Jurist-Eline-Switzer

Mr. Eline Switzer
Jurist letsel
Werkt bij ARAG sinds 2017

Ik leer hier veel en groei als jurist. Hierdoor kan ik echt iets betekenen voor mensen met letsel.

"Na afronding van mijn Master Civiel Recht werkte ik tijdelijk als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor. Vooral de zaken van de letselschadeadvocaat waarvoor ik werkte vond ik interessant. Toen ik de vacature zag op de afdeling letsel bij ARAG ben ik dan ook direct gaan bellen. Al vanaf het eerste moment voelde ik mij hier welkom. En dat is nog steeds zo. De sfeer is goed en iedereen wil helpen waar nodig. Als startend jurist krijg je bij ARAG veel ruimte om je te ontwikkelen. Hierdoor groei ik snel. Ja, ik zit hier helemaal op mijn plek!

Toen ik hier een jaar geleden startte, kreeg ik een ervaren begeleider die mij op weg hielp. Heel leerzaam. Gaandeweg heb ik veel kennis vergaard. Door opleidingen te volgen, maar vooral door het werken zelf. Het is echt een vak wat je moet leren door te doen. Naarmate je hier langer werkt, kan je je steeds meer gaan verdiepen en specialiseren. Nu wil ik mezelf nog breed ontwikkelen en ontdekken wat het best bij mij past. Die ruimte krijg ik. Aan dat soort dingen merk ik dat je hier echt als individu wordt behandeld en dat er geluisterd wordt naar je ideeën en ambities. Naast het werk wordt er veel leuks geboden. Ik tennis bijvoorbeeld via het ARAG sportprogramma. Samen met collega’s een potje spelen. Hierbij krijgen we les van een instructeur. En met de personeelsvereniging ben ik vorig jaar een paar dagen naar Rome geweest. Dit alles te samen maakt werken bij ARAG aantrekkelijk.

Het juridisch werk en de emotionele ondersteuning die je mensen hierbij kunt geven, maakt mijn werk mooi. Ik wil heel graag mensen helpen. Concreet en snel. Ze hebben letsel en weten vaak niet wat te doen. Ik wijs hen op de mogelijkheden en neem hun zorgen weg rondom het verhalen van de schade. Ik wil het beste eruit halen voor mijn klanten. Als nodig onderhandel ik stevig met de verzekeraar van de wederpartij. Het verhalen van de schade duurt soms lang en helaas kan ik daar niet altijd omheen. Waar ik naar streef is dat mensen zich geholpen voelen. Klanten laten vaak weten blij te zijn met mijn ondersteuning bij het verhalen van hun schade. Dat maakt mijn dag!"

Mr. Eline Switzer

Senior-Jurist-Michiel-Westenbrink

Mr. Michiel Westenbrink
Senior jurist letsel
Werkt bij ARAG sinds 1996

Ik heb m'n kop boven het maaiveld uitgestoken. Dan kan je bij ARAG veel bereiken.

"In mijn begintijd op de afdeling letsel werkten we met een team van 15 mensen. Nu zijn dit er 60. Ik heb mede vorm gegeven aan deze groei. Investeren in een team en het beste in iedereen naar boven halen, vind ik fantastisch. Je helpt een jurist in z’n persoonlijke groei en de klant wordt geholpen door een bevlogen jurist. Ja, ik ben begaan met mensen. Voor dit vak, en zeker in de rol van senior moet je een ‘mensen-mens’ zijn.

Ik behandel ook dossiers. Dit zijn complexere of minder voorkomende zaken die vaak een behoorlijke emotionele lading hebben. Voor dit soort dossiers moet je inhoudelijk sterk zijn. En dat maakt mijn werk uitdagend. Heerlijk, want ik ben nog altijd die dossiertijger van vroeger. Minstens zo interessant vind ik dat ik andere collega’s kan laten groeien. Bijvoorbeeld door (junior) collega’s bij te staan in hun persoonlijke ontwikkeling. Maar ook door kwaliteitscontroles te doen op lopende dossiers. Hiermee kan ik collega’s inhoudelijk helpen. En kunnen we samen de kwaliteit als dienstverlener hoog houden.

