Melding verbergen

De ARAG-site maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.

Rechtsbijstandverzekering ARAG

Verzeker uzelf van juridische hulp bij een conflict. Bijvoorbeeld bij ontslag, letsel, burenruzies en nog veel meer.

  • Onze jaarpremie kost minder dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat
  • Wij geven ook juridisch advies over zaken die u niet verzekert
  • U heeft direct contact met een jurist
Bereken direct uw premie

Rechtsbijstandverzekering nodig?

Ontslag? Miskoop? Burenruzie? Met de rechtsbijstandverzekering van ARAG heeft u altijd een jurist aan uw zijde. Zo bent u verzekerd van juridisch advies wanneer u het nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u een conflict heeft met uw werkgever, letselschade heeft opgelopen of een miskoop heeft gedaan.

Rechtsbijstandverzekering Flexpolis

Bij de Flexpolis Rechtsbijstandverzekering kunt u ervoor kiezen om alleen de zaken te verzekeren die voor u van toepassing zijn. Ook kunt u zelf kiezen of u wel of geen eigen risico wenst.

  • Verzeker alleen de zaken die op u van toepassing zijn
  • Kies zelf of u wel of geen eigen risico wilt
  • 5% korting voor singles
Bereken direct uw premie

Advies Rechtsbijstandverzekering: basis of uitgebreid?

Wilt u advies zodat u de best passende rechtsbijstandverzekering afsluit? Bel dan 033 - 4342 342 of maak een belafspraak. Wenst u een nog uitgebreidere dekking dan de Flexpolis? Bekijk dan de mogelijkheden van de ProRechtPolis van ARAG. Direct het verschil weten tussen de Flexpolis en de ProRechtPolis? Bekijk het vergelijkingsoverzicht.

Wat kunt u verzekeren met de ARAG FlexPolis?

Module rechtsbijstand Consument & Wonen
De Flexpolis rechtsbijstandverzekering kent de basismodule Consument & Wonen. Hierin bent u binnen de Europese Unie verzekerd van rechtsbijstand bij de meest voorkomende conflicten. Denk hierbij aan defecten aan producten geleverd door een (web)winkel, dienstverleners die een slechte prestatie leveren of onterecht zaken extra doorberekenen en conflicten met de leveranciers van gas, elektriciteit, telefoon en internet. Daarnaast helpen we u met het verhalen van schade toegebracht door anderen en is ook rechtshulp bij conflicten rond uw woning gedekt. Van ruzie over de erfgrens tot een geschil bij aan- of verkoop (verborgen gebreken). Uw gezinsleden zijn meeverzekerd en als u alleenstaand bent, krijgt u korting. Wel zo eerlijk.

Module rechtsbijstand Verkeer
Ter uitbreiding van uw Flexpolis rechtsbijstandverzekering is er de module Verkeer. Hiermee is uw hele gezin verzekerd voor juridische conflicten die voortkomen uit uw deelname aan het verkeer. Het maakt niet uit of u zelf de auto bestuurt, inzittende bent, ergens wandelt of van een berghelling skiet of fietst … als zich een probleem voordoet, kunt u rekenen op de ondersteuning van de ARAG-juristen. Waar ook ter wereld.

Module rechtsbijstand Werk & Inkomen
Of u nu een vast dienstverband heeft, tijdelijk werkt, een uitkering krijgt of van uw pensioen geniet, het kan altijd gebeuren dat uw inkomen in gevaar komt. Bij een plotseling ontslag, onenigheid met de uitkeringsinstantie of een onverwachte korting op uw pensioen is het prettig als u verzekerd bent van juridische bijstand. Immers, juist wanneer een conflict uw inkomen dreigt te raken, kunt u zich geen juridische kosten veroorloven. De module Werk & Inkomen zorgt voor extra rechtszekerheid.

Bereken direct uw premie

Goed om te weten

Voor zowel de ARAG Flexpolis als de ARAG ProRechtPolis geldt dat u verzekerd bent van juridische hulp voor geschillen die op de ingangsdatum van de verzekering nog niet bekend waren of voorzien konden worden. Bovendien is de verzekering in beide gevallen van toepassing op geschillen in de particuliere sfeer.

Let wel, bij deze verzekering horen voorwaarden. Zo moet uw minimumschadebedrag € 175,- zijn. Voor het verhalen van schade op de wettelijke aansprakelijke derde (module Verkeer) geldt geen minimumschadebedrag. Meer leest u in de polisvoorwaarden. 

8,2

Verzekerde particulieren waarderen onze zaak behandeling met een 8,2;

>5000

Afgelopen maand ruim 5000 mensen geholpen met hun conflict;

>450

Bij ARAG staan altijd meer dan 450 juristen voor u klaar;

Vergelijk ARAG Flexpolis en ARAG ProRechtPolis®

Vergelijkingsoverzicht

Bel voor vragen of advies

033 - 4342 342