10 januari 2022

ARAG scoort hoog op klanttevredenheid

Al sinds 1962 werkt ARAG vanuit de overtuiging dat iedereen toegang moet hebben tot het recht. Persoonlijk contact staat hierbij voorop. Uit de alsmaar stijgende klanttevredenheidscijfers van ARAG blijkt dat onze klanten dit erg waarderen. Eerstelijns telefonisch juridisch advies wordt met maar liefst een 8,7 beoordeeld. De klanttevredenheid voor de behandeling van een zaak is al jaren zeer hoog en krijgt op dit moment een 8,4.

5 januari 2022

53 procent Nederlanders vreest voor veiligheid online gegevens, actie blijft uit

Bijna zeventig procent van de Nederlanders is in toenemende mate bezig met de veiligheid van hun online gegevens, blijkt uit onderzoek van juridisch probleemoplosser ARAG onder ruim tweeduizend respondenten. Op dit moment gelooft een ruime meerderheid niet dat zijn of haar persoonlijke gegevens online veilig zijn. Bovendien baart het gebrek aan kennis en kunde van Nederlanders op het gebied van digitale fraude veel zorgen.

Unigarant en ARAG tekenen samenwerkingsovereenkomst

Leusden, 16 juli 2021

De rechtsbijstand portefeuilles van Unigarant, het verzekeringsbedrijf van ANWB, komen vanaf 1 januari 2022 in beheer van rechtsbijstandsverzekeraar en juridisch probleemoplosser ARAG.

Een uitstekende klantbeleving, daar hebben beide partijen op vrijdag 16 juli op geproost. Nadat ze een samenwerkingsovereenkomst voor de duur van drie jaar hebben ondertekend. Een overeenkomst waarin de klant en bijbehorende dienstverlening centraal staat. In de komende periode wordt verder gewerkt aan de overgang en de dienstverlening voor alle klanten.

“We kijken uit naar de samenwerking met ARAG. Ze sluiten goed aan bij onze kernwaarden als bedrijf en kunnen ons helpen nog relevanter te zijn voor onze klanten. Hierbij denken we aan online hulpmiddelen en het door ontwikkelen van onze huidige rechtsbijstandsverzekering.“, aldus Peter Siewers, Algemeen directeur Unigarant.

Marc van Erven, CEO ARAG SE Nederland, is verheugd over de overeenkomst. “Deze samenwerking is voor alle betrokken partijen een mooie stap. Omdat we een gedeelde visie hebben: de klant nog beter bedienen met de inzet van nieuwe inzichten en innovatie technieken, die we gezamenlijk in huis hebben. Een prachtige uitdaging.”

De portefeuilles voor de merken Unigarant en ANWB hebben een omvang van 33.000 polissen en komen vanaf 1 januari 2022 in beheer van ARAG. Dit is exclusief het onderdeel verkeersrechtsbijstand dat wordt uitgevoerd door ANWB Rechtsbijstand.

contractondertekening-Unigarant

Op de foto vlnr, staand: Frank Rensen (Manager Commercial,ARAG), Will Hoogstad (CFO Unigarant), Carola Wijkamp-Hermsen (Directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen, ARAG), Eric Assink (Directeur ANWB Rechtsbijstand). Zittend: Peter Siewers (CEO, Unigarant), Marc van Erven (CEO, ARAG SE)

21 juni 2021

'Klant pakt zelf de regie met RechtChecks'

Bij het uitbreken van de coronapandemie vorig jaar werd ARAG overspoeld met vragen van klanten over vouchers en geld terug in verband met (vlieg)vakanties die niet door konden gaan. Daarnaast wilde de rechtsbijstandverzekeraar de beschikbare juridische kennis makkelijker online aanbieden. In relatief korte tijd zag daardoor de eerste RechtCheck het levenslicht: de RechtCheck Vouchers voor vragen over reizen, vakanties & vouchers.

23 april 2021

Zes op de tien Nederlanders wil expliciet toestemming geven voor delen gegevens na biertje op terras

Het opengaan van de terrassen brengt voor horecaondernemers ook weer de verplichting gasten te registreren. Juridisch probleemoplosser ARAG waarschuwt voor de privacy-risico's die bij gastenregistratie komen kijken. Zes op de tien Nederlanders wil bovendien zelf beslissen of gegevens gedeeld mogen worden. Om horecaondernemers te helpen gasten geheel in lijn met AVG-wetgeving te registreren, heeft ARAG samen met JanusID het initiatief genomen voor MijnGastenLijst.nl.

