lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

28 november 2023 | Leestijd: 2 minuten

ARAG en AND Digital werken aan een AI-gestuurde digitale assistent die juristen bij hun werk kan ondersteunen. Deze ontwikkeling is in lijn met onze doelen waarin Smart Insurer één van de strategische pijlers is.

Projectmanager Laura Paro van ARAG: “Wij willen voorop lopen bij technische ontwikkelingen. De verwachtingen rondom AI zijn hooggespannen. Met dit project onderzoeken wij hoe we deze techniek kunnen inzetten en welke voordelen het voor onze juristen en klanten kan bieden.”

Een echte co-creatie

AND Digital begeleidt IT-ontwikkelaars en juristen van ARAG bij de ontwikkeling van een proof of concept. Laura: “We hebben voor AND Digital gekozen omdat ze naast AI-kennis ook proces- en designkennis meebrengen. De samenwerking is een echte co-creatie. AND Digital leert ons de technologie zelf ook beter begrijpen. Dat is precies wat we zoeken.”

Meer tijd voor de juridische inhoud en het klantcontact

Avi Jhanjhan, Jurist Arbeidsrecht: “Het is mooi om als jurist impact te hebben op een grensverleggend innovatieproject dat uiteindelijk meer tijd vrijmaakt voor het leuke deel van ons werk: de juridische inhoud en het klantcontact. Ik geef, samen met andere betrokken juristen, het uitvoerende team een goed beeld van ons werk zodat het eindresultaat aansluit op onze behoeften.”

Een positieve en open houding ten opzichte van innovatie

AND Digital levert de technologie en vult de digitale kennis van ARAG aan. AND Digital consultant Bart Boumeester: “Wat mij meteen opviel is dat iedereen bij ARAG, van de juristen tot de directie, een positieve en open houding heeft ten opzichte van dit innovatietraject. Zij zijn op beperkte schaal en met duidelijk afgebakende doelstellingen gaan testen. Deze strategische aanpak duurt in eerste instantie misschien wat langer, maar biedt de grootste kans om tot een oplossing te komen waar juristen echt iets aan hebben in hun dagelijkse werk.”

Bewijzen dat AI bruikbare resultaten voor juristen oplevert

De Proof of Concept die nu in ontwikkeling is, onderzoekt op kleine schaal wat de mogelijkheden zijn , Laura: “Als we voldoende bewijzen dat AI bruikbare resultaten voor juristen oplevert, kunnen we overgaan tot de volgende stap: een digitale assistent bouwen in onze bestaande IT-omgeving.”

Over AND Digital

AND Digital is een digitale dienstverlener met een missie: wij willen de wereldwijde digitale vaardighedenkloof overbruggen. Organisaties die digitale vaardigheden van wereldklasse willen ontwikkelen, kunnen bij ons terecht voor advies, ontwikkeling en ondersteuning.

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem? Wij helpen u graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of u wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor u klaar.