Ik verbind graag mensen. Ik kom bijvoorbeeld geregeld op onze andere vestigingen. Ik wil dat het laagdrempelig is om mij te benaderen. Dat kan alleen als mensen je kennen. Ik ben ook een verbeteraar. Als ik zie dat zaken slimmer of efficiënter kunnen, dan zet ik dat op de kaart. Of dit nu bij ARAG is of binnen de branche. Zo heb ik geregeld overleg met WA-verzekeraars. We zijn allen gebaat bij strakke processen voor het afhandelen van claims. Daar werk ik graag aan mee. Dan kunnen we onze tijd optimaal aan klanten besteden en hen als slachtoffer écht centraal stellen. Dat is waar ik voor wil gaan!"

Mr. Michiel Westenbrink

Jurist-Joost-Meuffels

Mr. Joost Meuffels
Jurist Service Center
Werkt bij ARAG sinds 2017

Dagelijks help ik mensen op begrijpelijke wijze met juridisch advies. Dat maakt mijn werk zo mooi!

"Na afronding van mijn rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht wist ik het zeker. Ik wil mensen helpen die een juridisch probleem hebben. ‘Normale’ mensen zoals jij en ik, de buurvrouw of een bekende. Kortom, de gemiddelde Nederlander. Ik vind het gaaf om juridische materie zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Zodat het begrijpelijk is, ook als je geen rechten hebt gestudeerd. Wat dat betreft zit ik helemaal op mijn plek bij ARAG als eerstelijns jurist. Hier zijn de mensen die je spreekt heel divers en hun vragen zijn dat ook.

Ik vind het uitdagend om snel verbanden te leggen en oplossingen te verzinnen voor de klant. Mensen zitten niet te wachten op een betoog van wat ik weet. Zij willen horen wat voor hen relevant is. Daar is kennis en ervaring voor nodig. Maar ook je gesprektechniek is belangrijk. Op al die facetten groei ik. Kan ik mezelf breed ontwikkelen. Juist omdat ik met veel rechtsgebieden in aanraking kom. Maar ook door opleidingen en vaardigheidstrainingen te volgen. Het aanbod hierin van ARAG is prima. Ook de kennis van collega’s is waardevol. Ik ervaar dat zij altijd open staan voor vragen. Dat toegankelijke is heel prettig. En kenmerkend voor de goede sfeer hier.

De meeste klanten spreek ik telefonisch. Na een vraag of melding van een geschil volgt vaak een zaak. Ik beoordeel dan of de klant hiervoor verzekerd is. Zo ja, dan maak ik een dossier aan en wordt de klant verder geholpen door een collega jurist van onze afdeling Rechtshulp. Is iemand niet verzekerd voor het geschil, dan help ik bijvoorbeeld met een wegwijzer of voorbeeldbrief. Het uitgangspunt is altijd dat we iemand op weg helpen. Dit sluit zo goed aan op mijn eigen drijfveren, dat ik hier met veel plezier werk."

Mr. Joost Meuffels

Jurist-Mike-Steinschuld

Mike Steinschuld
Jurist Algemeen Verbintenissenrecht
Werkt bij ARAG sinds 2014

Ik ben blij met de ruimte die ik krijg om mezelf te ontwikkelen. Ik kan mijn ambities hier echt waarmaken

“De master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg en mijn carrière bij ARAG zijn hand in hand gegaan. Ik heb tijdens deze studie namelijk twee keer stage gelopen bij ARAG. Zodoende deed ik relevante werkervaring op en kon ik mijn opleiding afronden. Een mooie combinatie. Ik wilde cum laude slagen. Dat is gelukt. En nu werk ik bij ARAG op de vestiging Roermond. Ik heb twee masters op zak en een uitdagende baan. Een mooie start van mijn carrière!