24 februari 2021

Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie

1 op de 5 Nederlanders vreest voor het verlies van hun baan. Dat blijkt uit ons onderzoek onder werkende Nederlanders. Jurist Sandra Bonestroo-van Zon waarschuwt dat de verwachtte ontslaggolf nog steeds voor de deur staat: “Het is zeer de vraag of werkgevers overeind blijven zodra de steunmaatregelen minder worden of geheel wegvallen. Die onzekerheid snijdt diep in de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer.”

Voucherproblematiek tot op heden slechts top van ijsberg

10 februari 2021

Maar liefst 79 procent van de mensen met een voucher zegt liever geld te hebben dan een voucher en de helft van de Nederlanders is ook voornemens het te gaan terugvragen. Dat blijkt uit onderzoek van juridisch probleemoplosser ARAG onder ruim 1500 Nederlanders over vakantievouchers.

ACP en NPB kiezen voor ARAG Veiligheidspolis

10 december 2020

Al meer dan 10 jaar biedt ARAG de leden van de ACP door middel van de ACP Rechtshulppolis een voordelige rechtsbijstandverzekering voor het hele gezin. Ook de Nederlandse Politiebond (NPB) kiest nu voor ARAG als juridisch probleemoplosser voor haar leden.

Waardering ARAG rechtsbijstand dienstverlening 2020

23 november 2020

Jaarlijks wordt door het Verbond van Verzekeraars een kwaliteitsonderzoek gehouden. In 2020 hebben 43 verzekeraars meegedaan aan dit onderzoek, waaronder ARAG. ARAG stijgt in 2020 zes plaatsen en behaald een gemiddelde waardering van een 7,6. Klanten beoordelen ARAG in 2020 op alle aspecten hoger dan eerdere jaren.

Onderstaande rapportcijfers geeft weer hoe tevreden klanten over het algemeen zijn over ARAG haar dienstverlening:

7,6 Algemene tevredenheid
7,7 Klantgerichtheid
7,7 Deskundigheid
7,6 Duidelijkheid
7,5 Vertrouwen
8,1 Contact met verzekeraar

Door de gerichte feedback en concrete resultaten kan ARAG zich heel gericht verder ontwikkelen.


Wil je meer lezen over het onderzoek of over klantervaringen?

De Week van de Rechtspraak

21 september 2020

Het is de Week van de Rechtspraak. Met dit jaar een online programma om mensen te laten zien hoe ‘het recht werkt’. Onze juristen doen hier ook een boekje over open. Lees hier hun blogs!

Na zes jaar gelijk krijgen via de rechter

Een procedure voer je alleen als dat in het belang is van de klant

ARAG verlengt contract met KNVB

1 september 2020

Met trots kunnen wij meedelen dat we onze partnerovereenkomst met de KNVB hebben verlengd met 2 jaar. De nieuwe samenwerking duurt nu tot en met het seizoen 2023-2024. Marc van Erven, CEO ARAG SE Nederland maakte dit wereldkundig tijdens de live-uitzending van de Dag van de Scheidsrechter op maandag 14 september. ARAG kan zich hiermee nog jaren blijven inzetten voor het vergroten van fairplay in het Nederlandse voetbal en de samenleving in het algemeen. Dit past natuurlijk perfect bij onze drijfveer om mensen oprecht te helpen hun zaken recht te zetten.

ARAG vindt financieel adviseurs met Advieskeuze.nl

1 september 2020

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is goed financieel advies essentieel. Een advies dat past bij de persoonlijke situatie van de klant. ARAG vindt het belangrijk dat klanten, zowel particulieren als ondernemers, hun weg naar een onafhankelijk financieel adviseur makkelijk kunnen vinden. Wij helpen onze samenwerkende advieskantoren daarom graag met een betere online zichtbaarheid en vindbaarheid. Om dit te realiseren, is ARAG een samenwerking aangegaan met Advieskeuze.nl.

Bonus voor zorgmedewerkers: meer duidelijkheid volgt in september

31 juli 2020

Naast applaus voor hun inzet tijdens de coronacrisis, heeft de overheid als blijk van waardering een bonusregeling van € 1000,- netto in het vooruitzicht gesteld voor zorgmedewerkers die afgelopen tijd uitzonderlijke prestaties hebben geleverd in de strijd tegen Corona.

