Leestijd: 1 minuut

Bij het kopen van een huis sluit u een hypotheek af. De meeste mensen laten zich adviseren door een hypotheekadviseur hierbij. De hypotheekadviseur is erg belangrijk voor u en helpt u bijvoorbeeld met het kiezen van de juiste lening. U mag ervan uitgaan dat u een hypotheekadvies krijgt volgens de regels van uw hypotheekadviseur.

U bent ontevreden over uw hypotheekadviseur

Er zijn twee soorten hypotheekadviseurs: erkend hypotheekadviseurs en niet-erkend hypotheekadviseurs. U kunt controleren of uw hypotheekadviseur erkend is op de website van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, het KiFiD.

Heeft u een klacht over een erkend hypotheekadviseur? Ga dan naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Op de website ziet u hoe u uw klacht kunt melden. Het KiFiD geeft een onafhankelijk oordeel over uw klacht. Iedere erkende hypotheekadviseur moet zich daaraan houden. De kosten van een uitspraak van het KiFiD zijn laag.

Heeft u een klacht over een niet-erkend hypotheekadviseur? Dan kunt u met uw klacht naar de rechter. Let op: voor een uitspraak van de rechter betaalt u veel meer dan voor een uitspraak van het KiFiD.

Niet verzekerd? Toch hulp!

ARAG helpt u graag. Ook als u niet verzekerd bent. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de Corona crisis. Of als u niet verzekerd bent omdat u bijvoorbeeld niet alle verzekeringsmodules heeft afgesloten. Bekijk hier onze oplossingen.