Ervaringen van onze medewerkers

Om je een beter beeld te geven wat werken bij ARAG inhoudt, laten we graag een aantal van onze medewerkers aan het woord. Van starters tot zeer ervaren collega’s. Je kunt verhalen lezen vanuit verschillende rechtsgebieden, maar ook van andere afdelingen zoals IT en Finance.
Je vindt ze allemaal hieronder.

ARAG-jurist-Falco-Heetebrij-2-header

Mr. Falco Heetebrij
Expert jurist letsel
Werkt bij ARAG sinds: 2002

Ik sta klaar voor klanten om hun letselprobleem op te lossen en voor collega’s die willen groeien.

“Na een aantal jaren behandeling van verkeerszaken ben ik overgestapt naar de afdeling letsel. Eerst deed ik aansprakelijkheidszaken bij letselschade door verkeersongevallen. Dat paste goed bij mijn studie en achtergrond. Nu behandel ik zwaardere letselzaken. Daarnaast begeleid ik starters en ben ik key-user voor ons DMS. Ik doe graag meer dan alleen ‘het juridische’. En dat kan bij ARAG. Bovendien is de sfeer goed en krijg ik veel vrijheid in hoe en waar ik m’n vak uitvoer. Dat maakt het werken plezierig.

Juist starters inspireren mij. Zij stellen vragen over dingen die voor mij doodgewoon zijn. En hebben een andere kijk op dingen. Dat haalt bij mij het automatisme eraf. Ook vind ik het mooi om te zien hoe zij door begeleiding groeien in hun vak en als persoon. Ik zie ARAG echt als een opleidings- en kennisinstituut. Ik kan zelf ook verder ontwikkelen. Zo heb ik vorig jaar de Leergang Personenschade Zwaar letsel gedaan. Nu kan ik mensen met zwaar letsel helpen. Dat houdt ARAG voor mij als ervaren jurist ook boeiend.

Ik ga zorgvuldig na wat letselslachtoffers nodig hebben. Dat gaat verder dan het afhandelen van hun schade. De impact van letsel op de persoon en zijn omgeving is heel groot. Er kan hulp in de huishouding nodig zijn. Of er moet een oplossing komen voor een inkomensprobleem, omdat iemand door letsel z’n werk niet meer kan doen. Als er een geschil met een werkgever ontstaat betrek ik mijn collega’s van arbeidsrecht bij de zaak. Met zoveel specialisten in huis kan je een klant echt helpen. Dat drijft mij.”

Mr. Falco Heetebrij

Sharita-Misrielal-header

Sharita Misrielal
Juridisch medewerker incasso
Werkt bij ARAG sinds: 2010

Ik wil dat iemand krijgt waar hij recht op heeft, daar zet ik alles voor in wat nodig is.

“Acht jaar geleden ben ik bij ARAG gestart als incassomedewerker. Dat past goed bij mijn achtergrond als medewerker van een deurwaarderskantoor. Inmiddels ben ik juridisch medewerker. Ik help verzekerden bij het weerleggen van het verweer van een klant of opdrachtgever die niet betaalt. Het is uitdagend om uit te zoeken wie gelijk heeft. Als nodig dagvaard ik de wederpartij en voer de gerechtelijke procedure.

Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen, Bij ARAG kan dat volop, Ik leer veel in de praktijk en mag opleidingen doen. Na het volgen van de tweejarige opleiding Recht & Praktijk kon ik procedures gaan voeren en eenvoudige comparities doen. Dat smaakte naar meer. Nu ben ik 3e-jaars student hbo-rechten. Het is gaaf te merken dat ik inhoudelijk sterker word en steeds moeilijker zaken aan kan. Dat is de uitdaging die ik graag wil.

Ik ben een vraagbaak voor starters in ons team. Begeleid stagiaires en voer sollicitaties. Dat maakt mijn baan interessant. Maar het zit ‘m vooral in de werkinhoud. Zaken winnen. Soms heeft een zaak ogenschijnlijk weinig kans van slagen. Als ik dan al het haalbare heb gedaan en de rechter de zaak aan ons toewijst, voelt dat zo goed! Ik ben begaan met mensen. Ik wil hun probleem oplossen. Bij een eenmanszaak die een grote vordering heeft, zie je dat het geld hard nodig is. Als zij in hun gelijk staan en hun klant betaalt niet, dan zet ik echt alles op alles. Ik wil dat iemand krijgt waar hij recht op heeft. Het recht toegankelijk maken is wat mij drijft.”