De regeling wordt in september 2020 nader uitgewerkt. Het is nu dus nog niet duidelijk hoe deze regeling er precies zal gaan uitzien. De verwachting is dat werkgevers deze bonusregeling voor hun werknemers kunnen aanvragen vanaf 1 oktober 2020.
Pas daarna zal duidelijk worden of een zorgmedewerker in aanmerking komt voor de bonus en kunt u eventueel actie ondernemen als er geen bonus wordt aangevraagd en/of toegekend.

Voor meer informatie kunt u deze publicatie van de overheid lezen.

Start-ups JanusID en scale-up Zynyo onderdeel van legal tech hub ARAG

31 juli 2020

Twee nieuwe legal tech bedrijven scharen zich bij de Legal Tech Studio van rechtsbijstandverzekeraar ARAG. Daarmee komt het aantal op zes.

ARAG sluit zich aan bij My TP

13 mei 2020

Een rechtsbijstandverzekering hoort bij uitstek in het totaaladvies aan de particuliere klant. Maar diezelfde verzekering wordt nog vaak als complex ervaren door de adviseur. Het is daarom belangrijk dat verzekeringsadviseurs op een eenvoudige en snelle manier duidelijkheid hebben over de verzekeringsproducten die er zijn en de premie die daarbij hoort. Om dit makkelijker te maken, heeft ARAG zich onlangs aangesloten bij vergelijkingsprogramma My TP. “Zo maken wij het recht weer een stukje toegankelijker voor iedereen”, zegt Frank Rensen, manager Commercie bij ARAG Rechtsbijstand.

Persoonlijke boodschap van Marc van Erven, CEO van ARAG

26 maart 2020

In alle huiskamers, bedrijven en instellingen van Nederland leeft de COVID-19 (Corona) crisis. Ongekende maatregelen worden getroffen om het virus een halt toe te roepen, om de samenleving en de economie te helpen. Elke dag is Corona in het nieuws. Soms zijn het afschrikwekkende beelden en cijfers uit de rest van Europa en nu ook uit de Verenigde Staten. We zien een groeiende stroom aan patiënten, overvolle ziekenhuizen en helaas ook veel slachtoffers in Nederland. Dachten we er aan het begin er misschien nog wat gemakkelijk over, inmiddels is wel duidelijk welke menselijke (en zakelijke) tragedie over de wereld trekt. Het maakt ons elke dag bewust dat dit virus écht levensbedreigend is.

Als familiebedrijf, als mensen en als juridische probleemoplossers willen wij er, juist in deze tijd, voor iedereen zijn. Voor onze klanten maar ook voor mensen die een vraag hebben hoe het juridisch zit. Gewoon dichtbij en makkelijk bereikbaar. Het zal je bedrijf maar zijn waar je jaren voor hebt geknokt dat nu dicht moet omdat er geen werk meer is. Wat kun je dan doen als ondernemer? En wat betekent dit voor medewerkers? Als een leverancier niet meer levert of een evenement wordt afgelast, ben je dan nog verplicht om te betalen? En nu die vakantiereis niet doorgaat, kun je dan je geld terugkrijgen? Je wilt gewoon zekerheid en weten waar je aan toe bent.

Veel mensen in Nederland zijn dag en nacht bezig om degenen die zijn getroffen te helpen. In de ziekenhuizen, in zorginstellingen, op de ambulance. Meer dan terecht krijgen deze mensen de enorme waardering die ze verdienen. Dat geldt zeker ook voor mensen bij de politie, de vakkenvullers in supermarkten, onderwijzers, mensen in het openbaar vervoer, schoonmakers, in de transportsector. Mensen die onze samenleving veilig en een beetje leefbaar houden. Heel gewone mensen met gezinnen en families die hopen veilig door deze bizarre tijd te komen. Mensen zoals u en ik. Mensen zoals de juristen van ARAG die graag mensen willen helpen.

De medewerkers van ARAG werken tijdelijk bijna allemaal vanuit huis. Vanaf het begin van deze crisis houden wij ons strikt aan de voorschriften van het RIVM en de overheid. Maar nog belangrijker: wij vinden de gezondheid van onze medewerkers en hun naasten van het grootste belang. En hiermee kunnen we ook de dienstverlening aan u blijven leveren. Gelukkig hebben we de technologie én de kwaliteit van onze mensen in huis om die dienstverlening voor 100% te waarborgen. Natuurlijk houden we rekening met consequenties van het sluiten van rechtbanken en het zoveel mogelijk werken op afstand.

