Wil jij stage komen lopen bij ARAG? Lees hier meer over stages

Luc Wesselman

Luc Wesselman
Stagiair Bouwrecht (team vastgoed)
Stageperiode: september 2019 - juni 2020

Bij ARAG heb je echt een persoonlijke stage!

“Ik heb heel bewust gekozen voor een stage in de rechtsbijstand. Je mag hier namelijk inhoudelijk aan de slag. Veel meer dan in de advocatuur of bij de overheid. Onder begeleiding los ik juridische problemen op, dat is precies wat ik hoopte. Mijn begeleider kent mijn wensen en behoeften voor deze stage. Waar mogelijk wordt daar ook op ingespeeld. Dit geldt voor alle stagiairs. Hierdoor zie je dat iedereen een ‘maatwerk stage’ heeft. Hoe mooi is dat!

Ik help de hele afdeling. Op basis van juridische analyses stel ik processtukken op. Deze analyses zijn soms al gedaan door de juristen, maar doe ik ook zelf, waardoor ik het steeds beter in de vingers krijg. Mijn stukken worden nagekeken en mijn visie op een zaak kan ik bespreken met een ervaren jurist. Deze feedback is voor mij heel waardevol, ik leer er veel van. Waar ik ook veel van leer is in het direct klantcontact. Aan alles merk ik; ik zit hier niet alleen voor ‘de handjes. M’n werk wordt echt gebruikt voor klanten. Hierdoor voel ik mij nuttig en dat is fijn.

Ik zit nu in het 4e jaar HBO-rechten en doe de minor Europees recht. Ik wil m’n master nog halen, maar weet nog niet in welk rechtsgebied. Deze stage gaat hoe dan ook helpen. Dat ik nu bouwrecht doe, is anders dan waarvoor ik geleerd heb. Dat vind ik verfrissend. Ik ga gewoon op avontuur en leer van wat er op mijn pad komt. Ik werk nu bijvoorbeeld ook met de Raad van arbitrage. Dat is heel anders dan de rechtbank. Ik vind het prettiger, dat bevalt me. En zo doe ik ook weer een ontdekking. En dat is precies waar een stage voor bedoeld is. Bij ARAG stage lopen? Ik kan het iedereen aanraden!”

Luc Wesselman
Stagiair jurist Bouwrecht

Marise Legtenberg

Marise Legtenberg
Stagiair Bestuur (team Vastgoed)
Stageperiode: maart 2018 - januari 2019

Ik mag inhoudelijk veel doen en krijg verantwoordelijkheid. Dat maakt deze stage leerzaam en uitdagend!

"Ik ben 3e-jaars student HBO rechten. Ik heb een minor omgevingsrecht en handhaving afgerond. Bestuursrecht vind ik interessant. Deze stage bevestigt voor mij dat dit vak mij echt ligt. Dat is fijn. Ik weet nu ook zeker dat ik wil afstuderen op een bestuursrechtelijk onderwerp. Met deze stage kan ik daar al mooi op voorsorteren. Ik kan het vak in praktijk brengen en leer veel. En dat in een fijne werkomgeving. De sfeer is heel vriendelijk en open. Het is hier heel professioneel, maar tegelijkertijd ook informeel. Voor mij een super combinatie.

Ik verwacht dat deze stage mij veel gaat brengen. Ik mocht direct inhoudelijk aan het werk en krijg veel verantwoordelijkheid. In het begin deed ik kleine taken, zoals pro-forma’s. Hier gebruik ik standaardteksten voor. Ook ondersteun ik behandelaars met bijvoorbeeld het opstellen van bezwaarschriften. Zij nemen mijn werk door en geven feedback. Of ik lees zelf het definitieve stuk in het dossier. Heel leerzaam. Inmiddels behandel ik mijn eerste eigen dossier. Spannend, maar zo gaaf dat ik deze kansen hier krijg!

Ik vind het fijn dat de afdeling bestuur groot is. Hierdoor kan ik met veel verschillende juristen samenwerken. Van starter tot ervaren. Dat voegt echt iets toe aan mijn ontwikkeling. Met mijn ontwikkeling zit het sowieso wel goed hier. Als stagiair draai je helemaal mee. Je bent echt onderdeel van het team. Niet alleen inhoudelijk, maar ook als het gaat om leuke dingen buiten het werk om. Zo zijn er best veel activiteiten en uitjes voor medewerkers. Hier mag ik als stagiair ook aan meedoen. Ja, ik heb een heel goede indruk van dit bedrijf. Dat ARAG binnen onze opleiding en goede naam heeft is geheel terecht!"


Anouk Lanting

Anouk Lanting
Stagiair Arbeid
Stageperiode: september 2017 - juni 2018

Deze stage is een perfecte combinatie van juridische inhoud en persoonlijke interactie.

“Ik ben 3e jaars rechtenstudent aan de Hogeschool Utrecht. Een opleiding die helemaal bij mij past. Nu ik het beroep in praktijk kan uitoefenen weet ik het zeker; dit is echt mijn vak! Dit komt mede door de manier waarop ik bij ARAG invulling kan geven aan mijn stage. Ik krijg namelijk veel ruimte om zelfstandig aan dossiers te werken. Met goede begeleiding van ervaren juristen. Hierdoor groei ik snel.

Ik ben blij dat ik echt iets kan betekenen voor mensen. Als iemand een arbeidsgeschil heeft, is dat behoorlijk ingrijpend. Dat ik mensen kan helpen door een lastige periode te komen vind ik mooi. Uiteraard help ik op inhoud, maar ik ben voor veel mensen ook een luisterend oor. Dat ik direct contact met klanten heb, maakt voor mij dat deze stage zelfs meer is dan waar ik op hoopte. De emoties lopen bij mensen soms hoog op. Hoe je hier het best mee om kunt gaat is ook een groeiproces voor mij. Dit is zo leerzaam en waardevol.

Door deze stage ben ik gegroeid als professional én als mens. Ik leer van de interactie met klanten. Ga echt een vertrouwensband met hen aan. Inhoudelijk leer ik veel van de feedback en handvatten die ik krijg van collega’s. De kennis binnen het team arbeidsrecht is groot, hier doe ik dan ook mijn voordeel mee. Ik ervaar een klimaat waarin je dingen zelf mag uitproberen. Waar ruimte is om ideeën voor te leggen en vragen te stellen. En dat alles in een professionele werkomgeving met een fijne werksfeer. Ik zit hier helemaal op mijn plek, deze 10 maanden vliegen om.”