18 maart 2020

Ondernemers zijn door het coronavirus in een crisissituatie beland. Heeft u bijvoorbeeld een winkel, restaurant, café, tandartspraktijk of sportschool? Dan heeft u de deuren misschien al gesloten of zullen ze waarschijnlijk sluiten. Door sluiting komt er geen geld meer binnen. Vaak zijn de reserves snel op, terwijl de verhuurder wel elke maand de huur wil ontvangen. Kunt u het betalen van de huur uitstellen?

Huur niet meer kunnen betalen

De overheid wil ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in de problemen komen financieel ondersteunen. Of u het daarmee redt, is natuurlijk de vraag. Wat doet u als u de huur niet meer kunt betalen en de verhuurder u aanmaant? De huur niet betalen omdat u geen geld meer heeft, is normaal gesproken geen goede reden.

Vragen over betalen huur door coronavirus

Kunt u misschien zeggen dat de omstandigheden op dit moment niet normaal zijn? Is er sprake van overmacht? Is de huurachterstand ontstaan buiten uw schuld? Mogen wij aannemen dat deze omstandigheden zo bijzonder zijn, dat u als huurder daarvan geen verwijt kan worden gemaakt?

Verhuurder informeren met brief

Vragen die waarschijnlijk op een later moment beantwoord gaan worden door de rechter. In ieder geval is het verstandig om de verhuurder alvast te informeren over uw situatie. Hopelijk kunt u samen afspraken maken over betaling van de huur. Wij hebben voor u een voorbeeldbrief gemaakt. Die brief kunt u gebruiken in uw communicatie met de verhuurder. In een voorkomend geval helpt ARAG u graag verder.

Nienke Tinholt - Expert jurist Huurrecht

Iedere klant is weer anders en heeft zijn eigen verhaal. Juist dat maakt mijn werk zo boeiend!