In de afgelopen tijd hebben wij veel juridische vragen binnen gekregen rondom de Corona. De antwoorden delen we graag met onze klanten en met Nederland. Gewoon via onze website Gratis. Elke dag breiden wij de vragen en antwoorden uit. Dus check deze webpagina geregeld. Wellicht heeft u een heel andere juridische vraag of een probleem over Corona en uw situatie. Geen twijfel: stel die vraag! Op onze webpagina vindt u alle mogelijkheden om ons te bereiken. Gezien de drukte kan het iets langer duren maar wij geven iedereen antwoord.

Namens alle collega’s van ARAG wens ik u heel veel gezondheid en het allerbeste om deze crisis te doorstaan. Pas goed op u zelf. Wij zijn er voor u als u ons nodig heeft.

Hartelijke groet,

ARAG Rechtsbijstand
Marc van Erven

CEO

Coronavirus: vragen en antwoorden

13 maart 2020

De uitbraak van het coronavirus is volop in het nieuws. Dit roept bij veel mensen vragen op, bijvoorbeeld over een geplande vakantie of werk.
Op de website van het Verbond van Verzekeraars vindt u een overzicht van de belangrijkste en meest gestelde vragen over het coronavirus.

Wet Arbeidsmarkt in Balans. Wat betekent dit voor werkgevers?

30 januari 2020

De wet is per 1 januari 2020 in werking getreden en heeft als doel dat de verschillen tussen vast en flexibel werk minder groot worden èn dat het voor werkgevers aantrekkelijker wordt om mensen in vaste dienst te nemen. Voor werkenden moet op die manier meer zekerheid ontstaan.

Slapend dienstverband? Ons advies: beëindig nog dit jaar de arbeidsovereenkomst

Bent u langer dan twee jaar ziek, maar nog wel in dienst bij uw werkgever? Of heeft u een medewerker in dienst die langer dan twee jaar ziek is? Dan is er sprake van een zogenoemd ‘slapend dienstverband’. Op 8 november 2019 heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan over deze arbeidsovereenkomsten. Op basis hiervan adviseren wij u deze arbeidsovereenkomsten voor het einde van 2019 te beëindigen. Hieronder leggen wij uit welke stappen u als werkgever of werknemer kunt zetten. En waarom het in specifieke gevallen slim is om dat dit jaar nog te regelen.

Wat is het probleem?

Volgens de wet moet de arbeidsovereenkomst met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer worden beëindigd. Veel werkgevers doen dat niet. Hierdoor ontstaan ‘slapende dienstverbanden’ en lopen werknemers de wettelijke transitievergoeding mis.

Uitspraak van de Hoge Raad

Er komt een einde aan deze situatie. De Hoge Raad oordeelt dat werkgevers moeten meewerken aan de beëindiging van dienstverbanden van langdurig zieken. De enige uitzondering op deze regel is als de werkgever kan aantonen dat er een redelijk belang is om de arbeidsovereenkomst in stand te laten. Bijvoorbeeld als er reële re-integratiemogelijkheden zijn. Het niet kunnen betalen van de transitievergoeding is geen reden om de arbeidsovereenkomst te laten bestaan, omdat de werkgever volgend jaar de transitievergoeding terug kan vragen bij UWV.

Wettelijke transitievergoeding

Tot 1 januari 2020 wordt de transitievergoeding berekend op basis van de duur van de arbeidsovereenkomst en leeftijd. Bent u langer dan 10 jaar in dienst dan tellen dienstjaren zwaarder mee in de berekening. Per 1 januari 2020 wijzigt de berekening van de transitievergoeding en tellen dienstjaren boven de 10 jaar niet meer zwaarder mee. Dit betekent dat de vergoeding voor werknemers die langer dan 10 jaar in dienst zijn vanaf 2020 lager wordt.

Let op deze uitgangspunten:

  • Een werknemer is twee jaar of langer ziek na 1 juli 2015
  • Er zijn geen re-integratie mogelijkheden bij de werkgever
  • Is een werknemer langer dan 10 jaar in dienst? Dan is het financieel aantrekkelijk in 2019 de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Bent u een werknemer met een slapend dienstverband?

