lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

27 mei 2023 | Leestijd: 2 minuten

Vandaag hebben de KNVB en ARAG de 100ste Fairplay Certificering uitgereikt aan v.v. Hierden. Het certificaat wordt uitgereikt aan clubs die een professioneel arbitragebeleid voeren. Ter ere van deze mijlpaal werd er een bijzondere wedstrijd gespeeld: de VAR was aanwezig in Hierden, een eenmalig unicum in het amateurvoetbal.

Namens v.v. Hierden nam een combinatie-elftal het op tegen de Creators FC, een team bestaande uit influencers, waaronder oud-voetballer Glenn Helder, Michiel en Celine uit België en Noah Zeeuw als keeper. De wedstrijd was in handen van betaald voetbalscheidsrechter Jochem Kamphuis, waarbij Jeroen Manschot als VAR optrad. Zij werden geassisteerd door de scheidsrechters van v.v. Hierden.

ARAG|KNVB Fairplay Certificaat

Met het spelen van deze wedstrijd en de uitreiking van de 100ste KNVB ARAG FairPlay Certificering vragen ARAG en de KNVB aandacht voor het belang van scheidsrechters voor het voetbal. Scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief verlopen, waardoor het voor iedereen een plezier is om op het veld te staan. “Zonder scheidsrechters geen voetbal en dus ook geen fairplay op en rond de voetbalvelden. De 100ste FairPlay certificering is een mooie mijlpaal en tevens waardering voor verenigingen die fairplay hoog in het vaandel hebben staan, iets wat voor ons als juridisch probleemoplosser erg belangrijk is”, aldus Marc van Erven, CEO van ARAG. De 100ste Fairplay certificering werd door ARAG en de KNVB overhandigd aan een trotse scheidsrechterscommissie van v.v. Hierden: “Een prachtige waardering van ARAG en de KNVB voor het harde werk voor ons als vrijwilligers”, aldus Goossen de Bruin, voorzitter van de scheidsrechterscommissie.

Een deel van de andere 99 FairPlay gecertificeerde clubs was ook aanwezig. Zij kregen samen met scheidsrechters van Hierden een VAR-masterclass van Jeroen Manschot. Ook ontvingen alle 100 clubs een feestelijke taart op de vereniging.

Creators FC en ticketopbrengsten

Fans van Creators FC vanuit het hele land waren naar Hierden gekomen om de het team, met Roy de Coach aan het roer, aan te moedigen. Het elftal van Creators FC kwam net te kort om tegen het combinatie elftal van v.v. Hierden met de winst naar huis te gaan. De thuisploeg won de wedstrijd met 4-3. Doelpuntenmakers voor Creators FC waren Alessio de Martino (1-1), Celine (2-2) en Vincent Visser (3-3). Namens de thuisploeg scoorde Gerwin Timmer en was Marijn Petersen met 3 doelpunten topscorer van de wedstrijd. Rond de 80e minuut draaide VAR Jeroen Manschot nog een strafschop voor Creators FC terug. Het spelen met de VAR leverde al met al een fanatieke en eerlijke wedstrijd op.

De opbrengst van de ticketverkoop voor de wedstrijd bedroeg €4.750. De cheque werd in ontvangst genomen door Dave Dekker van de KNVB. Het bedrag komt volledig ten goede aan arbitrage in het amateurvoetbal Meer specifiek wordt hiermee een project opgestart door KNVB met als werktitel FairPlay Scholarship, waarmee jongeren een opleiding tot scheidsrechter kunnen volgen.

Ambities arbitrage

In samenwerking met ARAG en de ARAG-gecertificeerde verenigingen wil de KNVB graag de uitdaging aangaan om het aantal wedstrijden dat gefloten wordt door een opgeleide scheidsrechter in Nederland te verhogen van 45% naar 60% in 2026. Sebastiaan Kleijburg, hoofd arbitrage amateurvoetbal bij de KNVB: “De KNVB wil de relatie met de ARAG-gecertificeerde clubs verder intensiveren door betere ondersteuning op maat te bieden en verenigingen helpen om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Ook willen we meer en beter gaan samenwerken met de gecertificeerde clubs op het gebied van opleidingen en een pilot gaan draaien om scheidsrechterscoördinatoren zelfstandig de spelbegeleiders/pupillenscheidsrechterscursus te geven binnen de club.”

De KNVB en ARAG feliciteren v.v. Hierden met het behalen van de 100ste Fairplay Certificering en bedanken alle clubs en scheidsrechters die zich inzetten voor een eerlijk en sportief verloop van wedstrijden. Samen blijven ARAG en de KNVB streven naar een voetbalklimaat waarin respect en fairplay centraal staan.

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem? Wij helpen u graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of u wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor u klaar.