Ik doe veel burenzaken en ik sta bedrijven juridisch bij. Sinds kort behandel ik ook geschillen over erfenissen. Hier ben ik recent voor opgeleid. De wetgeving rondom erfrecht is best ingewikkeld. Maar dat trekt mij juist aan. Ik doe niets liever dan moeilijke materie doorgronden. Hierdoor kan ik immers nog meer klanten helpen en mezelf ontwikkelen. Ruimte voor ontwikkeling krijg je bij ARAG ruimschoots. Je kunt opleidingen volgen, maar leert ook veel van collega’s. Toen ik hier net startte had ik twee begeleiders. Zij namen echt de tijd om zaken uit te leggen en samen mijn werk door te nemen. Hier heb ik veel aan gehad. Nu begeleid ik zelf een gedreven, startende jurist. Dat zie ik als een mooie aanvulling op het werk.

Ik streef naar rechtvaardigheid. Ik ben een persoon die het eerlijke nastreeft. Ik ben rustig en objectief. Dat past prima bij mijn werk als jurist. Of als rechter. Daar zie ik ook wel een match. Ik ga graag naar het werk omdat de sfeer goed is. Ik tref leuke collega’s en een prima teamleider. Dat ik flexibel en zelfstandig kan werken maakt het plaatje compleet. Eerder wilde ik de advocatuur in, maar die drang heb ik nu minder. Ik heb het hier echt naar mijn zin!”

Mr. Mike Steinschuld

Jurist-Samee-Sabur

Mr. Samee Sabur
Jurist bestuurs- en omgevingsrecht
Werkt bij ARAG sinds 2018

Ik heb binnen ARAG als het ware m’n eigen onderneming. Van hieruit kan ik echt iets betekenen voor klanten. Dat drijft mij.

"Ik heb een passie voor bestuursrecht. De wisselwerking tussen ‘privaat’ en ‘publiek’ vind ik interessant. Daarom heb ik Staats- en Bestuursrecht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn eerste kennismaking met ARAG was tijdens de masterclass Bouwrecht waar ook juristen van de afdeling Vastgoed onderwijzen. Tijdens een cursus- en introductiedag bij ARAG kreeg ik een heel goed beeld van de organisatie. Ik kon de sfeer proeven en tegelijkertijd horen over een mogelijke loopbaan. Na die dag wist ik; ARAG biedt mij alles wat ik als starter wens. Namelijk eigen dossiers, verantwoordelijkheid, ruimte voor persoonlijke groei en goede begeleiding.

Je kunt hier gelijk aan de bak, iets wat bij andere organisaties vaak langer duurt. Al vanaf m’n eerste dag heb ik eigen klanten. Ook ga ik als nodig naar zittingen, de rechtbank of bijvoorbeeld de bezwaarschriftencommissie. Het is niet zo dat ik er alleen voor sta. Ik heb een vaste begeleider. En ik kan altijd advies vragen bij collega’s. Iedereen is bereid te helpen. Ik leer hier ontzettend veel. Doordat ik het vak kan uitoefenen én door opleidingen en vaardigheidstrainingen te volgen. ARAG faciliteert hier ruim in. Recent heb ik de cursus inleidend Milieurecht gevolgd. Ik vind dit heel goed. Je bent als starter namelijk nog lang niet uitgeleerd.

Mijn kracht is dat ik toegankelijk en persoonlijk betrokken ben. Ik wil Iets betekenen voor mensen die zelf niet weten wat hun rechten zijn. Iets doen voor de maatschappij. Iedereen kan Googelen, maar als jurist kan ik veel dieper de materie in om mensen te helpen. Daar komt bij: veel mensen kijken op tegen de overheid. Voelen zich soms overweldigd door alle kennis die daar is. Hier kan ik iets toevoegen. Echt iets voor klanten betekenen. Het voelt voor mij alsof ik binnen ARAG mijn eigen onderneming heb. Dat vind ik mooi! Ik ga voor tevreden klanten die zich goed geholpen voelen. Dat streef ik na, elke dag."

