Leestijd: 1 minuut

De hypotheekadviseur

Bij het kopen van een huis sluit u een hypotheek af. De meeste mensen laten zich adviseren door een hypotheekadviseur hierbij. De hypotheekadviseur is erg belangrijk voor u en helpt u bijvoorbeeld met het kiezen van de juiste lening. U mag ervan uitgaan dat u een hypotheekadvies krijgt volgens de regels van uw hypotheekadviseur.

U bent ontevreden over uw hypotheekadviseur

Er zijn twee soorten hypotheekadviseurs: erkend hypotheekadviseurs en niet-erkend hypotheekadviseurs. U kunt controleren of uw hypotheekadviseur erkend is op de website van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, het KiFiD.

Op de website ziet u ook hoe u uw klacht kunt melden. Het KiFiD geeft een onafhankelijk oordeel over uw klacht. Iedere erkende hypotheekadviseur moet zich daaraan houden. De kosten van een uitspraak van het KiFiD zijn laag.

Heeft u een klacht over een niet-erkend hypotheekadviseur? Dan kunt u met uw klacht naar de rechter. Let op: voor een uitspraak van de rechter betaalt u veel meer dan voor een uitspraak van het KiFiD.

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem? Wij helpen u graag. Samen komen we tot een passende oplossing. Of u wel of niet verzekerd bent bij ons, wij staan voor u klaar.

Meer over aankoop en verkoop

Alles wat u moet weten over het koopcontract van uw huis

Het koopcontract van uw huis

Het koopcontract is een document waar u alle belangrijke afspraken over de koop of de verkoop van een woning zet.

Terugtrekken koop woning

Mondelinge overeenkomst

In principe is een mondelinge overeenkomst net zo rechtsgeldig als een schriftelijke overeenkomst.

Koopovereenkomst woning

Koopovereenkomst afzeggen?

Als de koopakte door beide partijen getekend, dan zijn zowel de koper als de verkoper daaraan gebonden. Gelden er door corona andere regels?