Wil jij stage komen lopen bij ARAG? Lees hier meer over stages

“Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Naast mijn studie wilde ik graag praktijkervaring opdoen bij een bedrijf waar ik veel inhoudelijk aan de slag kon in de richting van de master die ik wil gaan volgen. Op die manier kwam ik terecht op de afdeling letselschade en algemeen verbintenissenrecht in Rotterdam. De combinatie van deze twee rechtsgebieden is voor mij perfect, zo krijg ik mee hoe het aansprakelijkheidsrecht er in de praktijk aan toegaat en wat voor soort zaken er zoal binnenkomen.

Tijdens mijn stage mag ik veel juridisch inhoudelijk werk doen. Zo schrijf ik veel inhoudelijke brieven en memo’s, doe ik jurisprudentieonderzoek en bel ik met cliënten en wederpartijen. Mijn collega’s geven gericht feedback op mijn stukken, waardoor ik er veel van kan leren. Mijn leukste moment bij ARAG tot nu toe? De dag dat de civiele voeging die ik had geschreven werd behandeld tijdens een zitting in de rechtbank. Dit was zo’n gave ervaring en iets waar ik echt trots op kan zijn.

Als je stageloopt bij ARAG, merk je dat je er als stagiair echt toe doet. Je bent niet de stagiair die enkel koffie dient te halen. Je mag echt inhoudelijk aan de slag en collega’s staan open voor jou ideeën en denkwijze. Ik werk veel samen met jonge collega’s, wat voor mij motiverend werkt. Zij vertellen mij welke loopbaan zij hebben bewandeld, voordat ze bij ARAG terechtkwamen. Dit is inspirerend en laat zien welke kanten ik nog op kan. De werksfeer bij ARAG is informeel en je mag altijd aan iedereen je vragen stellen. Bij ARAG voel ik me echt thuis!”

Laurine Stodel

Laurine Stodel - Stagiair Letselschade & Algemeen verbintenissenrecht

Stagiaire_Laurien_Stodel_ARAG

Stageperiode: februari 2021 – juni 2021

Joyce Scheidt - Stagiair Service Center

Stagiaire_Joyce_Scheidt_ARAG

Stageperiode: september 2020 – juli 2021

"Ik studeer sociaal juridische dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht en zit in mijn derde jaar. Tijdens de opleiding ben ik erachter gekomen dat het juridische gedeelte van de opleiding mij het meest aanspreekt. Toch vind ik klantcontact ook erg leuk. De stage op het Service Center is voor mij dus ideaal. Bij ARAG ben ik dagelijks bezig met juridische vraagstukken en spreek ik klanten veelal telefonisch. Deze stage vergt veel zelfstandigheid. Ik werd meteen in het diepe gegooid; na een korte introductie mocht ik zelf aan de slag. Uiteraard is er begeleiding van meer ervaren juristen. Het is vanaf dag één werken in de praktijk. Op deze manier leer ik veel en snel.

Het leuke aan mijn stage op het Service Center vind ik de afwisseling van het werk. Ik heb iedere dag verschillende taken en dat voorkomt dat het werk eenzijdig wordt. Het grootste gedeelte van de dag geef ik klanten eerstelijns juridisch advies vanuit de beldienst. Daarnaast beantwoord ik juridische vragen die ingestuurd worden via de website en chat ik met klanten. Ik verbreed mijn juridische kennis door onder andere cursussen te volgen vanuit ARAG en ontwikkel mijn gespreksvaardigheden door middel van telefooncoaching.

Het Service Center heeft een groot team. Door het vele thuiswerken ken ik niet iedereen persoonlijk, maar de sfeer zowel op kantoor als online is top. Het is een gezellige afdeling en alle collega’s zijn bereid om je te helpen bij vragen. Ook wordt er op de afdeling veel georganiseerd door medewerkers onderling. Zo heb ik onder andere al meegedaan aan een bingo, een escaperoom en een bakwedstrijd. Al met al heb ik het hier erg naar mijn zin. Het is een leerzame en leuke stage die ik zeker kan aanbevelen."

Joyce Scheidt

“Ik heb heel bewust gekozen voor een stage in de rechtsbijstand. Je mag hier namelijk inhoudelijk aan de slag. Veel meer dan in de advocatuur of bij de overheid. Onder begeleiding los ik juridische problemen op, dat is precies wat ik hoopte. Mijn begeleider kent mijn wensen en behoeften voor deze stage. Waar mogelijk wordt daar ook op ingespeeld. Dit geldt voor alle stagiairs. Hierdoor zie je dat iedereen een ‘maatwerk stage’ heeft. Hoe mooi is dat!

Ik help de hele afdeling. Op basis van juridische analyses stel ik processtukken op. Deze analyses zijn soms al gedaan door de juristen, maar doe ik ook zelf, waardoor ik het steeds beter in de vingers krijg. Mijn stukken worden nagekeken en mijn visie op een zaak kan ik bespreken met een ervaren jurist. Deze feedback is voor mij heel waardevol, ik leer er veel van. Waar ik ook veel van leer is in het direct klantcontact. Aan alles merk ik; ik zit hier niet alleen voor ‘de handjes. M’n werk wordt echt gebruikt voor klanten. Hierdoor voel ik mij nuttig en dat is fijn.

Ik zit nu in het 4e jaar HBO-rechten en doe de minor Europees recht. Ik wil m’n master nog halen, maar weet nog niet in welk rechtsgebied. Deze stage gaat hoe dan ook helpen. Dat ik nu bouwrecht doe, is anders dan waarvoor ik geleerd heb. Dat vind ik verfrissend. Ik ga gewoon op avontuur en leer van wat er op mijn pad komt. Ik werk nu bijvoorbeeld ook met de Raad van arbitrage. Dat is heel anders dan de rechtbank. Ik vind het prettiger, dat bevalt me. En zo doe ik ook weer een ontdekking. En dat is precies waar een stage voor bedoeld is. Bij ARAG stage lopen? Ik kan het iedereen aanraden!”

Luc Wesselman

Luc Wesselman - Stagiair Bouwrecht

Luc_Wesselman_ARAG

Stageperiode: september 2019 - juni 2020