ARAG ProRechtPolis

De meest complete rechtsbijstandverzekering van ARAG

Geen eigen risico, ruimere vergoedingslimiet

 

Het hele gezin verzekerd

 

Altijd toegang tot de juridische helpdesk van ARAG

 

Basisdekking al vanaf € 7,60 per maand

Belangrijke informatie over COVID-19 (coronavirus)

Bij conflicten die zijn ontstaan door COVID-19 hanteert ARAG een gebeurtenisdatum van 9 maart 2020. Conflicten die voortkomen uit COVID-19 zijn niet verzekerd als de verzekering na 9 maart 2020 is afgesloten.

 

Niet verzekerd? Toch hulp!

ARAG helpt u graag. Ook als u niet verzekerd bent. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de Corona crisis. Of als u niet verzekerd bent omdat u bijvoorbeeld niet alle verzekeringsmodules heeft afgesloten. Bekijk hier onze oplossingen.

Passend bij uw situatie en wensen

Stel uw rechtsbijstandverzekering samen naar uw eigen wensen. De verzekering bestaat altijd uit basismodule Verkeer. U kunt de verzekering uitbreiden met de module Consument & Wonen. Daarna kunt u uitbreiden met module Inkomen en tot slot met module Fiscaal & Vermogen.

Basismodule verkeer

Als u als automobilist deelneemt aan het verkeer bent u verplicht verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Toch kan het soms nodig zijn een jurist in te schakelen:

  • Voor de juiste afhandeling van de schade,
  • bij het verweer tegen een vervolging wegens dood of letsel door schuld,
  • of bij invordering van uw rijbewijs.

Deze rechtsbijstand is gedekt in de module Verkeer. De rechtsbijstandverzekering geldt overigens ook voor de inzittenden en gevolmachtigd bestuurder.

 

Ook buiten het voertuig verzekerd

Bedenk dat u ook iets kan overkomen op een andere plek dan in uw auto. Als u gewoon op straat loopt of fietst. Of in volle afdaling van de skipiste. Juridische ondersteuning bij conflicten in het verkeer (wereldwijd) zijn met deze module verzekerd.

Module Consument & Wonen

De oplossing van een juridisch probleem kan heel wat voeten in de aarde hebben. Bijvoorbeeld bij een miskoop of een onterechte rekening. Soms weigert de leverancier mee te werken en stuurt steeds opnieuw aanmaningen. Soms wordt zelfs een incassobureau ingeschakeld om u te laten betalen. Met een rechtsbijstandverzekering bent u altijd verzekerd van rechtshulp. Niet alleen in Nederland, maar in alle landen van de Europese Unie.

Kopen en contracten

In uw leven sluit u vele tientallen contracten af. Vaak zonder alle voorwaarden tot in detail te bestuderen. Zo heeft u abonnementen op water, gas, elektriciteit, telefonie, internet, magazines en verenigingen. En elke aankoop via internet is óók een contract. De kans bestaat dat de leverancier de overeenkomst of afspraak niet (voldoende) nakomt. Bij conflicten zonder rechtsbijstandverzekering kiezen mensen vaak eieren voor hun geld. De drempel om naar een advocaat of rechtswinkel te stappen is te hoog. Bent u wél verzekerd voor rechtshulp? Dan kunt u altijd rekenen op juridische bijstand en gratis telefonisch advies van een jurist.

Wonen en (ver)bouwen

Een van de belangrijkste bronnen van (vaak kostbare) conflicten is het eigen huis. Dat begint al bij de aankoop. Denk aan verborgen gebreken of andere onenigheid. Aan verbouwingen die verkeerd aflopen en onwillige aannemers. Daarnaast krijgt u wellicht te maken met buren, erfafscheidingen, overhangende boomtakken en parkeerproblemen. Ook voor uw tweede woning in Nederland. Steeds weer met het risico dat het geschil zich niet zonder rechtshulp laat oplossen. In al dit soort gevallen is een goede rechtsbijstandverzekering een hele zorg minder.

Module Inkomen

Bent u betrokken in een arbeidsconflict of stopt uw uitkering?Dan kunt u juridische hulp vragen met een rechtsbijstandverzekering. Ook wanneer u een conflict heeft met uw werkgever, pensioenverstrekker of uitkeringsinstantie. Dit soort situaties gaan over uw levensonderhoud waardoor snel effectieve stappen ondernomen moeten worden. De module Inkomen kan het verschil maken bij het oplossen van een conflict in uw voordeel.

Module Fiscaal & Vermogen

Naast de vergoedingen voor rechtsbijstand, biedt de ProRechtsPolis® ook dekking voor fiscaal- en financieel- juridische kwesties. Bijvoorbeeld bij geschillen rond effectentransacties en conflicten met vermogensbeheerders of financieel adviseurs.

Plus belastingaanslagen

Krijgt u een in uw ogen te hoge belastingaanslag en is uw bezwaar hiertegen afgewezen? Ook het verweer tegenover de fiscus valt onder de dekking van de ProRechtPolis®. U kunt hierbij terugvallen op de expertise van onze eigen fiscaal juristen. Zij hebben veel ervaring bij de ondersteuning van vermogende cliënten.

Plus uw tweede huis in de Europese Unie

Rechtsbijstand bij juridische problemen rond aanschaf, verkoop en gebruik van een tweede huis is inbegrepen in de dekking. Inclusief problemen met makelaars, nutsbedrijven, gemeentelijke en overheidsinstanties en buren. Dit soort zaken kunnen leiden tot grote onrust en vervelende financiële consequenties. Zeker bij een vakantiehuis buiten Nederland. ARAG helpt u in het buitenland met een vergoeding tot wel €50.000 van de juridische kosten. ARAG heeft een sterk internationaal netwerk van betrouwbare juridisch adviseurs. Voor u een hele zorg minder!

Plus mediation bij echtscheiding

Ook wanneer u en uw partner besluiten om uit elkaar te gaan, biedt ARAG hulp. Wij bemiddelen in de vorm van mediation bij het beëindigen van het huwelijk of het geregistreerd partnerschap.

 

Meer informatie over deze verzekering vindt u verder op deze pagina. De polisvoorwaarden beschrijven de dekking van de verzekering exact.
U kunt uw verzekering afsluiten via onze ARAG partners. Laat u door hen goed adviseren.

Service Center juristen

Wij komen op voor uw belang

ARAG helpt u aan de juiste specialist voor uw rechtsbijstand. Onze verzekerde klanten waarderen de behandeling van hun zaak.