Sharita Misrielal

ARAG-jurist-Rick-van-Dijk-2-header

Rick van Dijk
Senior risk manager
Werkt bij ARAG sinds: 2015

Groeien is bewust risico’s nemen. Daar help ik onze business bij.

"Voordat ik bij ARAG kwam werken was ik consultant in governance, risk en compliance. Die diversiteit was boeiend, maar 3 jaar geleden kwam voor mij het moment dat ik vast bij één bedrijf wilde werken. Ik heb voor ARAG gekozen, omdat risk uitgebreid moest worden. Opbouwen en groeien vind ik uitdagend en het maakt dat ik echt toegevoegde waarde heb. Groeien als bedrijf betekent ook risico’s nemen. Prima, als dit maar bewust gaat. Hier help ik managers bij.

Ik vraag managers soms letterlijk waar zij ’s nachts van wakker liggen. Ik wil weten waar de pijn zit, zodat ik goed weet welke controle iets toe kan voegen. Welke stappen we kunnen nemen. Maar niet allen groei brengt risico’s met zich mee. Ook de dagelijkse business neemt flinke operationele risico’s met zich mee. Wij bieden immers aan onze klanten claimafhandeling in natura. Het gaat om de juiste klantbediening, afkoop of afhandeling van een zaak en soms ook uitbesteding. Dit soort risico’s maakt het voor mij vakinhoudelijk heel interessant.

Eerst zag je dat wij naar business toe gingen. Nu zie je dat collega’s ook zelf naar ons komen. De aandacht voor risico’s en het bewustzijn groeit. Dat vind ik mooi. Idealiter zijn wij als afdeling niet nodig. Het is mooi als de organisatie het zelf kan. Maar zover zijn we nog niet. Ons team is van toegevoegde waarde. Dat bevalt mij bijzonder goed. Daarnaast merk je dat continuïteit binnen het familiebedrijf centraal staat. En dat er groot vertrouwen is in de medewerkers. Dat geeft mij ruimte en vrijheid om te bouwen. Daar kan ik als zelfstarter zeker iets mee!"

Rick van Dijk

ARAG-jurist-Daan-Harskamp-header

Daan Harskamp
Controller
Werkt bij ARAG sinds: 2017

Ik leer hier veel en krijg ruime verantwoordelijkheid. Hierdoor kan ik veel initiatief nemen en groei ik snel.

“Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie deed ik een meewerkstage binnen het team Finance & Control. Dat beviel zo goed, dat ik ook mijn afstudeerstage bij ARAG heb gedaan. Dat terwijl ik eigenlijk bij een bank of accountantskantoor wilde afstuderen. Maar ik voel me thuis in dit ambitieuze team. En wat uiteraard ook meespeelde was dat ik uitzicht kreeg op een vaste baan bij ARAG na mijn afstuderen. Sinds vorig jaar ben ik in dienst als Controller. Ik werk vier dagen per week en studeer één dag voor mijn master Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam

Ik hou van uitdaging. En wil mezelf ontwikkelen. Ik kan hier echt m’n hart ophalen. Ons motto op de afdeling is: elke dag willen we beter worden dan de dag ervoor. Iedereen voelt dat zo en werkt daarnaar. Dat geeft een enorme drive. Dat verbeteren zie je bijvoorbeeld terug in dat rapportages nu veel meer geautomatiseerd verlopen. Hierdoor hebben wij de tijd om cijfers te analyseren. Dit maakt het mogelijk om het verhaal achter de cijfers te snappen en dit over te brengen aan bijvoorbeeld onze directie. Zo bieden we meerwaarde. En dat is precies wat ik wil.

ARAG is niet zo heel groot, hierdoor is mijn toegevoegde waarde heel goed zichtbaar. Bovendien ben ik geen klein radartje op een specifiek stuk, zoals je dat bij echt grote ondernemingen vaak ziet. Nee, ik overzie hier het hele financiële plaatje. Dat is boeiend en leerzaam. Ik zet graag m’n beste beetje voor. Dat wordt door mijn teamleider ook gezien. Hij besteedt oprecht aandacht aan mijn ontwikkeling. Doordat ik veel ruimte en verantwoordelijk krijg groei ik als professional. Dat maakt het werken hier elke dag interessant en leuk. En dat alles in een gedreven team bij een bedrijf met een mooie missie. ‘Gewone Nederlanders’ helpen als zij een juridisch probleem hebben. Dit totaalplaatje maakt ARAG voor mij een fijne werkgever.”

