Sollicitatie procedure voor vacatures

 

Het doel van de sollicitatie procedure is om elkaar te leren kennen. De procedure bestaat uit 4 stappen. Je kunt solliciteren op de vacatures of een open sollicitatie sturen.

 

Stap 1: motivatiebrief en CV

Heb je een vacature gezien die je leuk vindt? Solliciteer door jouw motivatie en CV te uploaden op onze website. Je hoort telefonisch van ARAG of je bent uitgenodigd voor een kennismaking en oriënterend gesprek.

Stap 2: oriënterend gesprek en - soms - een assessment

Dit gesprek vindt plaats met de teamleider of manager en eventueel een tweede gesprekspartner.

Solliciteer je voor een juridische functie bij de afdeling Rechtshulp? Dan ontvang je direct na je gesprek feedback. Is deze uitslag positief, volgt er een e-assessment. Is de uitslag van dit assessment negatief, dan stopt de sollicitatieprocedure hier.

Op basis van het oriënterende gesprek en eventueel het e-assessment bepalen we of je op een tweede gesprek wordt uitgenodigd. Hier bellen we je over.

Stap 3: tweede gesprek

Dit gesprek wordt wederom met de teamleider of manager gevoerd, ook zal een HR adviseur aanwezig zijn. Is dit gesprek positief? Dan doet ARAG je een aanbod.

Stap 4: arbeidsvoorwaarden gesprek

Bij een positief tweede gesprek volgt een (telefonisch) arbeidsvoorwaardengesprek. Als er overeenstemming is over de arbeidsvoorwaarden verwelkomen we je graag als nieuwe collega!

 
Michiel Westenbrink

Ik heb m'n kop boven het maaiveld uitgestoken. Dan kan je bij ARAG veel bereiken.

Mr. Michiel Westenbrink

Sollicitatie procedure stage plaats

ARAG geeft ook ruimte aan stagiairs. De sollicitatie procedure bestaat uit 2 stappen:

Stap 1: motivatiebrief en CV

Upload je motivatiebrief en CV op onze website. Je hoort telefonisch van ARAG of je bent uitgenodigd voor een kennismaking met een teamleider of manager.

Stap 2: kennismakingsgesprek

Je maakt kennis met een manager of teamleider. In dit gesprek kijken we naar je CV en bespreken we jouw motivatie.

Wil je een juridische stage lopen? Dan leggen we je een casus voor.

Op basis van het kennismakingsgesprek en eventueel de juridische casus benadert een medewerker van HR je. Bij een positief resultaat verwelkomen we je graag als stagiaire!

Wil je een juridische stage lopen? Dan leggen wij je een casus voor.

sabine-wisseborn-2-header

Na 10 maanden stage had ik geen genoeg van ARAG. Sterker: ik hoop hier lang te blijven!

Sabine Wisseborn

Sollicitatie tips

Bereid jouw gesprek goed voor met de volgende tips.

Stap 1: CV check

Loop je CV goed na en let erop dat je CV up-to-date is. Zoek je inspiratie voor een goed CV? Kijk eens online, er zijn veel voorbeeld-CV’s waar je inspiratie uit op kunt doen. Laat voor de zekerheid je CV door vrienden of familie checken.

Stap 2: leer ARAG beter kennen

Als je op gesprek mag komen, zorg er dan voor dat je de website van ARAG goed bekeken hebt. Bekijk de bedrijfspresentatie [link bedrijfspresentatie] om een helder beeld te krijgen van het bedrijf waar je bij solliciteert. Vergeet de functieomschrijving niet, en schrijf eventuele inhoudelijke vragen op.

Stap 3: fris en op tijd

Zorg ervoor dat je op tijd komt en een goede nachtrust hebt gehad. Dit kan het verschil maken tijdens een sollicitatiegesprek! Check van te voren de verkeers- of reisinformatie om verrassingen te voorkomen en zet de wekker op tijd.

Stap 4: zelfkennis

Denk na over mogelijke vragen die je gesteld kunnen worden. Het is verstandig om een paar sterke en zwakke eigenschappen van jezelf paraat te hebben. Misschien heb je voorbeelden die aantonen waarom je over bepaalde competenties beschikt?

Stap 5: STAR methode

Als je een voorbeeld wilt geven over een bepaalde competentie, gebruik dan de STAR methode. STAR staat voor: Situatie, Taak, Actie en Resultaat.