en kun je hier bestellen. De opbrengsten van de tickets komen ten goede aan arbitrage in het amateurvoetbal: er wordt een project opgestart waarmee jongeren een opleidingstraject tot scheidsrechter kunnen volgen.

Programma en praktische informatie

Om 11.00 uur is de aftrap van de wedstrijd. Vanaf 10.30 uur kun je naar binnen om een plekje te zoeken op de tribune. De wedstrijd eindigt rond 12.45 uur. Aansluitend vindt de uitreiking van de 100ste KNVB|ARAG FairPlay Certificering plaats. In de kantine van v.v. Hierden vind je verkooppunten voor eten en drinken.

Adres voetbalvereniging Hierden:
Dorpshuisweg 9-A
3849 BL Hierden

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem? Wij helpen u graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of u wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor u klaar.