Daan Harskamp

jurist-tess-manssen-header

Tess Manssen
Jurist algemeen verbintenissenrecht
Werkt bij ARAG sinds: april 2018

ARAG maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Dat ik hieraan kan bijdragen vind ik echt mooi!

“Bij het zoeken naar een baan ben ik bewust gaan kijken naar de mogelijkheden bij ARAG. Ik heb stage gelopen in de advocatuur. Hierdoor weet ik dat rechtsbijstand beter bij mij past. Ik ben niet gemaakt om te acquireren én ik wil een goede balans tussen werk en privé. Ik had van meerdere mensen begrepen dat ARAG een interessante werkgever is. Dat je jezelf hier echt kan ontwikkelen en dat je fijne collega’s treft. Dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en dat geen dag hetzelfde is. Nu ik hier werk kan ik dit allemaal beamen.

Ik werk in het team van juristen dat zich bezig houdt met algemeen verbintenissenrecht. Met m’n master civiel recht en specialisatie familierecht, is dit voor mij een perfecte plek. We helpen mensen uit alle lagen van de bevolking. Dat vind ik ook zo mooi aan ARAG. We zeggen niet alleen dat we het recht voor iedereen toegankelijk maken, dat doen we ook echt! Ik vind het uitdagend en boeiend om er voor iedereen te zijn. Ik help klanten meestal op afstand, dus telefonisch of via e-mail. Maar ik tref ook klanten volgens afspraak op de rechtbank of tijdens ons inloopspreekuur op kantoor.

Ik leer hier ontzettend veel. En het cursusaanbod is enorm. Zo heb ik vandaag een specialisatiecursus algemene voorwaarden gevolgd. We gingen diep in op de materie, gaaf. Bij ARAG word je echt gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen. Hierbij wordt ook geluisterd naar je eigen ideeën en wensen. Samen kijken naar mogelijkheden. Niet alleen vakinhoudelijk, maar bijvoorbeeld ook over hoe we ons werk doen. Het is een bepaalde vrijheid en ruimte die je krijgt om het werken hier echt interessant te maken. Dat voelt goed! Er wordt veel van je verwacht, maar je krijgt er veel voor terug.”

Tess Manssen

Maarten Engelen

Maarten Engelen
Actuaris Finance & Control
Werkt bij ARAG sinds 2017 (na stage in 2016)

Ik kan mezelf volop ontwikkelen en mijn functie verandert met mij mee. Dat geeft energie.

"Tijdens mijn master quantitative finance and actuarial science (econometrie) heb ik stage gelopen bij ARAG. Een mooie periode. Daarna ben ik gaan reizen. Na terugkomst hoorde ik dat ARAG een actuaris zocht. Ik twijfelde geen moment en heb direct contact opgenomen. Ik heb de sollicitatieprocedure doorlopen en sinds juli 2017 ben ik junior actuaris. Een baan waarin ik mijn talenten kwijt kan. Die aansluit op mijn interesses én waarin ik flink kan groeien. Bovendien kan ik flexibel werken in een fijn team. Een mooie start op de arbeidsmarkt!

Bij ARAG ben je zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling. Ik ervaar wel dat er veel ruimte is voor opleiding en training. Voor mij als startende actuaris is dat heel interessant. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en wil graag doorgroeien. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding voor actuaris. Daarnaast heb ik een interne opleiding gevolgd over pricing. Dat sluit helemaal aan bij het groeipad dat ik voor ogen heb. Als actuaris moet je continue blijven leren. Alleen al omdat je altijd op de hoogte moet zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Niet alleen binnen het vak, maar ook in wet- en regelgeving. Dat ARAG hierin faciliteert vind ik mooi.

Ik ben een cijfermonster en ontwikkel graag modellen. Dat komt helemaal tot uiting in mijn functie. Ik ontwikkel nieuwe methodieken, bedenk hoe zaken slimmer en efficiënter kunnen. Ook maak ik rapportages en rendementsberekeningen. Met dat laatste zou ik nog meer willen doen. Maar dat is niet eenvoudig. Veel klantgegevens liggen namelijk bij onze tussenpersonen. Dit maakt het lastiger om deze data te ontsluiten en te analyseren. Ik zie op het vlak van data-science veel mogelijkheden en uitdagingen voor ARAG. Prima, want daar hou ik van. Ook als je geen jurist bent is ARAG een aantrekkelijke werkgever!"

Maarten Engelen