Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Betalen bij het annuleren van een kampeerplaats?

U heeft een kampeerplaats op een camping geboekt. Maar helaas moet u deze vanwege onvoorziene omstandigheden annuleren. Bent u verplicht om de geboekte standplaats te betalen?

Dat hangt af van het land waar de standplaats is. En het recht dat van toepassing is in dat land. Boekt u in Nederland een kampeerplaats, dan komt er een overeenkomst (reservering) tot stand. Deze is zowel voor u als voor de camping bindend.

Annuleringsregeling

Op de overeenkomst met het campingbedrijf zijn vaak algemene voorwaarden van toepassing. Veelal bevatten deze een annuleringsregeling. Deze regeling beschrijft of en hoeveel er voor de staanplaats moet worden betaald bij een annulering. Vaak hangt dit af van het moment van annuleren. Als er geen annuleringsregeling van toepassing is, geldt het algemene overeenkomstenrecht. In dat geval mag de camping u aan de boeking houden, ongeacht de reden van annulering.

Persoonlijk contact

Neemt u persoonlijk contact op met de camping en spreekt u over de annulering iets anders af? Dan doet u er goed aan om de camping te vragen om dit bijvoorbeeld per e-mail te bevestigen. Zo voorkomt u discussie achteraf.

Waarom ARAG

  • Direct contact met een jurist
  • Snel inzicht in uw situatie
  • Gratis oriënterend gesprek
  • Meer dan 200 producten beschikbaar
  • Persoonlijk en begrijpelijk