Bij het kopen van een huis sluit u een hypotheek af. De meeste mensen laten zich adviseren door een hypotheekadviseur hierbij. De hypotheekadviseur is erg belangrijk voor u en helpt u bijvoorbeeld met het kiezen van de juiste lening. U mag ervan uitgaan dat u een hypotheekadvies krijgt volgens de regels van uw hypotheekadviseur.

U bent ontevreden over uw hypotheekadviseur

Er zijn twee soorten hypotheekadviseurs: erkend hypotheekadviseurs en niet-erkend hypotheekadviseurs. U kunt controleren of uw hypotheekadviseur erkend is op de website van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, het KiFiD.

Heeft u een klacht over een erkend hypotheekadviseur? Ga dan naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Op de website ziet u hoe u uw klacht kunt melden. Het KiFiD geeft een onafhankelijk oordeel over uw klacht. Iedere erkende hypotheekadviseur moet zich daaraan houden. De kosten van een uitspraak van het KiFiD zijn laag.

Heeft u een klacht over een niet-erkend hypotheekadviseur? Dan kunt u met uw klacht naar de rechter. Let op: voor een uitspraak van de rechter betaalt u veel meer dan voor een uitspraak van het KiFiD.

Wij staan op voor gerechtigheid

ARAG, juridisch probleemoplossers. Voor iedereen.

lachende vrouw met advocaat voor rechtbank

Iedereen kan zijn recht halen. Met een rechtsbijstandverzekering van ARAG of onze partners. Lees hier hoe wij u helpen.