Mr. Samee Sabur

Unitmanager-inkoop-advocatuur-Lodewijk-van-Kooten

Mr. Lodewijk van Kooten
Unit Manager Inkoop, Advocatuur, Incasso & Flight Claim
Werkt bij ARAG sinds 2014

Onze specialisten verstaan hun vak. Ik zet mij in voor een werkklimaat waarin zij kunnen floreren.

"Drie jaar geleden ben ik gestart als teamleider van de advocaten die in loondienst zijn bij ARAG. Een dynamische rol die ik met veel plezier heb vervuld. Ik ben zelf ook advocaat, dus de inhoudelijke uitdagingen van mijn team begreep ik heel goed. Ik leg de verantwoordelijkheid voor dossiers het liefst bij de mensen zelf. Ze verstaan immers hun vak. Sinds drie maanden ben ik manager van de unit Inkoop, Advocatuur, Incasso en Flight Claim. Ik zit nu minder ‘op inhoud’, maar houd mij bezig met strategie en beleid. ARAG-breed en voor mijn eigen unit in het bijzonder.

Je krijgt bij ARAG geen kansen in de schoot geworpen. Ik heb het geluk gehad dat er een mooie vacature ontstond. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ook krijg je veel vrijheid om zelf een goede invulling te geven aan je functie. Dat spreekt mij aan. Bij ARAG werken slimme, gemotiveerde mensen. Gelijkgestemden die, net als ik, hard willen werken voor onze klanten. Klanten die steeds hogere verwachtingen hebben. En snelheid in dossierafhandeling eisen. Dat vraagt van onze specialisten dat ze extern gericht zijn. Dat ze anticiperen op klantwensen. Ik wil mijn team daarbij zoveel mogelijk helpen. Dit gaat op basis van wederkerigheid want groeien doen we samen.

Het was voor mij persoonlijk een ideale overstap, van teamleider naar unitmanager. De sollicitatie verliep via een extern bureau inclusief een assessment. Ik zit helemaal op mijn plek. Namelijk daar waar het om kwaliteit én euro’s draait. Ik ben zuinig. Maar bovenal wil ik dat klanten goed geholpen worden. Met een 8,3 scoren onze eigen advocaten goed. Wil de klant toch een advocaat buiten ARAG? Ook dan moet de dienstverlening goed zijn. Ik ben niet zomaar tevreden. Alles kan altijd beter. Vanuit die motivatie wil ik voorwaarden scheppen, waarbinnen m’n team op z’n best functioneert. En de klant optimale dienstverlening krijgt. Daar ga ik voor. Elke dag!"

Mr. Lodewijk van Kooten

Mike-Lammerts-van-Bueren

Mike Lammerts van Bueren
Teamleider IT
Werkt bij ARAG sinds 2017

ARAG is een loyaal, dynamisch bedrijf waar ik volop kan bouwen aan IT-oplossingen. Dat past mij.

"Ik ben ruim een jaar geleden bij ARAG gestart. Sindsdien hebben we als team veel IT-zaken verbeterd. En dat zie je terug in de interne klanttevredenheid. Die is namelijk flink gestegen. Een mooie bevestiging! Of we nu processen op de achtergrond verbeteren, of juist de front-end aanpakken, het heeft effect op het werkplezier van collega’s. We maken daarmee echt het verschil. Dat bouwen en verbeteren vind ik gaaf. Bovendien is mijn team het leukste team van ARAG. Dit samen maakt dat ik hier met veel plezier werk.

ARAG is een loyaal en dynamisch bedrijf. Het pand is fijn ingericht, iedereen loopt energiek rond. Je kunt hier veel bereiken en jezelf breed ontwikkelen. Pas geleden heb ik samen met 6 collega’s een business course gevolgd in Engeland. Dit om taalbarrières te voorkomen in contact met collega’s van ons moederbedrijf in Duitsland. Ook volg ik een leidinggevenden programma. En heb ik zelf opleidingswensen? Dan is dat bespreekbaar. Zo ga ik op eigen initiatief een Bisl*-opleiding doen. Wat betreft ontwikkeling van kennis en vaardigheden zit je absoluut goed bij ARAG.

