Wil jij stage komen lopen bij ARAG? Lees hier meer over stages.

Marise Legtenberg

Marise Legtenberg
Stagiair Bestuur (afdeling Vastgoed)
Stageperiode: maart 2018 - januari 2019

Ik mag inhoudelijk veel doen en krijg verantwoordelijkheid. Dat maakt deze stage leerzaam en uitdagend!

"Ik ben 3e-jaars student HBO rechten. Ik heb een minor omgevingsrecht en handhaving afgerond. Bestuursrecht vind ik interessant. Deze stage bevestigt voor mij dat dit vak mij echt ligt. Dat is fijn. Ik weet nu ook zeker dat ik wil afstuderen op een bestuursrechtelijk onderwerp. Met deze stage kan ik daar al mooi op voorsorteren. Ik kan het vak in praktijk brengen en leer veel. En dat in een fijne werkomgeving. De sfeer is heel vriendelijk en open. Het is hier heel professioneel, maar tegelijkertijd ook informeel. Voor mij een super combinatie.

Ik verwacht dat deze stage mij veel gaat brengen. Ik mocht direct inhoudelijk aan het werk en krijg veel verantwoordelijkheid. In het begin deed ik kleine taken, zoals pro-forma’s. Hier gebruik ik standaardteksten voor. Ook ondersteun ik behandelaars met bijvoorbeeld het opstellen van bezwaarschriften. Zij nemen mijn werk door en geven feedback. Of ik lees zelf het definitieve stuk in het dossier. Heel leerzaam. Inmiddels behandel ik mijn eerste eigen dossier. Spannend, maar zo gaaf dat ik deze kansen hier krijg!

Ik vind het fijn dat de afdeling bestuur groot is. Hierdoor kan ik met veel verschillende juristen samenwerken. Van starter tot ervaren. Dat voegt echt iets toe aan mijn ontwikkeling. Met mijn ontwikkeling zit het sowieso wel goed hier. Als stagiair draai je helemaal mee. Je bent echt onderdeel van het team. Niet alleen inhoudelijk, maar ook als het gaat om leuke dingen buiten het werk om. Zo zijn er best veel activiteiten en uitjes voor medewerkers. Hier mag ik als stagiair ook aan meedoen. Ja, ik heb een heel goede indruk van dit bedrijf. Dat ARAG binnen onze opleiding en goede naam heeft is geheel terecht!"


Anouk Lanting

Anouk Lanting
Stagiair Arbeid
Stageperiode: september 2017 - juni 2018

Deze stage is een perfecte combinatie van juridische inhoud en persoonlijke interactie.

“Ik ben 3e jaars rechtenstudent aan de Hogeschool Utrecht. Een opleiding die helemaal bij mij past. Nu ik het beroep in praktijk kan uitoefenen weet ik het zeker; dit is echt mijn vak! Dit komt mede door de manier waarop ik bij ARAG invulling kan geven aan mijn stage. Ik krijg namelijk veel ruimte om zelfstandig aan dossiers te werken. Met goede begeleiding van ervaren juristen. Hierdoor groei ik snel.

Ik ben blij dat ik echt iets kan betekenen voor mensen. Als iemand een arbeidsgeschil heeft, is dat behoorlijk ingrijpend. Dat ik mensen kan helpen door een lastige periode te komen vind ik mooi. Uiteraard help ik op inhoud, maar ik ben voor veel mensen ook een luisterend oor. Dat ik direct contact met klanten heb, maakt voor mij dat deze stage zelfs meer is dan waar ik op hoopte. De emoties lopen bij mensen soms hoog op. Hoe je hier het best mee om kunt gaat is ook een groeiproces voor mij. Dit is zo leerzaam en waardevol.

Door deze stage ben ik gegroeid als professional én als mens. Ik leer van de interactie met klanten. Ga echt een vertrouwensband met hen aan. Inhoudelijk leer ik veel van de feedback en handvatten die ik krijg van collega’s. De kennis binnen het team arbeidsrecht is groot, hier doe ik dan ook mijn voordeel mee. Ik ervaar een klimaat waarin je dingen zelf mag uitproberen. Waar ruimte is om ideeën voor te leggen en vragen te stellen. En dat alles in een professionele werkomgeving met een fijne werksfeer. Ik zit hier helemaal op mijn plek, deze 10 maanden vliegen om.”

Merel Rens

Merel Rens
Stagiair Buitenland/letsel
Stageperiode: september 2017 - juni 2018

Mijn stageplaats bij ARAG bevat alles wat ik zoek in mijn toekomstige baan.

“Ik studeer rechten aan de Hogeschool Utrecht. In het 3e jaar heb ik een minor International Business law gevolgd in Berlijn. Hierdoor heb ik ondervonden dat ik Europees recht heel inspirerend vind. De overstap van mijn internationale studie naar mijn stageplek op de afdeling Buitenland bij ARAG ging heel soepel. Er was een duidelijke aansluiting. Ik ben hier nog een paar maanden en ga dan mijn scriptie schrijven.

Wat ik heel interessant vind aan deze stage is dat ik mij met verschillende rechtsgebieden mag bezighouden. Het kan gaan om letselzaken en problemen in het verkeer tijdens de vakantie. Maar ook over zoiets als erfrecht als iemand buitenlandse familieleden heeft. Deze diversiteit spreekt mij erg aan. Ik vind namelijk veel rechtsgebieden leuk en het internationale aspect maakt het nog boeiender. Ik zit hier helemaal op mijn plek.

ARAG heeft een goede naam als stage-werkgever. Dat is niet voor niets. Ik merk hoe goed alles geregeld is. En dat ik veel inhoudelijke kansen krijg. Ik help juristen bij dossiers. En inmiddels mag ik sommige dossiers ook zelf oppakken. Hierbij krijg ik goede begeleiding van de jurist die de zaak behandelt. Door op deze manier te werken leer ik heel veel. Ik word er blij van als ik dingen zelf mag doen en dat kan bij ARAG volop. Bovendien wordt er geluisterd naar wat ik wil en kan. En er is altijd ruimte voor vragen. Deze stage zorgt voor een heel goed beeld van het werk van een jurist. Een betere springplank kan ik mij niet wensen."