In de volgende situatie raden wij u aan uw werkgever te vragen uw arbeidsovereenkomst te beëindigen:

  • De loonbetalingsplicht van uw werkgever is afgelopen
  • U ontvangt een uitkering
  • Er is geen kans op re-integratie bij uw werkgever

Bij het beëindigen van uw arbeidsovereenkomst moet uw werkgever een transitievergoeding aan u betalen. Bent u langer dan tien jaar in dienst? Dan is ons advies om uw werkgever te vragen dit uiterlijk 30 december 2019 in orde te maken. Komt u er niet uit met uw werkgever en bent u bij ons verzekerd? Neemt u dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bent u werkgever en heeft u een langdurig zieke werknemer in dienst?

Is de loondoorbetalingsplicht geëindigd en zijn er geen re-integratiemogelijkheden binnen uw bedrijf? Dan kan een werknemer van u verlangen dat u de arbeidsovereenkomst beëindigt en de wettelijke transitievergoeding betaalt. U kunt dit ook zelf aan uw medewerker aanbieden. De Regeling compensatie transitievergoeding maakt het mogelijk om compensatie aan te vragen voor de door u betaalde transitievergoeding. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Dan kunt u hiervoor vanaf 1 april 2020 een verzoek indienen bij het UWV. U kunt dit doen t/m 30 september 2020. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Rijksoverheid en het UWV. Hier staat ook welke informatie u moet aanleveren.
Twee belangrijke eisen zijn:

  • Een duidelijke berekening transitievergoeding
  • Een verklaring van de bedrijfsarts over de arbeidsongeschiktheid als de WIA-beslissing van het UWV van meer dan drie maanden geleden is

Is een werknemer langer dan tien jaar bij u in dienst? Dan adviseren wij om zelf het initiatief te nemen om de arbeidsovereenkomst met de zieke medewerker uiterlijk 30 december 2019 te beëindigen. De compensatieregeling is nu gunstiger dan wanneer u in 2020 de arbeidsovereenkomst beëindigt. Als de arbeidsovereenkomst eindigt in 2019, wordt voor het bepalen van de hoogte van de compensatie uitgegaan van de regels die tot 1 januari 2020 gelden voor de berekening van de transitievergoeding. Wacht u met beëindigen tot 2020? Dan loopt u het risico dat u enerzijds een hogere vergoeding moet betalen volgens de regels tot 1 januari 2020. En dat u anderzijds een lagere compensatie krijgt, omdat wordt uitgegaan van de hoogte van de transitievergoeding berekend volgens de regels vanaf 1 januari 2020. Het verschil kan vooral fors oplopen als de werknemer langer dan 10 jaar in dienst is en ouder is dan 50 jaar.

Wilt u het allemaal nog dit jaar regelen? Biedt uw werknemer dan een beëindigingsovereenkomst aan met als uiterlijke beëindigingsdatum 30 december 2019. Heeft u nog vragen of behoefte aan advies? Als u bij ons verzekerd bent, kunt u contact met ons opnemen en dan helpen wij u graag verder.

Online team ARAG ontvangt koploper prijs toegankelijkheid

11 oktober 2019

ARAG maakt het recht voor iedereen toegankelijk. Dat is al zo sinds onze oprichting. Ook op de website wordt dit doorgetrokken. Bij de relaunch van ARAG.nl twee jaar geleden is goed gekeken naar toegankelijkheid. Maar daar is het niet bij gebleven. Het is een continu proces. Ook dit jaar zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd. Onze website scoort nu 80% op toegankelijkheid. 100% is ons streven. De prijs is gisteren uitgereikt aan twee afgevaardigden van het team: Satia Bansdhari en Martijn van den Heuvel. Het team bestaat verder uit Femke Marischler en Claudia Wind.

ARAG opent nieuw kantoor in Den Haag

Vijfde vestiging in Nederland

1 juli 2019

Rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG heeft vandaag een nieuw kantoor geopend in het WTC gebouw in Den Haag. In kantoor Den Haag is plaats voor 50 juristen van verschillende rechtsgebieden.

Het nieuwe kantoor is geopend omdat ARAG per 1 juli de rechtsbijstandportefeuille van Aegon, die werd uitgevoerd door SRK Rechtsbijstand, heeft overgenomen. Daardoor komen ook veel medewerkers van SRK over naar ARAG. De opening van de vestiging Den Haag past in het beleid van ARAG om vestigingen op meerdere plaatsen te hebben in de nabijheid van haar klanten.