Ik zit de laatste 5 jaar minder zelf ‘aan de knoppen’. Ben meer aansturend geworden. IT-techniek en alles wat er achter goed werkende systemen schuil gaat, boeit mij. Dat ik hier bij ARAG direct aan kan bijdragen, maakt het interessant. Ik stuur collega’s aan van de servicedesk, applicatiebeheer en systeembeheer. Samen met hen werk ik aan verbeteringen. Geregeld haak ik ook collega’s van ARAG Duitsland aan. Onze servers staan daar, dus ik heb hen ook nodig om zaken voor elkaar te krijgen. Deze functie kan ik ook bij andere bedrijven uitvoeren. Maar de mogelijkheden, sfeer en cultuur maken deze baan anders dan andere. In heel positieve zin!"

*business information structure layer voor applicaties.

Actuaris-Maarten-Engelen

Maarten Engelen
Actuaris Finance & Control
Werkt bij ARAG sinds 2017 (na stage in 2016)

Ik kan mezelf volop ontwikkelen en mijn functie verandert met mij mee. Dat geeft energie.

"Tijdens mijn master quantitative finance and actuarial science (econometrie) heb ik stage gelopen bij ARAG. Een mooie periode. Daarna ben ik gaan reizen. Na terugkomst hoorde ik dat ARAG een actuaris zocht. Ik twijfelde geen moment en heb direct contact opgenomen. Ik heb de sollicitatieprocedure doorlopen. En sinds juli 2017 ben ik junior actuaris. Een baan waarin ik mijn talenten kwijt kan. Die aansluit op mijn interesses én waarin ik flink kan groeien. Bovendien kan ik flexibel werken in een fijn team. Een mooie start op de arbeidsmarkt!

Bij ARAG ben je zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling. Ik ervaar wel dat er veel ruimte is voor opleiding en training. Voor mij als startende actuaris is dat heel interessant. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en wil graag doorgroeien. In januari start ik met de opleiding voor actuaris. Later in het jaar ga ik een interne opleiding over pricing volgen. Dat sluit helemaal aan bij het groeipad dat ik voor ogen heb. Als actuaris moet je continue blijven leren. Alleen al omdat je altijd op de hoogte moet zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Niet alleen binnen het vak, maar ook in wet- en regelgeving. Dat ARAG hierin faciliteert vind ik mooi.

Ik ben een cijfermonster en ontwikkel graag modellen. Dat komt helemaal tot uiting in mijn functie. Ik ontwikkel nieuwe methodieken, bedenk hoe zaken slimmer en efficiënter kunnen. Ook maak ik rapportages en rendementsberekeningen. Met dat laatste zou ik nog meer willen doen. Maar dat is niet eenvoudig. Veel klantgegevens liggen namelijk bij onze tussenpersonen. Dit maakt het lastiger om deze data te ontsluiten en te analyseren. Ik zie op het vlak van data-science veel mogelijkheden en uitdagingen voor ARAG. Prima, want daar hou ik van. Ik ben blij dat nog niet alles perfect is, want dat geeft mij de ruimte om te ontwikkelen. Ik ben blij met m’n baan. Ook als je geen jurist bent is ARAG een aantrekkelijke werkgever!"

Maarten Engelen

Jurist-Jikke-Hofland

Mr. Jikke Hofland
Jurist letselschade Rotterdam
Werkt bij ARAG sinds 2018

Als startende jurist bij ARAG is het opleidingsaanbod en de goede begeleiding van grote waarde.

