Wij vinden het belangrijk dat u verzekerd bent van een goed advies. Daarom werkt ARAG samen met professionele verzekeringsadviseurs die u een persoonlijk advies geven. Het is mogelijk dat u een verzekeringspolis van ARAG of van een ander merk heeft of overweegt af te sluiten. Neem voor het afsluiten van uw verzekering contact op met een van de ARAG partners.

Merken

Wij hebben voor specifieke merken in samenwerking met onze partners verschillende rechtsbijstandverzekeringen en diensten ontwikkeld. Bijvoorbeeld voor ABN AMRO Verzekeringen en CNV.

Uw polisvoorwaarden beschrijven of ARAG uw juridische dienstverlener is. Bent u hier niet zeker van? Neem dan contact op met uw adviseur of met ARAG.

 

Onafhankelijke adviseurs

Er zijn veel verschillende onafhankelijke adviseurs. Het kan een landelijke organisatie zijn of een eenmanszaak. De adviseurs waarmee ARAG samenwerkt, werken niet alleen voor ARAG. Door hun uitgebreide kennis en ervaring kunnen zij u uitstekend adviseren over uw rechtsbijstandverzekering. 

Volmachten

Wij hebben aan een aantal professionele bedrijven een ‘volmacht’ verleend. Deze bedrijven adviseren u net als onafhankelijk adviseurs over de best passende verzekering. Door de volmacht mogen deze bedrijven ook zelfstandig verzekeringen afsluiten, administreren en premie incasseren. Sommige volmachten hebben een eigen merk rechtsbijstandverzekering ontwikkeld.

Volmachten dragen geen risico over het rendement van de verzekering. Dat risico draagt ARAG.

 

Voorwaarden waar onze partners aan moeten voldoen

Iedereen die wil werken als verzekeringsadviseur in Nederland moet Wft-vergunning hebben. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) verleent die vergunning alleen als de adviseur voldoet aan de eisen van de Wet financieel toezicht (Wft). De adviseur die over rechtsbijstandverzekeringen adviseert heeft een aparte vergunning voor schadeverzekeringen particulier nodig en/of schadeverzekeringen zakelijk. Wij controleren dit bij onze adviseurs geregeld.