Marc van Erven, CEO van ARAG: “Wij vinden het belangrijk om onze klanten optimaal te kunnen helpen en daarbij hoort dat we op meerdere plaatsen, verspreid over Nederland, gevestigd zijn. Daarnaast is één van onze strategische pijlers ‘aantrekkelijk werkgeverschap’ waarbij we graag onze medewerkers de mogelijkheid bieden om op verschillende plaatsten te kunnen werken”.

Gerda de Vries-Harskamp nieuwe directeur HRM

Talentvolle opvolging uit eigen organisatie geeft HR nieuwe boost

28 mei 2019

gerda-harskamp-directeur-HR

Gerda de Vries – Harskamp maakt vanaf 15 juni deel uit van het directieteam van ARAG Nederland en gaat verdere invulling geven aan de strategische pijler ‘aantrekkelijk werkgeverschap’ binnen het familiebedrijf.

Marc van Erven, CEO van ARAG: “Als familiebedrijf willen wij graag verder investeren in de huidige collega’s en hebben we een sterke behoefte aan nieuwe talenten en vaardigheden. Daarom is een van onze strategische pijlers ‘aantrekkelijk werkgeverschap’. Ons doel is om ARAG Nederland als innovatieve verzekeraar een plek te laten zijn waar (juridisch) talent graag werkt en zich kan ontwikkelen. Ik ben erg trots dat we iemand op deze positie kunnen benoemen die zichzelf vanuit ARAG heeft ontwikkeld en wens haar dan ook ontzettend veel plezier en succes in haar nieuwe uitdaging.”

Gerda de Vries – Harskamp werkt vanaf maart 2019 binnen HRM als programmanager voor het traject HR 2020 en aantrekkelijk werkgeverschap. Ze begon haar carrière bij ARAG in 2010 als Personal Assistant. In 2015 zette ze de stap naar business consultant. Vanaf 2017 tot 2019 zette zij als Manager PMO het ARAG Project Management Office op. De Vries – Harskamp: “ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen. Met al onze collega’s maken we een inspirerende reis op weg naar een nieuw ARAG. Ik heb ontzettend veel zin om daar als directeur HRM aan bij te dragen”.

Reactie ARAG op uitzending Radar van 4 maart over rechtsbijstandverzekeringen

5 maart 2019

Op maandagavond 4 maart heeft Radar een deel van haar uitzending aan dit onderwerp gewijd. In de kern ging het over het uitbesteden van rechtsbijstandzaken aan uitvoerders. Zij zouden deze op hun beurt weer uitbesteden aan freelancers tegen fixed fees.

ARAG staat ervoor om als juridisch probleemoplosser haar klanten een betaalbare toegang tot het recht te bieden met een uitstekende juridische dienstverlening. Daar werken elke dag ruim 450 juristen en advocaten op vrijwel alle rechtsgebieden keihard aan. De klantervaring wordt continu gemeten. Gemiddeld waarderen klanten de dienstverlening van ARAG met een 8,2. ARAG maakt beperkt gebruik van een aantal uitvoerders om pieken op te kunnen vangen. Wij zijn hierover altijd transparant naar onze klanten die we bij uitbesteding ook om toestemming vragen. ARAG heeft duidelijke afspraken gemaakt met haar uitvoerders om de kwaliteit van dienstverlening te kunnen waarborgen. Wij zien toe op de kwaliteit van de dienstverlening en zijn hier ook te allen tijde verantwoordelijk voor. Het doorsluizen naar juridische onderaannemers hoort daar niet bij en is niet conform ARAG-beleid. Vanuit ARAG-perspectief herkennen wij ons daarom niet in de geschetste situaties en gedane uitspraken in het programma over rechtsbijstand.

Aegon kiest voor ARAG als nieuwe samenwerkingspartner

Klanten krijgen vanaf het derde kwartaal rechtsbijstand van ARAG

28 februari 2019

ARAG neemt vanaf het derde kwartaal de rechtsbijstandportefeuille (65.000 polissen) van Aegon over van SRK. Daarmee kiest Aegon voor een nieuwe partner voor juridisch advies en hulp voor haar klanten. Recent is door beide partijen de intentieovereenkomst getekend voor een samenwerking van vijf jaar. Er zijn met alle betrokken partijen afspraken gemaakt over werkgelegenheid. Voor medewerkers van SRK is het mogelijk om hun belangstelling voor ARAG uit te spreken.