"De opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden waren voor mij een belangrijke reden om bij ARAG te solliciteren. Tijdens mijn stage hier merkte ik al dat je veel ruimte krijgt voor persoonlijke groei. Nu ik hier werk, wordt dit ook waargemaakt. Mijn begeleider en teamleider hebben niet alleen een luisterend oor voor mijn ambities, maar hebben ook concrete ideeën. Samen komen we uit op een mooi leerpad. Er wordt hierbij echt naar mij als individu gekeken.

De arbeidsvoorwaarden zijn hier goed. Modern en flexibel. Wat een ik pluspunt vind, is dat je tijd- en plaatsongebonden kan werken. Ik werk voornamelijk op onze vestiging in Rotterdam, soms ook in Leusden. Op beide kantoren is een goede, informele sfeer. Iedereen staat open voor elkaar en wil helpen. Inhoudelijk steek ik dan ook veel op van mijn collega’s. Samen sparren we over hoe we de klant het best kunnen bedienen. We willen altijd beter. Ook buiten werktijd ga ik met collega’s om. We sporten bijvoorbeeld samen en in Rotterdam wordt er op vrijdagmiddag geborreld.

De diversiteit aan dossiers die ik behandel maakt mijn werk leuk en uitdagend. Binnen ARAG kan ik doorgroeien. Dan kan ik ook dossiers met zwaarder letsel behandelen. Ik wil mij graag verder specialiseren in werkgeversaansprakelijkheid. Mijn doel is om letselschadeslachtoffers te helpen: ervoor te zorgen dat zij krijgen waar zij recht op hebben. Hierna kunnen zij vaak weer verder met hun leven. Ik kan echt iets betekenen voor klanten. Dat maakt voor mij dat ik hier met plezier werk. ARAG faciliteert in goede werkomstandigheden en ik kan hier volop groeien. Dat staat voor mij als een paal boven water."

Mr. Jikke Hofland

Jurist-Tess-Manssen

Tess Manssen
Jurist Algemeen Verbintenissenrecht
Werkt bij ARAG sinds 2018

ARAG maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Dat ik hieraan kan bijdragen vind ik echt mooi!

“Bij het zoeken naar een baan ben ik bewust gaan kijken naar de mogelijkheden bij ARAG. Ik heb stage gelopen in de advocatuur. Hierdoor weet ik dat rechtsbijstand beter bij mij past. Ik ben niet gemaakt om te acquireren én ik wil een goede balans tussen werk en privé. Ik had van meerdere mensen begrepen dat ARAG een interessante werkgever is. Dat je jezelf hier echt kan ontwikkelen en dat je fijne collega’s treft. Dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en dat geen dag hetzelfde is. Nu ik hier werk kan ik dit allemaal beamen.

Ik werk in het team van juristen dat zich bezig houdt met algemeen verbintenissenrecht. Met m’n master civiel recht en specialisatie familierecht, is dit voor mij een perfecte plek. We helpen mensen uit alle lagen van de bevolking. Dat vind ik ook zo mooi aan ARAG. We zeggen niet alleen dat we het recht voor iedereen toegankelijk maken, dat doen we ook echt! Ik vind het uitdagend en boeiend om er voor iedereen te zijn. Ik help klanten meestal op afstand, dus telefonisch of via e-mail. Maar ik tref ook klanten volgens afspraak op de rechtbank of tijdens ons inloopspreekuur op kantoor.

Ik leer hier ontzettend veel. En het cursusaanbod is enorm. Zo heb ik vandaag een specialisatiecursus algemene voorwaarden gevolgd. We gingen diep in op de materie, gaaf. Bij ARAG word je echt gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen. Hierbij wordt ook geluisterd naar je eigen ideeën en wensen. Samen kijken naar mogelijkheden. Niet alleen vakinhoudelijk, maar bijvoorbeeld ook over hoe we ons werk doen. Het is een bepaalde vrijheid en ruimte die je krijgt om het werken hier echt interessant te maken. Dat voelt goed! Er wordt veel van je verwacht, maar je krijgt er veel voor terug.”

Mr. Tess Manssen