Marc van Erven, CEO ARAG: “Ik ben verheugd en trots dat wij het vertrouwen van Aegon hebben gekregen voor dit nieuwe partnership. Voor zowel Aegon als ARAG is dit een prachtige stap in de ontwikkeling van beide bedrijven. Het belangrijkst is dat we ook de klanten van Aegon de komende jaren een betaalbare en kwalitatief hoogwaardige toegang tot het recht kunnen geven. Daarnaast dat we duidelijkheid kunnen bieden aan medewerkers van SRK. Met plezier verwelkom ik hen, samen met al mijn collega’s, bij ARAG.”

In de komende periode werken beide partijen nauw samen aan de uitwerking van de overgang en de dienstverlening voor zowel klanten als medewerkers.

 
Ondertekening Arag Aegon
Carola Wijkamp-Hermsen

Carola Wijkamp-Hermsen versterkt ARAG als directeur Verzekeringen

14 februari 2019

Ervaren professional brengt customer excellence naar volgend level

Carola Wijkamp-Hermsen wordt per 1 april 2019 de nieuwe directeur Verzekeringen bij ARAG. Zij neemt als directeur veel ervaring mee van het verzekeringsbedrijf.

Marc van Erven, CEO van ARAG: “ARAG staat voor kwalitatieve dienstverlening richting haar klanten en businesspartners. Daarom ben ik erg blij dat Carola voor ARAG heeft gekozen. Ze brengt als mensenmens een brede ervaring mee, heeft een relevant netwerk en een goed gevoel voor innovatie. Een perfecte match om customer excellence naar een volgend niveau te brengen. Wij kijken met plezier uit naar een succesvolle samenwerking”.

“Met mijn keuze voor ARAG kies ik voor een mooi sterk bedrijf met grote ambities op gebied van customer excellence, innovatie en kwaliteit. Ik kijk er erg naar uit om met mijn kennis, ervaring, drive en enthousiasme een grote bijdrage te mogen leveren aan het realiseren van deze ambities. En ik kijk er vooral naar uit om dit samen te doen met het gedreven team van medewerkers!”, aldus Carola.

Marjolein Smeets per 1 maart 2019 nieuwe CTO van ARAG

4 februari 2019

Ervaren professional bouwt verder aan digitale transformatie

ARAG heeft een nieuwe Chief Technology Officer (CTO), Marjolein Smeets. Marjolein is een zeer ervaren professional met brede ervaring op het gebied van IV/ICT. Als CTO wordt Marjolein verantwoordelijk voor ICT, PMO (Project Management Office) en het programma ‘Digitale Transformatie’. “Ik ben verguld dat Marjolein voor ARAG heeft gekozen. Met haar versterken we ons bedrijf om versneld ons technologisch veranderprogramma vorm te geven. Wij zien in Marjolein een aanwinst voor ons directieteam en verheugen ons op een vruchtbare samenwerking”, aldus Marc van Erven, CEO van ARAG.

Na haar ingenieursopleiding aan de Universiteit Eindhoven heeft ze een brede ervaring opgebouwd op het gebied van IV/ ICT. Marjolein komt over van de Nationale Politie waar ze als adjunct-directeur verantwoordelijk was voor de integrale ICT-dienstverlening met als focus de portefeuille vernieuwing/ digitale transformatie. Smeets: “ARAG is volop in beweging en digitale transformatie is daarbij een van de speerpunten. Vanuit mijn kennis, ervaring en door wie ik ben, draag ik graag bij aan de veranderambities van ARAG waar de klant én kwaliteit van dienstverlening écht centraal staan”.

Marjolein Smeets

VAR fragmenten uit wedstrijd FC Utrecht-PSV

11 februari 2019

In het ARAG KNVB VAR moment van deze week niet een, maar twee fragmenten! Het gaat om de wedstrijd FC Utrecht - PSV. In fragment 1 de corner die in minuut 29 gegeven wordt. In fragment 2 zie je het moment dat Simon Gustafson (FC Utrecht) tijdens een aanval naar de grond wordt gewerkt door Denzel Dumfries.

Fragment 1

Fragment 2